Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund
Do kvalitnej postele sa oplatí investovať

24.03.2024 00:15 Pokiaľ zvažujete kúpu novej postele, neunáhlite sa. Je veľmi dôležité vybrať si takú, ktorá vám poskytne maximálny komfort a pohodlie pre váš každodenný spánok. Ako si teda vybrať tú najlepšiu posteľ, ktorá bude vyhovovať? Výrobcovia ponúkajú mnoho materiálov, z ktorých sa vyrábajú postele. Medzi tie moderné patria kovové postele, celočalúnené postele a poctivé postele z masívu. Drevené postele vynikajú viacerými vlastnosťami, ktoré presvedčia. Prečo sa do nich oplatí investovať? Trvácnosť Drevo materiál, ktorý vydrží roky. Len si spomeňte na postele u starých rodičov, ktoré aj po 40 rokoch vyzerali dobre. Je to z dôvodu práve použitia kvalitného dreva, ktoré je výborne spracované. Drevené postele nevŕzgajú ako napríklad tie kovové, neopotrebujú sa tak ľahko a sú odolné voči poškodeniu. Pokiaľ sa na nich vyskytne malá škrabanec, aj ten je ľahko obnoviteľný. Nezameniteľný dizajn a vôňa Masívne postele sú výnimočné aj z hľadiska vizuálneho. Drevo je samo o sebe umeleckým zážitkom a v kombinácií s ďalším nábytkom vytvorí v miestnosti originálnu atmosféru. Ďalej vyniká aj pre svoju originálnu kresbu, takže nikdy nenájdete dve rovnaké postele. Okrem kresby je výnimočné aj pre svoju vôňu. Tá prinesie do miestnosti pokoj a útulný pocit dokonalý pre zrelaxovanie. Ľahká údržba Na posteľ z masívu nikdy nepoužívajte dráždivé chemické prostriedky a drsné handry, ktoré by mohli nábytku uškodiť. Masívne drevo stačí z času na čas utrieť vlhkou bavlnenou handričkou. Okrem čistenia si treba dávať obrovský pozor na to, kde plánujete posteľ uložiť. Masívnu posteľ neukladajte blízko radiátorov, krbu, okna kde preniká veľa svetla. Pôsobením tepla a chladu sa posteľ zväčšuje a môže dôjsť k praskaniu. V spálni by mala byť aj ideálna vlhkosť, ktorá sa nemení. Pokiaľ máte v izbe príliš vysoké vlhko zvážte kúpu drevenej postele. Drevo nemá hranice Pokiaľ ste napevno rozhodnutí, že chcete masívnu posteľ a bojíte sa že nenájdete tú podľa svojho gusta, nebojte sa. Drevo je materiál, ktorý sa prispôsobuje potrebám zákazníka. Výrobcovia postelí mnohokrát ponúkajú postele podľa vlastnej miery a tvaru. Ak ste typy, ktoré si radšej vyberú z už vyrobených postelí, na drevko.sk nájdete postele s úložným priestorom, vysoké a nízke masívne postele, čalúnené postele a ďalšie. Nezabudnite, s kúpou novej postele sa spája aj matrac, ktorý je veľmi dôležitou súčasťou. Príspevok Do kvalitnej postele sa oplatí investovať zobrazený najskôr Onás.sk.

