Rozšírené hľadanie
Sobota 1. Jún 2024 |
meniny má Žaneta
Chcete ochrániť vaše úspory? Zvážte investičné zlato!

22.01.2020 01:30 Spôsobov, ako ochrániť svoje úspory pred blížiacou sa finančnou krízou, je hneď niekoľko. Nie všetky z nich sú však rovnako výhodné. V tomto článku vám vysvetlíme, prečo sa investícia do zlata v dnešnej dobe tak oplatí. Keď sa povie investovanie, väčšinu napadne práve investovanie do realít, ktoré je v dnešnej dobe mimoriadne obľúbené. Ani pri tomto type investícií však nie je všetko tak ružové, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ohľadom investícií si toho musíte vopred veľa naštudovať a musí sa o danú nehnuteľnosť následne starať. Nehovoriac o tom, že ceny nehnuteľností počas krízy kolíšu, nejedná sa tak o najbezpečnejšiu investíciu pod slnkom. Nehovoriac o likvidite, ktorá taktiež nie je vždy práve najlepšia. Niekto by za ideálnu investíciu mohol považovať rôzne formy umenia a starožitností, ktoré si držia cenu, častokrát dokonca na cene rastú. V tomto prípade si však musíte pripraviť vhodné podmienky na skladovanie takýchto predmetov, aby sa vplyvom vonkajšieho prostredia nepoškodili a nestratili na svojej cene. Čo z toho vyplýva? Ani jedna možnosť nie je na investovanie ideálna. Pozrime sa teda na spomínané investičné zlato a jeho nesporné výhody. Rýdzich 24 karátov Investičné zlato sa vyznačuje svojou vysokou rýdzosťou, jedná sa prakticky o čisté, 24 karátové zlato. To môžete kúpiť buď v podobe zlatých mincí, odliatkov, alebo zlatých tehál. Jednou z najväčších výhod zlata je skutočnosť, že zlaté tehly, mince a odliatky sú oslobodené od dane z pridanej hodnoty. Pri nákupe a predaji tak neplatíte nič zbytočne naviac. Zlaté mince sú naviac cenovo dostupné, do zlata tak môžete investovať aj menšie finančné hodnoty. Zlato sa jednoducho uchováva a vonkajšie vplyvy na neho nemajú prakticky žiaden vplyv. Tak na čo ešte čakáte? Zabezpečte svoje peniaze pred blížiacou sa krízou pomocou zlata aj vy!

Snehové reťaze – keď je počasie nevyspytateľné

20.01.2020 13:38 Zima bezpochyby prináša niektoré z najťažších jazdných podmienok vrátane dažďu, ľadu a snehu. Na rozdiel od bežných pneumatík boli zimné pneumatiky vytvorené tak, aby vydržali tieto drsné a veľakrát až extrémne podmienky. Pneumatiky pre jazdu na snehu majú hlboký dezén a špeciálny vzor, ​​ktorý poskytuje extra priľnavosť a trakciu. Čo ste o zimných pneumatikách nevedeli Aj keď dokážu zimné pneumatiky odolať snehu, ešte lepšie dokážu ovládnuť chlad. Gumová formulácia pre jazdu na snehu im umožňuje zostať flexibilnými aj pri najnižších teplotách, čo pomáha zaistiť optimálny výkon na snehu i na ľade. To je užitočné najmä vtedy, keď sa snažíte spomaliť alebo prudšie zastaviť na zľadovatej ceste. Silné sneženie a zľadovatené cesty niekedy sťažujú zastavenie vozidla, a práve zimné pneu pomôžu zlepšiť brzdný systém vozidla v zimných podmienkach. Kedy musím použiť snehové reťaze? Možno ste už počuli, že niektorí vodiči kupujú iba dve pneumatiky, napríklad dve predné pneumatiky pre vozidlo s pohonom predných kolies. Pri jazde na snehu si však zrejme želáte, aby sa všetky štyri pneumatiky „zmocnili“ cesty, a teda vám poskytli komfortnú a predovšetkým bezpečnú jazdu. Nie vždy vám však postačia pneumatiky, keďže najmä vo vysokohorských oblastiach budete musieť siahnuť po snehových reťaziach. Snehové reťaze, resp. reťaze na suv 4×4 sa vyznačujú inovatívnym profilom drážok, ktoré zaručujú dobrú trakciu a spoľahlivosť jazdy na zasneženej vozovke. Okrem toho sa nemusíte obávať, že by vám reťaze poškodili ráfiky, keďže sú vyrobené s ohľadom na precíznu kvalitu zameranú na každý detail. Reťaze na dodávky, ale tiež úžitkové vozidlá sú nevyhnutnosťou pre všetkých tých, ktorí jazdia po nebezpečných až extrémne náročných vozovkách, najmä počas sychravého zimného obdobia, kedy je počasie nevyspytateľné.

