Rozšírené hľadanie
Sobota 4. Máj 2024 |
meniny má Florián
Octov je niekoľko druhov. Viete ich správne používať?

29.07.2019 10:36  InzerciaPri príprave pokrmov by vo vašej kuchyni nemalo chýbať niekoľko druhov octu.

Morské oko - perla na východe Slovenska

24.07.2019 11:44  Možno ste to už zažili aj vy. Veľakrát ste tam boli, však to už poznáte, a zrazu je to niečo úplne iné, neskutočné, výnimočné a čarovné ... 

Zavárame zeleninu: ako usušiť paradajky, pripraviť ajvar či uskladniť cesnak?

22.07.2019 09:46  Komu sa nelení, tomu sa zelení a kto v lete zavarí, v zime ako keby našiel. Diskusie Naničmama.sk:

Desať letných šalátov, ktoré prekvapia

17.07.2019 10:33  Aj obyčajný šalát môžete premeniť na netradičné hlavné jedlo. Stačí pridať mierne neočakávané ingrediencie ako sú mak, granátové jablko, orechy, jedlé kvietky, či zvýrazniť chuť cesnakom, cibuľkou alebo inými aromatickými potravinami. Diskusie Naničmama.sk:

Výživné počas poberania materskeho

14.07.2019 14:10 Otázka používateľa: ElleneDobrý deňManžel, ktorý má z predošlého vzťahu syna nastúpil s naším druhým dieťaťom na rodičovskú dovolenku a začal poberať materské. Ja budem doma s naším prvým dieťaťom od novembra už na neplatenej rodičovskej dovolenke, pretože syna nevzali do škôlky.Chcem sa vás preto opýtať, je povinný manžel platiť na prvé dieťa výživné aj keď sa stará o dieťa a teda nemá príjem? Iba materské, neskôr rodičovský príspevok?Dá sa s tým niečo robiť? Hoci nepracuje, ako SZČO živnosť nemá pozastavenú, nebol na to dôvod.Môže podať nejaký podnet na súd?Odpovedá: JUDr. Milan Ficek, advokátDobrý deň, Výživné musí platiť aj keď je na materskej dovolenke. Pretože podľa zákona o rodine je povinnosť platiť výživné aj keď nemá žiadny príjem. Môže však žiadať prípadne zníženie výživného. To v prípade, ak v predchádzajúcom súdnom konaní súd vychádzal z vyššieho príjmu Vášho manzela. Súd bude skúmať koľko má manžel teraz príjem. Narodenie nového dieťaťa je podstatná zmena pomerov, ktorá už sama o sebe môže odôvodnovať zníženie výživného. JUDr.Milan Ficek, advokát www.ficek.sk Online právna poradňa Ficek.sk Poradňa:

Recepty s cuketou: špagety, placky, polievky, koláče

10.07.2019 13:07  Cuketa je dokonalá zelenina. Pripraviť sa z nej dá takmer každý druh jedla. Dá sa zapiecť, udusiť, vypražiť, pridať ju môžete do šalátov aj koláčov, podávať ako predjedlo, hlavné jedlo alebo prílohu. Diskusie Naničmama.sk:

Prázdniny v Ríme

08.07.2019 11:45  Dnes chcem písať len a len o Ríme. O tom, čo mi dal, čo mi vzal, o tom ako ho mám rada. Nemilujem ho – lebo tento cit si nechávam len na dve mestá. Na moje rodné a na jedno miesto v Rakúsku v okolí Salzburgu.Rím ľúbim. A vidím to tak, že sa doň budem vracať zas a zas, kým budem živá.Možno aj pre tie drobné vhodené do fontány di Trevi pred asi miliónom rokov.

Stretnutie v októbri v Tatranských Zruboch

04.07.2019 12:10  Srdečne vás pozývame na spoločné jesenné stretnutie naničmám, artmám, cukrárok aj medovnikárok 18.- 20. októbra 2019 v . Tradične si ideme oddýchnúť v príjemnej spoločnosti. V hoteli si viete doobjednať relaxačné procedúry. Možno bude menšie tvorenie a ak bude vhodné počasie, odporúčam výlety do Vysokých Tatier