Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea
TEST: SYM ADX 125i – Dobrodružstvo môže začať! 125-kový skúter, ktorý sa nebojí nespevnených povrchov

28.04.2024 11:30 Slnečné lúče sa čím ďalej tým viac predierajú cez upršané jarné mraky a to znamená len jedno. Z automobilov vo väčšej miere presadáme na dvojkolesové stroje. A ako by sme sa čo najľahšie preštrikovali pomedzi stojace autá v mestských kolónach? No predsa na skútri. A práve jeden taký v našej redakcii testujeme. Je ním novinka … The post TEST: SYM ADX 125i – Dobrodružstvo môže začať! 125-kový skúter, ktorý sa nebojí nespevnených povrchov first appeared on Jazdime.sk.

Mazda Arata: Ďalší pokus o elektrické SUV pre Čínu

27.04.2024 09:30 Hoci bol elektrický model Mazda MX-30 nepodareným prepadákom, japonská značka to s elektromobilitou nevzdáva. Hviezdou v stánku Mazdy v Pekingu na salóne Auto China 2024 je nepochybne elektrický sedan radu 6 s pohonom zadných kolies, o ktorom sme písali aj na stránkach nášho portálu. Nie je to však jediná premiéra. Elegantný koncept elektrického SUV s … The post Mazda Arata: Ďalší pokus o elektrické SUV pre Čínu first appeared on Jazdime.sk.

Svalnatý pick-up RAM 1500 RHO prichádza so športovým výkonom 547 koní

27.04.2024 09:30 Po zániku modelu RAM 1500 TRX bude jeho nasledovníkom nový RAM 1500 RHO. Zároveň sa stane najšportovejším pickupom značky. So svojou nízkou cenou a nižším výkonom nie je priamou náhradou za TRX, ale stále bude na vrchole novej rady športových nákladných vozidiel RAM, ktorá zahŕňa aj verzie Rebel, Warlock a Power Wagon. RAM vás nenechá … The post Svalnatý pick-up RAM 1500 RHO prichádza so športovým výkonom 547 koní first appeared on Jazdime.sk.

Nová Mazda 6 je elektrický sedan s pohonom zadných kolies

26.04.2024 20:30 S Mazdou 6 sa veci trochu zamotali. V USA bol vyradený z modelového radu v roku 2021. Vo Veľkej Británii sa to stalo minulý rok a dokonca aj doma v Japonsku je koniec modelu naplánovaný na koniec mesiaca. V Európe a na niekoľkých ďalších trhoch je elegantný model strednej triedy stále povolený a bude sa … The post Nová Mazda 6 je elektrický sedan s pohonom zadných kolies first appeared on Jazdime.sk.

Škoda vstupuje do hry Gran Turismo: Exkluzívny dizajnový koncept Škoda Vision Gran Turismo sa objavuje v populárnej sérii videohier

25.04.2024 18:15 Škoda Auto predstavuje Škoda Vision Gran Turismo, veľkolepú štúdiu čisto elektrického vozidla v hre Gran Turismo 7 pre konzoly PlayStation, čím rozširuje pôsobenie značky Škoda vo svete virtuálnych pretekov. Plne elektrický automobil s pohonom všetkých kolies Škoda Vision Gran Turismo, inšpirovaný modelom Škoda 1100 OHC Spider z roku 1957, je vybavený štyrmi elektromotormi s celkovým … The post Škoda vstupuje do hry Gran Turismo: Exkluzívny dizajnový koncept Škoda Vision Gran Turismo sa objavuje v populárnej sérii videohier first appeared on Jazdime.sk.

AC Schnitzer vylepšuje súčasné BMW X5

25.04.2024 18:15 AC Schnitzer je známa spoločnosť stvorená pre tvorbu zaujímavých individualizácií v rodine modelov BMW – a nielen tam. Tuner teraz pristúpil k faceliftu aktuálneho modelu BMW X5. Filozofiu BMW X5 charakterizuje jazdný komfort, športový vzhľad a aktívny výkon. xDrive je štandardom pre X5-ku. Pod kapotou sú k dispozícii … The post AC Schnitzer vylepšuje súčasné BMW X5 first appeared on Jazdime.sk.

Rolls-Royce Spectre od Mansory: Toto je vrchol!

25.04.2024 06:00 Tuner Mansory je známy svojimi extravagantnými prestavbami automobilov vyššej triedy, ktoré sú na scéne vnímané dosť kontroverzne. Teraz sa špecialista ujal už aj tak veľmi individuálneho modelu Rolls-Royce Spectre a kompletne ho prerobil v štýle nemeckej dielne. Čoho sa chytí Mansory, to je umelecké dielo… Na želanie je možné dodať difúzor s centrálnym brzdovým svetlom. … The post Rolls-Royce Spectre od Mansory: Toto je vrchol! first appeared on Jazdime.sk.

Renomovaný dizajnér Jozef Kabaň sa pridáva k MG

24.04.2024 16:45 Spoločnosť MG potvrdila, že Jozef Kabaň nastúpil do spoločnosti a prijal funkciu viceprezidenta jej globálneho dizajnového centra. MG získalo silné meno… Koncom tohto týždňa MG na autosalóne v Pekingu predstaví aj svoj najnovší koncepčný automobil EXE181. Kabaň bude mať osobitnú zodpovednosť za rozvoj globálneho dizajnového jazyka MG a do spoločnosti nastupuje vo vzrušujúcom období, … The post Renomovaný dizajnér Jozef Kabaň sa pridáva k MG first appeared on Jazdime.sk.