Všetko, čo potrebujete vedieť o strešných nosičoch

20.01.2020 12:04 Ak plánujete vyraziť na výlet s rodinou, chcete si byť istý, že máte možnosť vziať so sebou všetku svoju batožinu. Ak plánujete vziať svoje auto na dovolenku, alebo chcete ísť kemping, môžete využiť strešné nosiče. Tieto prepravné boxy umožňujú uložiť batožinu a iné predmety na vrch vozidla, ktoré by sa vám bežne nezmestili do auta. Existuje veľa rôznych typov strešných boxov. Tento článok vám pomôže dozvedieť sa všetko čo potrebujete a zistiť, či sú vhodné pre vaše potreby. Oplatí sa investovať do strešných nosičov? Strešné boxy sú dobrou investíciou, pretože: zvyšujú množstvo batožiny, ktorú môžete nosiť, sú skvelé pre vybavenie kempingu, zabezpečujú bezpečné a bezpečné uloženie vecí, sú navrhnuté s ohľadom na aerodynamiku na zníženie odporu vzduchu, sú k dispozícii v rôznych veľkostiach podľa vašich potrieb. Zistiť to, či sa vám oplatí mať strešný box, je pre vás jednoduché. Záleží len na tom, ako často cestujete alebo kempujete. Ak potrebujete byť schopný dopraviť značné množstvo vecí do kempingu, alebo do svojej dovolenkovej destinácie, potom to má. Tieto boxy uľahčujú prepravu vašej batožiny a iných dôležitých vecí. Sú strešné nosiče bezpečné?  Strešné nosiče sú navrhnuté tak, aby boli čo najbezpečnejšie. V skutočnosti si budú vyžadovať trochu montáže, aby ste ich nainštalovali na auto. Tieto prepravné boxy budú využívať robustné svorníky a výstužné platne, aby zaistili napr. nosiče lyží na vašej streche. Tým sa zabráni pohybu nákladného kontajnera počas jazdy a box bude skutočne stabilný. Sú strešné nosiče vodotesné? Samozrejme, ak cestujete na veľkú vzdialenosť, bude dôležité premýšľať o počasí. Keď idete po celej krajine, je tu veľká šanca, že v určitom okamihu prší. Keď sa tak stane, chcete mať istotu, že vaše veci budú v bezpečí. Našťastie sú tieto strešné boxy navrhnuté tak, aby boli vodotesné alebo vodotesné. Sú strešné nosiče hlučné? Niektorí ľudia sa obávajú, že strešné boxy budú príliš hlučné. Je pravda, že niektoré nákladné boxy môžu pri jazde počuť. Väčšina populárnych strešných boxov, ktoré sú dnes na trhu, sú však navrhnuté tak, aby boli veľmi aerodynamické. Aerodynamickejšie strešné boxy nákladu spôsobia menej hluku. Hluk v skutočnosti pochádza z vetra, ktorý zasiahne box. Teraz, keď viete všetko, čo potrebujete k týmto strešným nákladným boxom, bude oveľa jednoduchšie urobiť rozhodnutie o kúpe. Na trhu je veľa fantastických strešných nákladných boxov. Nemali by ste mať problém nájsť ten, ktorý vám pomôže bezpečne prepraviť vaše veci. Tieto nákladné boxy sú bezpečné, ľahko použiteľné a veľmi pohodlné.