Pri zdravotníckom oblečení preferujte zdravý výber

14.03.2024 01:00 Už dávno neplatí, že pracovný odev pre zdravotnícky personál má mať jednoduchý strih a bielu, modrú či zelenú farbu. Módne trendy sa menia nielen pri voľnočasovom, ale aj pri pracovnom oblečení. Aj vďaka tomu si hrdinovia dnešných dní môžu vyberať z bohatej ponuky na trhu. Základom je funkčnosť Oblečenie musí byť z pevného materiálu, ktorý sa nekrčí. Ideálnym je bavlna. Vyžaduje sa však antibakteriálna úprava textílie, ktorá zabraňuje množeniu nebezpečných baktérií a zvyšuje životnosť odevu. Kvôli vysokému riziku infekčnosti je totiž nutné ho prať po každom nosení pri najvyšších teplotách a následne aj vyžehliť. Zdravotnícka tunika Zdravotnícke blúzy partia k obľúbeným častiam zovňajšku. Jednou z výhod je ich jednoduchý dizajn. Najpopulárnejšie sú s krátkym rukávom v jednoduchom farebnom prevedení. Hoci nie je výnimočné, ak je tunika potlačená. Také využívajú najmä detskí lekári a sestričky na pediatrických oddeleniach. Majú veselú farbu a potlačené môžu byť napríklad zvieratkami či rozprávkovými bytosťami. Hlavným cieľom je odpútať pozornosť malých pacientov od sterilného lekárskeho prostredia. Zdravotnícke nohavice Pri nohaviciach móda či potlač nehrajú rolu. Najdôležitejším kritériom ich výberu zohráva funkčnosť, bezpečie a pohodlie. Materiál by mal mať väčšiu odolnosť kvôli už spomínanému častému praniu a žehleniu. Pri výbere treba, samozrejme, dbať na súlad s postavou. Zdravotníci totiž pracujú viac ako len 8 hodín, preto je komfort za každých podmienok nutnosťou. Zdravotnícka obuv Okrem zdravia pacientov by personál mal myslieť aj na svoje zdravie a dbať na výber vhodnej obuvi. Tá by mala byť štandardne protišmyková a pre bezpečnosť pri chôdzi s dostatočne širokou podrážkou. Pre pohodlie je vhodné zvoliť vyvýšenú pätu, nie však viac ako 25mm. Topánky by mali mať prispôsobenú šírku pre podporu klenby nohy, dôležitý je aj materiál, z ktorého je obuv vyrobená. Pri výbere si všímajte vodotesnosť, pevnosť a jednoduchosť čistenia. Nepodceňujme dobré rady Na trhu je veľký výber pracovného oblečenia a obuvi pre zdravotníkov. Ak si neviete poradiť s vhodným strihom a materiálom, v REMPO vám poradia, akými vlastnosťami disponujú všetky výrobky a čo presne je potrebujete. Príspevok Pri zdravotníckom oblečení preferujte zdravý výber zobrazený najskôr Onás.sk.

Vitajte v štýlovej predsieni: Vytvárame skvelý prvý dojem z vášho bývania

10.03.2024 07:00 Prvá miestnosť, do ktorej vchádzate po príchode domov či vítate návštevu býva väčšinou predsieň. Ako zanechať ten správny a útulný dojem? Nechajte si poradiť a urobte so svojím vstupom zázraky. Zariaďovanie bytu alebo domu býva veľkým potešením, ale aj výzvou v jednou. Nezabúdajte na to, že aj malá predsieň je veľmi dôležitou súčasťou bývania. Mala by byť hlavne prakticky zariadená s dostatkom úložného priestoru na topánky, bundy, kabáty, šály, čiapky, nákupné tašky, dáždniky a iné drobnosti, ktoré stihnete „schmatnúť“ pred odchodom z domu. Pozor však na zbytočne preplnený priestor, stačí investovať do 3 funkčných kusov nábytku z e-shopu Estilofina a vaša predsieň bude nielen komfortná, ale aj štýlová. Stena do predsiene nemôže chýbať Dizajnové predsieňové steny ponúkajú všetko, čo potrebujete. Od háčikov na kabáty, samostatnej skrinky na vešiaky, cez botníkové poličky až po priestor na dekorácie. Investovať môžete do nadčasovej klasiky   z dubového alebo orechového dreva s prírodnou textúrou, ktorá zapadne do rozličných interiérových štýlov. Ak ste však odvážnejší, nebojte sa siahnuť po kove, tmavých – antracitových odtieňoch či extravagantnom dizajne s úchytkami, výrazným nástenným panelom a obrovským zrkadlom. V ponuke e-shopu Estilofina nájdete steny do predsiene, ktoré sa stanú nielen vašou elegantnou vizitkou, ale poskytnú aj multifunkčný priestor, a ten je v predsieni doslova žiadaný. Predsieň s lavicou? Jednoznačne áno Lavice do predsiene sú ozajstnou pastvou pre oči, dokážu interiér oživiť, zútulniť a dať mu tú správnu bodku. A o ich užitočnosti sa nemusíme ani baviť. Obúvanie topánok je niekedy ťažkým orieškom nielen pre deti, ale aj pre mladých či starších ľudí. Predsieňové lavice z masívneho exotického dreva Sheesham, ktoré ponúka e-shop Estilofina si zamilujete. Prinášajú jednoduché prevedenie, s nádychom prírody a dostatok miesta. Umiestniť ich môžete vedľa vešiakovej steny, pod ňu alebo oproti. Lákavým kusom nábytku sú aj čalúnené dizajnové lavice s úložným priestorom, ktorý je schovaný pod sedákmi. Nebojte sa experimentovať s farbami, materiálmi či doplnkami v podobe vankúšov, diek alebo umelých kožušín. Malá, ale užitočná taburetka do predsiene Posledným užitočným doplnkom vo vašej predsieni by mala byť malá, ale za to šikovná taburetka. Pohodlnosti nie je nikdy dosť a pri obúvaní seba, alebo deti si to poviete aj nahlas. Okrúhle, v tvare kocky alebo obdĺžnika? V e-shope Estilofina nájdete všetky varianty, farebné prevedenia a štýly. Tak čo, už máte nápad, ako si zariadite svoju novú predsieň alebo dodáte tej starej nový look? Nezabúdajte na detaily s elegantným nádychom a investujte do nábytku z e-shopu Estilofina, ktorý vás tak skoro neomrzí. Príspevok Vitajte v štýlovej predsieni: Vytvárame skvelý prvý dojem z vášho bývania zobrazený najskôr Onás.sk.

