Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea
Starý nábytok ako nový: postup farbenia nábytku krok za krokom

28.02.2024 04:45 Renovácia nábytku je vynikajúci spôsob, ako oživiť starý, opotrebovaný nábytok a dať mu nový život. Jednou z najpopulárnejších metód je použitie kriedovej farby na drevo. Táto technika nielen obnovuje, ale aj pridáva módny nádych vášmu nábytku, vytvára nádherný vzhľad a dodáva mu osobitý štýl. Ako postupovať pri farbení nábytku kriedovou farbou? Príprava nábytku Pred začiatkom renovácie je dôležité dôkladne pripraviť nábytok. Očistite ho od prachu, špiny a iných nečistôt. Ak má nábytok starý náter, odstráňte ho brúsnym papierom alebo chemickým odstraňovačom. Dôkladná príprava zabezpečí, že interiérové farby na drevo lepšie držia a dosiahnete tak optimálny výsledok. V prípade nábytku bez starého náteru The post Starý nábytok ako nový: postup farbenia nábytku krok za krokom appeared first on Magazín SEN.

Túžite po luxusnej spálni? Najdôležitejšia je manželská posteľ! 

22.02.2024 01:45 Ak niekto povie, že spálňa je najdôležitejšou miestnosťou v domácnosti, nie je ďaleko od pravdy. Je to totiž izba, v ktorej sa váš deň začína, no aj končí. Práve to je dôvod, prečo by ste jej zariaďovaniu mali venovať dostatok pozornosti. Túžite po luxusnej spálni? Tak ste tu správne. Luxusný interiér si vyžaduje kombináciu elegantného nábytku a jemných textílií. Základom úspechu je však dokonalá manželská posteľ. Luxus máte na dosah aj vy Pri výbere postele do spálne by ste v prvom rade mali myslieť na jej rozmery. Dôležitým faktorom, ktorý na veľkosť postele vplýva, je priestor, ktorým disponujete. Áno, ideálnou The post Túžite po luxusnej spálni? Najdôležitejšia je manželská posteľ!  appeared first on Magazín SEN.

Domáca liečba rosacey

21.02.2024 05:00 Rosacea je chronické kožné ochorenie, pri ktorom zohrávajú hlavnú úlohu vlásočnice. Tieto tenké krvné cievy v pokožke sa rozšíria čím sa nahromadí v koži krv a prejaví sa to začervenaním pleti. Ide o chronické ochorenie, ktoré, ak sa nelieči sa zhoršuje. Pre toto ochorenie sú typické fázy vzplanutia a pokoja. Liečba rosacey Ohľadom liečby rosacey sa určite obráťte na lekára. Správnou liečbou môžete príznaky ochorenie výrazne zmierniť. Ak by ste ochorenie ignorovali koledujete si o väčšie problémy. Toto kožné ochorenie môže viesť až k zhrubnutiu kože a deformácii tváre. Dôkladnou a správnou starostlivosťou o pokožku s rosaceou môžete liečbu podporiť. Okrem vhodnej kozmetiky môžete vyskúšať aj rôzne domáce recepty na rosaceu. The post Domáca liečba rosacey appeared first on Magazín SEN.

Plánujete dovolenku na mori? Nezabudnite na cestovné poistenie!

20.02.2024 08:45 Pri plánovaní dovolenky na mori mnohí cestovatelia podceňujú dôležitosť cestovného poistenia. Či už si prenajímate loď od priateľov, alebo máte vlastnú, nepredvídateľné situácie môžu vzniknúť kedykoľvek. Cestovné poistenie je kľúčom k bezstarostnému dovolenkovému zážitku. Čo všetko sa môže na lodi stať? More je rovnako nevyspytateľné ako hory. Počasie sa môže zmeniť veľmi rýchlo a búrka na mori dokáže spôsobiť neplechu nielen na palube lode, ale aj na vašom zdraví. Náhle zmeny počasia ako búrky a hurikány sú postrachom aj skúsených námorníkov. Preto je nutné mať pre plavby na mori kapitánske skúšky. Nezamieňajte ich však s preukazom vodca malého plavidla, ktorý platí vo vnútrozemí. The post Plánujete dovolenku na mori? Nezabudnite na cestovné poistenie! appeared first on Magazín SEN.

Investičné zlato v roku 2023: Bezpečná investícia s rastúcou hodnotou

19.02.2024 02:45 Zaujíma vás trh s investičným zlatom? Pozrite sa s nami na aktuálne trendy. Investičné zlato pokračuje vo svojej role dôveryhodnej investície, a to aj v roku 2023, pričom sa jeho cena na trhu zvýšila. Od začiatku roka do konca júna cena zlata vzrástla o približne 4 %, čo odráža jeho silnú pozíciu v nestabilnom ekonomickom prostredí. K 8. decembru 2023 cena zlata dosiahla úroveň 2008,10 USD za trójsku uncu, čo predstavuje 12,17% nárast oproti predchádzajúcemu roku​​. Dôvody rastu hodnoty zlata Vzostup ceny zlata je možné pripísať rastúcim úrokovým sadzbám, volatilite na akciových trhoch a nestabilite v bankovom sektore. Tieto faktory The post Investičné zlato v roku 2023: Bezpečná investícia s rastúcou hodnotou appeared first on Magazín SEN.

