Rozšírené hľadanie
Pondelok 6. Máj 2024 |
meniny má Hermína
Nová generácia Tatry Phoenix sa odhaľuje. Phoenix 2025 automobilka predstaví už o mesiac

05.05.2024 08:46 Tatra Phoenix začala z výrobných liniek kopřivnickej automobilky schádzať už v novembri 2011. Odvtedy už uplynulo dlhých 13 rokov a hoci je od apríla 2018 v predaji jej zmodernizovaná verzia, na ohlasovanú novú generáciu už netrpezlivo čakajú nielen priaznivci značky, ale aj zákazníci. Spoločnosť Tatra Trucks preto teraz plní sľub. Nová generácia Tatry Phoenix prvýkrát poodhaľuje svoju podobu.

Digitálne spätné zrkadlá vyžadujú zvyk, priznáva Volvo. Dôvod ich vzniku nie je zlepšenie výhľadu

04.05.2024 21:00 Digitálne spätné zrkadlá sa na nákladných autách objavujú čoraz častejšie. Volvo nimi vybavuje svoje autá tiež, ako však upozorňuje, konštruktéri sú si vedomí, že ich používanie vyžaduje zvyk a nie každý sa im dokáže hneď prispôsobiť. Ako to máte vy? Používate digitálne spätné zrkadlá a vyhovujú vám? Zapojte sa do našej ankety v článku. Vedeli ste, že skutočným dôvodom ich vzniku nebol lepší výhľad dozadu?

Číňania vyrobili najúčinnejší naftový motor. Po elektromotoroch valcujú svet aj v ďalšej oblasti

01.05.2024 19:15 Čína si pripisuje ďalšie prvenstvo. Tentoraz v oblasti, do ktorej by to do nej takmer nikto nepovedal. Čínski konštruktéri predstavili naftový motor s účinnosťou až 53,09 %. Moderný najúčinnejší naftový motor ukázali na Svetovom kongrese spaľovacích motorov 2024, ktorý sa konal práve v Číne. Európe sa tak pod nohami znova zatriasla zem, okrem elektromotorov totiž Čína už ukazuje svoje schopnosti aj v oblasti spaľovacích agregátov.

Farmári skonštruovali unikátne nákladné vozidlo, preváža obilie aj hnoj a šetrí veľa nafty

01.05.2024 05:46 Tomu sa povie zaujímavý nápad: Farmári skonštruovali unikátne nákladné vozidlo, ktoré šetrí peniaze aj životné prostredie. V nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko podniká rodina Exelerová dlhodobo: majú vlastný chov ošípaných na farme. V každodennom živote museli čeliť zvýšeným nákladom na prevoz rôznych surovín. To ich motivovalo postaviť si vlastné nákladné auto na mieru potrebám.

Následujúci mesiac