Vyberte si s ALEF Training

08.03.2024 04:45 Cisco či Amazon Web Services? S ALEF Training si vyberiete Pohybujete sa vo svete IT a hľadáte spôsob, ako sa zdokonaliť? Potom sú Cisco školenia či AWS certifikácia tou správnou cestou. Cisco školenie na mieru Ako špička v blade serveroch si Cisco vyžaduje odborníkov, ktorí sa dokážu v téme nielen orientovať, ale svoju kvalifikáciu aj dokázať pomocou Cisco certifikátu. A to nielen vo vopred daných témach, ale aj v kurzoch ušitých na mieru pre firmy. Práve tieto Cisco školenia spájajú to, čo už poznáte a viete s novými vedomosťami, ktoré rozšíria nielen vašu kvalifikáciu, ale zlepšia aj renomé vašej spoločnosti. S ALEF Training si môžete vybrať, akej úrovni Cisco sa chcete venovať a spojiť ju s technológiami, ktoré dôverne poznáte. AWS Certification Ak pracujete s Amazon Web Services, možno je načase zlepšiť svoju kvalifikáciu. Podobne ako v prípade Cisco školení, aj kurzy AWS môžete absolvovať s ALEF Training. Certifikovaní školitelia vás teoreticky i prakticky pripravia na získanie AWS Certification v rôznych oblastiach – od úplných základov, cez pokročilé inžinierstvo až po development. Desiatky školení po celý rok Chopte sa príležitosti a prihláste sa na Cisco školenie už teraz. V ponuke ALEF Training nájdete možnosti ako sa zlepšiť nielen v Ciscu, ale aj získať AWS Certification a dosiahnuť kariérny posun, ktorý sa vám oplatí. Príspevok Vyberte si s ALEF Training zobrazený najskôr Onás.sk.