Ako vybrať tie najlepšie zimné pneumatiky

17.01.2020 01:00 Výber nových pneumatík môže byť pre niektorých motoristov doslova vedou. Dôvodom je, že každé jedno vozidlo je úplne iné a tak isto aj každý jeden vodič sa na ceste správa úplne inak. Pri kúpe sa treba riadiť odporúčaniami, ale aj základnými pravidlami. Len tak si dokážete zaobstarať pneumatiky, ktoré vám dokonale sadnú. Hodnotiace štítky nepovedia všetko… Môže sa zdať, že dobré zimné pneumatiky si dokážete vybrať na základe hodnotiacich štítkov, ktoré znázorňujú základné hodnoty. Odborníci však tvrdia, že štítok obsahuje len 3 základné parametre, no nezávislé odborné testy pneumatík vám pomôžu pri výbere omnoho viac. Tie totiž hodnotia až 15 kritérií ako je napríklad ovládateľnosť, bočná stabilita alebo stabilita vo vysokých rýchlostiach. Na štítku tiež nie sú znázornené informácie o bezpečnostných parametroch ako je napríklad aquaplaning pri zatáčaní a na rovine. Tento štítok môžeme považovať za svetlo pri výbere nových pneumatík, no spoliehať by ste sa na neho určite nemali. Ďalšie potrebné informácie je dobré zisťovať priamo od predajcu alebo zo spomínaných testov.  Štítkovanie sa zaviedlo najmä preto, že sa ľudia pri kúpe rozhodujú hlavne podľa ceny. Cieľom je, aby si motoristi uvedomili, že najlacnejšie pneumatiky nikdy nebudú mať vlastnosti rovnaké ako tie vysokovýkonné . Čo všetko sledovať okrem štítku? Okrem štítku by každého jedného motoristu malo zaujímať, či má nová pneumatika dobrý kontakt s vozovkou a to za hocijakých podmienok. Dôležitým parametrom sú aj dostatočné odvodové kanáliky, aby vedelo auto odolať prípadnému aquaplaningu. Sledovať však treba nielen jazdné vlastnosti v ťažkých podmienkach, ale aj v suchých. Vodičov by mala zaujímať napríklad dĺžka brzdnej dráhy, ktorá je základom pre bezpečnosť. Tí, ktorí sa rozhodujú aj na základe komfortu by sa mali zamerať na hlučnosť alebo valivý odpor. V neposlednom rade je veľmi dôležitá aj veľkosť pneumatík, ktoré môžete na auto obuť. V praxi platí, že čím je pneumatika vyššia, tým je jazda pohodlnejšia a auto dokáže lepšie tlmiť rôzne nárazy. Jednoducho povedané, čím je číslo profilu väčšie, tým je pneumatika bezpečnejšia a jazda komfortnejšia. V prípade dezénu pri zimných pneumatikách je lepší ten symetrický. Dokáže kašu a vodu prerážať nielen lepšie, ale aj rýchlejšie. Na druhej strane, ak sa rozhodnete pre asymetrické, tie dosahujú vyšší výkon, majú lepšie vlastnosti vo veľkých zákrutách a sú tichšie. Sledovať nie je dobré len cenu a značku pneumatiky, ale najmä bezpečnostné vlastnosti. Pneumatiky sú jediná vec, ktorá v skutočnosti spája auto s cestou a preto by mala byť bezpečnosť na prvom mieste.

Prečo investovať do ratanových sedačiek?