Tandemový zoskok: Ideálny adrenalínový darček pre všetkých!

13.02.2024 04:30 Hľadáte inšpiráciu na darček pre človeka, ktorému nie je cudzí adrenalín? V tom prípade ste tu zaručene správne! Tandemový zoskok patrí medzi obľúbené darčeky, ktoré si ľudia jednoducho hneď zamilujú. Čo všetko by ste mali o tomto druhu darčeku vedieť? O tom si povieme viac v nasledujúcich riadkoch tohto článku. Darujte niekomu slobodu v podobe adrenalínového darčeka! Možno sa niektorí ľudia na to celkom necítia, no pokiaľ máte v okolí niekoho, kto obľubuje adrenalín a dobrodružstvo, tandemový zoskok je skvelým riešením! Výška zoskoku je v tomto prípade 4000 metrov, takže človek rozhodne ucíti pocit slobody a adrenalínu. Okrem iného, výhodou The post Tandemový zoskok: Ideálny adrenalínový darček pre všetkých! appeared first on Magazín SEN.

Tipy, ako využiť sadrokartón v interiéri

12.02.2024 08:15 Sadrokartón je stavebný materiál, ktorý sa stal nenahraditeľnou súčasťou moderných interiérov. Jeho všestrannosť a ľahkosť montáže ho robia ideálnym riešením pre rôzne stavebné projekty. Pri výbere druhu sadrokartónu je dôležité zvážiť konkrétne potreby projektu. So sadrokartónom je možné dosiahnuť nielen funkčné, ale aj esteticky príjemné výsledky stavebných a dizajnových projektoch. Prinášame vám tipy, ako sa dá tento materiál využiť pri prestavbe interiéru. Aké sú základné vlastnosti sadrokartónu Sadrokartón je kompozitný stavebný materiál, ktorý sa skladá z vrstvy sadry zabudovanej medzi dve vrstvy kartónu. Táto kombinácia vytvára materiál, ktorý je odolný, ľahký a schopný zvládnuť variabilné stavebné konštrukcie. Sadrokartón je dostupný The post Tipy, ako využiť sadrokartón v interiéri appeared first on Magazín SEN.

Darčeky k narodeninám - buďte in a potešte!

09.02.2024 19:16 Narodeniny sú výnimočný deň, ktorý si zaslúži oslavu a samozrejme k sviatku patria aj dary. Ak hľadáte originálny a nezabudnuteľný darček pre svojich blízkych, priateľov alebo kolegov, máme pre vás niekoľko tipov, ako ich prekvapiť. Aké sú momentálne trendy na darčeky k narodeninám? Trendy na darčeky k narodeninám Ak chcete byť in a darovať niečo, čo je v súlade s dobou, môžete sa inšpirovať nasledujúcimi trendmi na darčeky k narodeninám: Ekologické a udržateľné darčeky k narodeninám V súčasnosti sa čoraz viac ľudí zaujíma o ochranu životného prostredia a znižovanie ekologickej stopy. Ak patríte do tejto skupiny ľudí, kúpte na narodeniny recyklovateľný alebo bezodpadový darček. The post Darčeky k narodeninám - buďte in a potešte! appeared first on Magazín SEN.

Založenie s.r.o. bez administratívnej záťaže

09.02.2024 19:16 Založenie s.r.o. je jednou z najdôležitejších krokov pre každého, kto chce začať podnikať. Eseročka je subjektom, ktorý má obchodné meno, sídlo, predmety podnikania a konateľov. Aby ste dosiahli zápis do obchodného registra bez chýb a odkladov, odporúčame vám nechať založenie spoločnosti na špecializovaných firmách. Čo všetko týmto krokom získate? Výhody založenie s.r.o. cez firmu Založenie s.r.o. môže byť výzvou pre mnohých podnikateľov, ktorí nevedia, ako administratívne postupovať. Preto je dobré sa obrátiť na odbornú pomoc špecializovanej firmy so skúsenosťami v tejto oblasti. Získate cenné rady od ľudí, ktorí pomohli desiatkam podnikateľov k úspešnému štartu. Založenie s.r.o. cez firmu má okrem iného tieto výhody: The post Založenie s.r.o. bez administratívnej záťaže appeared first on Magazín SEN.

Udržateľný životný štýl v roku 2024: Ako žiť zodpovedne a štýlovo

02.02.2024 05:30 V roku 2024 sa udržateľnosť stáva nielen trendom, ale nevyhnutnosťou. Objavte, ako môžete žiť zodpovedne a pritom si zachovať štýl a eleganciu. Ekologická móda: Štýl s vedomím Udržateľná móda je v roku 2024 na vzostupe. Značky a dizajnéri sa sústreďujú na ekologické materiály a etickú výrobu. Od recyklovaných textílií po organickú bavlnu, možnosti sú nekonečné. Výberom udržateľnej módy nielenže podporujete ekologické praktiky, ale tiež investujete do kvalitných a dlhotrvajúcich kúskov. Zelené bývanie: Štýlové a udržateľné domovy Udržateľné bývanie sa stáva kľúčovým prvkom moderného životného štýlu. V roku 2024 vidíme nárast v používaní obnoviteľných zdrojov energie, recyklovaných materiálov a inteligentných domácich The post Udržateľný životný štýl v roku 2024: Ako žiť zodpovedne a štýlovo appeared first on Magazín SEN.