Ako na eventový networking

08.03.2024 04:45 Eventový networking dnes znamená oveľa viac, než len prísť na event, občerstviť sa a rozdať niekoľko vizitiek. Či už organizujete live, hybridný alebo online event, ide o stretnutie s ľuďmi, zdieľanie toho, kto ste a čo robíte, a získanie cenných kontaktov a informácií, ktoré môžete v budúcnosti využiť pri hľadaní zamestnania alebo v práci. Každý úspešný organizátor eventu dnes už nepochybuje, že úroveň networkingu zásadne ovplyvňuje úroveň celého eventu. Ak sa ľudia stretnú s relevantnými osobami, ktoré zdieľajú rovnaké záujmy alebo sa venujú podobnej profesii, budú spoločne mať o čom hovoriť a obohatia sa navzájom. Každý organizátor eventu sa snaží nájsť spôsoby, ako networking a engagement účastníkov eventu posilniť. Registrácia je základ Úspešný networking začína správne nastavenou registráciou. Čím viac informácií o sebe účastník poskytne, tým má väčšiu šancu získať relevantné kontakty. Veľkou výhodou platformy Laia je, že má organizátor plnú kontrolu a môže si registráciu upraviť podľa svojich špecifických požiadaviek. Eventová aplikácia Laia podporuje tiež možnosť rozvetvených otázok – napríklad, ak účastník odpovie, že má záujem prísť na event osobne, zobrazí sa mu otázka, či potrebuje zabezpečiť aj ubytovanie. Eventová platforma po odoslaní registrácie pošle účastníkovi potvrdzujúci email, že sa úspešne zaregistroval na event a v prílohe dostane lístok s QR kódom, ktorý mu bude slúžiť ako vstupenka. Každý účastník takto získa nielen unikátny QR kód, ale aj prípadné informácie ohľadom ďalšieho postupu eventu, upresnenie miesta, dress code atď. Tým sa urýchľujú produkčné práce rádovo niekoľko hodín, niekedy aj dní. Nastavenie na mieru Po prihlásení späť do profilu si môže účastník akékoľvek parametre zmeniť a prispôsobiť všetky časti, ktoré sú kľúčové pre matchmaking. Podobne si organizátor môže zvoliť, že účastník dopredu vyplní svoje záujmy, preferencie ohľadom občerstvenia alebo prípadnej alergie na určité potraviny. Účastník tak prichádza na event, ktorý je naň a jeho požiadavky pripravený a tým sa nielen v jeho očiach stáva úspešným eventom. Kontrola registrácie na mieste V prípade osobnej účasti má organizátor na mieste možnosť na eventovej platforme Laia kontrolovať lístky s QR kódom prostredníctvom mobilných telefónov. Hosteska alebo kontrolór lístkov pomocou fotoaparátu na mobilnom telefóne zaobstará QR kód, pomocou ktorého ľahko identifikuje, ktorý účastník prišiel. Organizátor tak ihneď získa prehľad, koľko účastníkov je prítomných a kto sa nedostavil. One to one meeting Cez eventovú aplikáciu Laia majú účastníci tiež možnosť dohovoriť si stretnutie na evente s konkrétnym speakerom, či iným účastníkom eventu v konkrétnom čase. V prípade Live eventu je potrebné, aby organizátor zaistil networkingové miesto pre osobné stretnutie, napríklad konferenčnú miestnosť s očíslovanými stolmi. Rovnakú funkciu môžete využiť aj v prípade hybridných, či online eventov vytvorením chatovacej miestnosti, kde môžu účastníci so speakerom chatovať na danú tému, alebo sa len dozvedieť viac o jeho prednáške. Je možné tiež určiť čas, počas ktorého bude speaker odpovedať na otázky a obmedziť tak túto debatu podľa časových možností speakera. Break out sessions Každá konferencia alebo školenie potrebuje špeciálne vyhradený priestor na zdieľanie informácií, emócií a skúseností. Break out sessions takýto špeciálny priestor vytvárajú a sú veľmi užitočné, keď potrebujete rozdeliť účastníkov do niekoľkých cieľových skupín s rôznymi cieľmi a záujmami. Laia umožňuje tiež interaktívne prepojenie účastníkov na fyzickom evente s online účastníkmi vo Venue. Venue predstavuje virtuálny priestor na Laia, kde účastník nájde všetky informácie ohľadom eventu vrátane agendy, biografia speakrov a live streamu a poskytuje tak vhodný priestor pre matchmaking. Matchmaking Na základe dát zadaných pri registrácii eventová aplikácia Laia vyhodnotí, ktoré účastníkov s podobnými záujmami a skúsenosťami prepojí. Správne nastavená registrácia, s čo najviac podrobnými informáciami o účastníkoch,  je teda predpokladom pre skvelý matchmaking. Umelá inteligencia je tu, aby posunula zážitok z vášho eventu na úplne inú úroveň. S trochou pomoci sa účastníci eventu stretnú s tými správnymi ľuďmi a nadviažu nové spojenia, vďaka ktorým sa posunú ďalej a event tak naplní svoj networkingový účel. Príspevok Ako na eventový networking zobrazený najskôr Onás.sk.

5 tipov od odborníkov, ako si dať správne vyčistiť fasádu

08.03.2024 04:45 Čistenie fasády vášho rodinného domu sa môže zdať ako zanedbateľný výdavok, ktorý si vyžiada veľké množstvo vášho času. V skutočnosti to tak nie je. Najmä ak si zvolíte firmu, ktorá sa na čistenie fasád pozerá ako na investíciu, ktorá prináša z dlhodobého hľadiska takmer nevyčísliteľné výhody. Ak teda stále váhate nad čistením fasády, overené tipy od odborníkov vám pomôžu rozhodnúť sa. 1. Zistite, či je fasádu potrebné vyčistiť Nie každý rodinný dom potrebuje hneď vyčistiť fasádu. Medzi rizikové patria tie, ktoré nemajú dostatok slnečného žiarenia, sú postavené blízko vodnej plochy či lesa. Ak je fasáda vášho domu z väčšiny znečistená, prišiel čas s tým niečo urobiť. 2. Premyslite si metódu čistenia Momentálne je na Slovensku najpoužívanejším spôsobom vysokotlakové čistenie fasád. To však neznamená, že je aj najšetrnejšie. Pri wapke sa totiž spotrebúva veľa vody aj elektriny, ktoré by ste pri inej metóde čistenia fasády domu mohli ušetriť. Otázka znie, či takéto čistenie existuje. A odpoveď je kladná: áno, existuje. 3. Vyhnite sa skrytým poplatkom Čistenie fasád wapkou znamená, že firma, ktorú si objednáte, sa napojí na váš zdroj vody a elektriny, aby fasádu vášho domu vyčistila. V čom je problém? Jednoducho v tom, že kým za samotnú službu čistenia fasády poznáte sumu vopred, voda a energie sa na vašich výdavkoch zobrazia až neskôr. Ako sa im teda vyhnúť? Pomocou ekologického čistenia. 4. Myslite na prírodu i rodinný rozpočet Dbať na prírodu je v dnešnej dobe IN. Na Slovensku už existuje aj firma na čistenie fasád, ktorá upustila od wapiek a radšej si zvolila šetrnejší spôsob. Tým sú klasické valčeky a štetce. Vďaka nim sa na povrch fasády dostane pri čistení iba toľko roztoku, koľko je potrebné a nesteká do okolia rodinného domu. Táto 100 % rozložiteľná emulzia účinne odstráni z fasády nečistoty, no zároveň ju zakonzervuje. 5. Stavte na bezplatnú ukážku Či si už ekologické čistenie fasády rodinného domu zvolíte alebo nie, za ukážku nezaplatíte nič. Spoločnosť Bomba Fasáda, ktorá má túto metódu patentovanú, za vami príde kdekoľvek na Slovensku. Objednajte si jej služby už dnes a nechajte si poradiť, ako najlepšie zabojovať proti nečistotám na fasáde. Príspevok 5 tipov od odborníkov, ako si dať správne vyčistiť fasádu zobrazený najskôr Onás.sk.