13.01.2020 13:34 Vybrať si perfektnú sedačku alebo jedálenský set pre vašu záhradu či terasu nie je jednoduchá úloha. Aj tu platí známe pravidlo: nie som taký bohatý, aby som kupoval lacné veci. Ak hľadáte trvácny a pohodlný záhradný nábytok, ktorý nevyžaduje veľkú údržbu, syntetický ratan je skvelou voľbou. Umelý ratan je do záhrady ako stvorený Záhrada či terasa je obľúbeným miestom, kde počas letných mesiacov trávime svoj voľný čas. V záhrade nielen pracujeme, ale aj relaxujeme, organizujeme tu rodinné oslavy či záhradné párty. Aby sme si čas strávený grilovaním či popíjaním dobrého vína s blízkymi užili naplno, je dobré vybrať si ten správny nábytok. Ak sa chystáte kúpiť nový záhradný nábytok, potom môžete zvážiť výber hneď z niekoľkých typov materiálu. Každý materiál vyzerá inak a môže sa tak hodiť k inému konceptu záhrady. Ak sa chcete vo vašej záhrade cítiť dobre a investovať do spoľahlivého nábytku, ktorý vás bude tešiť dlhé roky, určite dajte výberu čas a hľadajte pravý nábytok starostlivo. Radi vám však s výberom pomôžeme a odporučíme materiál, ktorý vás určite nesklame – umelý ratan. Kvalita a dlhá životnosť sú najlepšie vlastnosti umelého ratanu Ratanový nábytok je výnimočný v prvom rade svojou kvalitou. Pri bežnom užívaní a minimálnej starostlivosti vám spoľahlivo vydrží roky. Je odolný voči vlhkosti i slnečnému žiareniu, nečakane ľahký, preto ho môžete kedykoľvek premiestniť a on sa prispôsobí vašim nárokom. Stačí si len sadnúť, relaxovať a vychutnať si pohodlie, ktoré vám ratanový nábytok poskytuje. Vyberať si môžete zo širokej ponuky ratanových záhradných nábytkov a kombinovaných setov. Ak si radi pozývate návštevy a potrebujete viac kusov nábytku, určite voľte väčšie ratanové sedacie súpravy s modulovými sedačkami a so stolíkom. Takéto sedačky môžete jednoducho prispôsobovať a v prípade potreby rozložiť do väčších rozmerov. Pohodlné podušky sú ich samozrejmou súčasťou. Ratanové vlákna sú pevné, ale zároveň mäkké a poddajné, preto sa takýto nábytok hodí aj pre rodiny s deťmi. Ratanový nábytok je väčšinou dizajnovaný tak, že nemá ostré hrany, preto je pre deti veľmi bezpečný a pohodlný. Nevadí mu ani voda, preto sa nemusíte báť rozliateho pohára či inej vlhkosti. Záhradnú sedačku z umelého ratanu využijete aj ako sedenie k bazénu. Umelý ratan odolá chlóru a vydrží pobyt na slnku počas celého leta bez toho, aby zmenil svoju farbu alebo tvar. Zdroj obrázka: pixabay.com

Bridgestone predstavil nové smart pneumatiky

13.01.2020 12:03 Ak stále existovali pochybnosti o tom, že sa technologická prehliadka CES zmenila, aspoň čiastočne, na veľkú automobilovú show, spoločnosť Bridgestone poskytla odpoveď. V roku 2020 sa spoločnosť zaoberajúca sa pneumatikami zúčastňuje na CES prvýkrát, a preto prináša primeraný druh pokrokových pneumatík na odôvodnenie účasti. Bridgestone predstavuje na CES dva druhy technológie pneumatík: inteligentnú pneumatiku naplnenú senzormi a nápady pre pneumatiky bez vzduchu. Bezvzduchové pneumatiky kombinujú behúň a koleso pneumatiky do jedinej vysokopevnostnej konštrukcie, ktorá odstraňuje akúkoľvek šancu na nafúknutie pneumatiky. Portfólio progresívnych pneumatík spoločnosti Bridgestone pokrýva škálu možných použití na zemi aj mimo nej. Najjednoduchšie by sa dali použiť v komerčných flotilách a na osobnú dopravu, zatiaľ čo najodvážnejším konceptom je pneumatické a elastické riešenie pre pneumatiku a koleso, ktoré spoločnosť vyvíja pre lunárny rover, ktorý by sa mohol použiť na medzinárodnú misiu na prieskum vesmíru. Pneumatika, ktorá komunikuje s vašim autom V koncepcii je pripojených viac pneumatík. Ako dokázal test zimných pneumatík, niektorí vodiči dnes používajú pripojené pneumatiky ako súčasť systémov monitorovania tlaku v pneumatikách. Ale proaktívna inteligentná pneumatika, ktorú Bridgestone predvádza, môže urobiť oveľa viac, ako povedať, či pneumatika potrebuje nejaký vzduch. Systém je navrhnutý tak, aby umožňoval tri vysoko technologické činnosti – snímanie, synchronizáciu a konanie – keď je spárovaný s kompatibilným pokročilým systémom asistencie vodiča . Pneumatika môže snímať cestu a jej vlastný stav, potom tieto informácie odošle do automobilu, aby ich použila pri rozhodovaní o vlastnom riadení. Dnešné systémy asistencie vodiča sú pre pneumatiky agnostické. Budú fungovať rovnako bez ohľadu na to, či má vozidlo letné, alebo najlepšie zimné pneumatiky, nové, alebo opotrebované pneumatiky. Dnešné systémy dokážu reagovať, keď pneumatika pošmykne, ale nová pripojená pneumatika spoločnosti Bridgestone má poskytnúť spoločnosti ADAS viac informácií, ktoré môžu lepšie predchádzať nehodám. Dodatočné informácie pochádzajú z nového senzora vo vnútri pneumatiky, ktorý je prilepený k vnútornej stene pneumatiky. S každou rotáciou, keď táto časť pneumatiky príde do kontaktu so zemou, senzor zmeria deformáciu lepidla ako spôsob na merania napätia na pneumatike. Táto informácia sa potom odošle do palubného systému, ktorý používa model „digitálneho dvojčaťa“ danej pneumatiky, a pomocou algoritmu Bridgestone, ktorý zahŕňa informácie o vlastnej pneumatike spoločnosti, premení merania namáhania na odhady opotrebenia. Vozidlo, ktoré používa tieto pripojené pneumatiky, potrebuje vo svojej pamäti iba jeden digitálny model a vytvára štyri príklady tohto modelu , aby bolo možné sledovať, čo sa deje v skutočnom svete. Auto by sa mohlo navrhnúť tak, aby mohlo použiť viacero pneumatík. Príležitosť na zlepšenie cestnej komunikácie Navyše, niektoré informácie ako je označenie pneumatík bolo možné odoslať aj mimo vozidla, ku ktorému je pneumatika pripojená. Senzor je dostatočne citlivý na to, aby zistil plytké výmoli, a podobné údaje by sa mohli poslať miestnemu ministerstvu dopravy, aby sa vytvorila mapa, na ktorej cestách by bolo potrebné čoskoro opraviť. Bridgestone však uviedol, že zatiaľ ešte nekomunikoval so žiadnou miestnou vládou o pridaní týchto údajov do systému smart mesta.