Fiat Coupé : Taliansky oblo-hranáč má 30 rokov

24.04.2024 03:47 Ako vyzeral európsky modelový rad Fiatu pred 30 rokmi? Z dnešného pohľadu môžeme označiť krivky niekdajších automobilov za dosť staromódne. Tieto časy boli definované vozidlami ako prvá Panda, Cinquecento, Punto a Tipo. Tempra stále existovala a prvá generácia modelu Croma bola v záverečnej fáze výroby. Preto sa Fiat musel nadýchnuť čerstvého vzduchu. O to sa … The post Fiat Coupé : Taliansky oblo-hranáč má 30 rokov first appeared on Jazdime.sk.

Dunlop predstavuje novú generáciu celoročných pneumatík

23.04.2024 14:15 Značka Dunlop predstavuje novú generáciu celoročných pneumatík. Pneumatiky Dunlop All Season 2 vyvinula s cieľom obstáť v konkurencii v trhovom segmente hodnotových celoročných pneumatík, ktorý by mal podľa posledných prognóz rásť každoročne v rokoch 2023 až 2028 o 2 až 3 %. Dunlop venoval množstvo času testom pneumatík… Nové pneumatiky Dunlop sú vybavené inovatívnymi technológiami. … The post Dunlop predstavuje novú generáciu celoročných pneumatík first appeared on Jazdime.sk.

Nový Shelby Super Snake je preplňovaný Mustang s výkonom 830 koní

22.04.2024 00:01 Shelby American predvádza svoj prvý zásah do súčasnej platformy modelu Ford Mustang S650. Pozdravte najnovší výtvor s označením Super Snake. Shelby Super Snake má na palube celý arzenál vylepšení výkonu. To zahŕňa okrem iného aj preplňovaný agregát V8 s výkonom neskutočných 830 koní.  „Shelby Super Snake sme vyvinuli s cieľom, aby sa stalo vrcholom našich … The post Nový Shelby Super Snake je preplňovaný Mustang s výkonom 830 koní first appeared on Jazdime.sk.

Cestopis Bukurešť – Ohromí vás veľkoleposťou, ale aj prekvapí turbulentnými dejinami

22.04.2024 00:01 Ďalší z rady našich predĺžených víkendov sme strávili v hlavnom meste Rumunska, v slávne-neslávnej Bukurešti. Prečo hovoríme o tomto meste ako o slávne neslávnom? Slávny palác parlamentu, ktorý dal postaviť Nicolae Ceausescu, sa môže pochváliť hneď niekoľkými svetovými „naj“ a teda je to poriadne slávna a svetoznáma budova. Avšak neslávna bola jeho stavba či režim v ktorom vznikol, ako … The post Cestopis Bukurešť – Ohromí vás veľkoleposťou, ale aj prekvapí turbulentnými dejinami first appeared on Jazdime.sk.

AutoWallis Group sa pre slovenský trh stáva importérom čínskych elektrických úžitkových vozidiel značky Farizon

21.04.2024 11:01 Spoločnosť AutoWallis Group sídliaca v Budapešti ďalej posilňuje svoju medzinárodnú pozíciu uzavretím dohody o exkluzívnom zastúpení elektrických úžitkových vozidiel značky Farizon, ktorá je súčasťou spoločnosti Geely Auto Group. AutoWallis Group bude túto značku zastupovať v 8 krajinách strednej a východnej Európy. Čínska skupina Geely Auto je jedným z najväčších výrobcov vozidiel na svete. Stojí na … The post AutoWallis Group sa pre slovenský trh stáva importérom čínskych elektrických úžitkových vozidiel značky Farizon first appeared on Jazdime.sk.

140 špeciálnych modelov Vespa k výročiu značky Piaggio

20.04.2024 09:45 Atraktívna a limitovaná špeciálna edícia založená na retro modeli Vespa GTV 300 prichádza na cesty. Vznikne len 140 exemplárov Vespy v limitke s menom “140th of Piaggio”. Tento “náklad” bude distribuovaný fanúšikom a zberateľom v priebehu apríla 2024. Piaggio, svetoznámy taliansky výrobca motorových vozidiel založený v roku 1884, oslavuje svoje 140. výročie. Pri tejto príležitosti … The post 140 špeciálnych modelov Vespa k výročiu značky Piaggio first appeared on Jazdime.sk.

Tatra získala prestížne ocenenie Red Dot za design vozidiel najnovšej generácie radu Force

19.04.2024 20:30 Kopřivnická automobilka Tatra Trucks si pred pár dňami zapísala ďalší veľký úspech. Prvýkrát vo svojej histórii totiž získala ocenenie Red Dot v kategórii Product Design, a to hneď dvakrát. Týmto ocenením, patriacim k medzinárodne najprestížnejším v oblasti dizajnu, boli dekorované vozidlá Tatra Force najnovšej tretej generácie, pričom prezentované bolo prevedenie so štvordverovou kabínou a tiež … The post Tatra získala prestížne ocenenie Red Dot za design vozidiel najnovšej generácie radu Force first appeared on Jazdime.sk.

Následujúci mesiac