Prínosy mobilných terminálov v logistických centrách a skladoch

01.03.2024 23:45 Možno si poviete, že mobilný terminál nepotrebujete, keďže je váš sklad menší. Napriek tomu by ste však mali o jeho kúpe premýšľať. Investícia do mobilného terminálu nie je vysoká, mnohonásobne ju prevýšia všetky benefity dátových terminálov. Odhoďte skladové karty a perá Starý systém skladového hospodárstva je absolútne neefektívny a nevyhovuje súčasným požiadavkám na rýchlu distribúciu tovaru. Zapisovanie do skladových kariet, zdĺhavé vyťukávanie informácií do počítača a časovo náročné vyhľadávanie tovaru by malo byť v dnešnej dobe minulosťou. Napriek tomu i dnes mnohé firmy odolávajú pokroku a zubami – nechtami sa snažia ušetriť na nesprávnom mieste. Prejsť na systém označenia tovaru čiarovými kódmi a jeho následná evidencia je pritom tak jednoduchá. Stačí do firmy zakúpiť zopár technológií. Označiť tovar štítkami s čiarovými kódmi a následne údaje z nich získavať vám umožnia tieto prístroje – tlačiareň etikiet a čiarových kódov, mobilný terminál so skenerom a počítačový softvér. Kúpou týchto prístrojov vaša firma získa rovnakú efektivitu práce s polovičným počtom pracovníkov. Navyše sa zbavíte reklamácií, ktoré pri príjme a výdaji tovaru označenom čiarovými kódmi prakticky nehrozia. Ak vám ide o dobré meno firmy a chcete distribuovať rovnaké množstvo tovaru za polovičný čas, neváhajte a investujte do nových technológií. Sklad naskenovaný v priebehu pár minút Firmy, ktoré si zakúpili dátový terminál a prešli na systém čiarových kódov zahodili všetky perá a papiere, zbavili sa zbytočnej chybovosti a behom jedného dňa vybavili pri minimálnom počte pracovníkov tisícky objednávok. Tovar sa dostane do rúk objednávateľa oveľa rýchlejšie a vy získate vďaka dobrému menu nových klientov. Sami iste viete, ako je ťažké vyhľadáva tovar medzi tisíckami zásielok a balíkov. Predstavte si, že ručný počítač behom sekundy získa všetky informácie o balíku a vy ich identifikujete pomocou softvéru v počítači. Neustále budete mať prehľad o tovare, o tom, čo vám v sklade chýba, čo sa dobre predáva a naopak, čo na sklade leží. Inventarizácia tovaru bude vlastne len o rýchlej kontrole, pretože opäť príde na rad skenovanie kódov, ktoré sa automaticky porovnajú s údajmi v počítači. Zo systému viete následne tlačiť faktúry, dodacie listy a štítky na prepravu. Zrazu zistíte, že sa vám znížili náklady na prevádzku skladu a zvýšili tržby približne o 50 %. Spokojní budú aj vaši pracovníci, ktorí sa menej nabehajú po sklade. Myslíme si, že tieto argumenty hovoria jasnou rečou – žiadny sklad sa nezaobíde bez mobilného dátového terminálu. Príspevok Prínosy mobilných terminálov v logistických centrách a skladoch zobrazený najskôr Onás.sk.