Keď potrebujete šťavu

13.01.2020 01:04 S príchodom chladného obdobia roka sa zvyšuje naša spotreba energie. Nie len že musíme vykurovať všetky priestory. Potrebujeme aj viac svietiť, aby sme videli na prácu, alebo  prisvecovať fotky pomocou blesku. Na najbežnejší typ batérii sa postupne prepracovali alkalické monočlánky. Vyrábajú sa v rôznych veľkostiach od “gombíkových” veľkostí, z ktorých sú najbežnejšie typy LR 43 a 44, cez tužkové batérie rozmerov AAA a AA , až po batérie typu C a D. Tie posledne spomenuté sa používajú najčastejšie vo veľkých lampášoch, hodinách a niektorých hračkách a v súčasnosti sú na trvalom ústupe. Alkalické monočlánky majú oproti starším typom článkov dve zásadné výhody. Na prvom mieste je ich schopnosť udržať si napätie. Skrátka sa vybíjajú podstatne pomalšie. To ich určuje na využitie v hodinkách, ale aj v málo využívaných prístrojoch – napríklad v lampáši či lampe, ktorú použijete raz za pol roka. Nikdy nie je príjemné hľadať po tme ešte aj baterky do lampáša. Druhou podstatnou výhodou je vyššia kapacita. Sú preto vhodné aj do zariadení, kde sa vyžaduje rýchly odber väčšieho množstva energie. Najbežnejším príkladom takéhoto využitia je blesk fotoaparátu, prípadne celý digitálny fotoaparát. Treťou – síce menšou – ale aj tak veľmi dôležitou výhodu je skutočnosť, že alkalické články nevytekajú. Je to spôsobené ich rozdielnou vnútornou konštrukciu v porovnaní so staršími suchými článkami. Oceľová nádobka monočlánku sa totiž pri používaní nerozkladá a teda ani nerozpadne a alkalický gél sa nedostane von. Zima však kladie vyššie nároky aj na autobatérie. Každý majiteľ vozidla by mal mať okrem štartovacích káblov aj nabíjačku na autobatérie. Môže sa zísť nie len v zime, ale aj v prípade, že sa batéria vybije napríklad zapnutými svetlami pri vypnutom motore. V prípade, že umiestňujete autonabíjačku v zimnom období k autu umistnenému mimo garáže , nezabudnite ani na vhodnú predlžovačku. Predlžovačky sú totiž rôzne a najmä pri väčších dĺžkach veľa závisí od prierezu a v prípade umiestnenia vonku aj od stupňa ochrany krytom . IP 44 by malo byť tak akurát.