Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Štátne lesy chcú opäť rúbať v tatranských rezerváciách

30.04.2020 01:05 Štátne lesy TANAP požiadali koncom roku Ministerstvo životného prostredia o povolenie ťažiť v národných prírodných rezerváciách Tichá a Kôprová dolina. Ministerstvo je pripravené ťažbu povoliť. Dôvodom ťažby má byť likvidácia kalamitného premnoženia lykožrúta v tejto oblasti.

Vzácny sokol strávi Vianoce vo voliére

29.04.2020 00:01 Ani po takmer dvoch mesiacoch rehabilitácie nie je možné jedinca globálne ohrozeného druhu dravca - sokola rároha, vypustiť späť do voľnej prírody. Po tom, ako dnes sokol podstúpil náročnú operáciu, bude sa z následkov závažných zranení zotavovať ešte minimálne mesiac v rehabilitačnej stanici v Ratnovciach neďaleko Piešťan.

Barbarstvo s úradným požehnaním

27.04.2020 00:31 Park v južnej časti Námestia osloboditeľov v Košiciach je minulosťou. Barbarský, ale úradne povolený výrub sa udial sofistikovane, neohlásene a skryte za ďalším novým plotom, aby zbytočne nedráždil verejnosť.

Otvorený list rodičov žiakov ZŠ Tupolevova v Bratislave na podporu štrajku učiteľov

19.04.2020 00:30 Otvorený list rodičov žiakov ZŠ Tupolevova v Bratislave vyjadrujúci nespokojnosť so súčasnou situáciou v školstve, vyjadrujúci podporu požiadavkám Iniciatívy slovenských učiteľov.

Nebojte sa, podporte svojich učiteľov!

17.04.2020 00:02 Spravovanie vecí verejných nie je politickým bojom, nemôže sa zataviť ani 60 a ani 6 dní pred Voľbami. Ak nemá byť zajtra odpoveďou na otázku „ Čo môžem ešte spraviť pre lepšie vzdelanie mojich detí?“, ich vozenie do škôl v susednom Rakúsku, musím dnes nabrať odvahu a verejne podporiť štrajk učiteľov.

Budú voľby

09.04.2020 00:05 O necelé dva týždne nás opäť čakajú komunálne voľby a nálada medzi ľuďmi sa zdá byť zase o niečo mizernejšia, ako minule. Tentokrát sa voľby stretnú temer presne so štvrťstoročím našej spoločnej snahy o demokraciu.

Otvorený list slovenským katolíkom a katolíčkam: Cirkev Jozefa Tisa a Róberta Fica?

04.04.2020 01:05 Zatváranie očí a mlčanie veľkej väčšiny katolíckych veriacich a kléru malo v rokoch 1939-1945 tragické dôsledky. Vyústilo do najtragickejšej a najhanebnejšej udalosti slovenských dejín, masového okradnutia a vyvraždenia našich židovských spoluobčanov. Dnešné zatváranie očí, uší a úst slovenských katolíkov a katolíčok našťastie zatiaľ nie je tragédiou. Neviem ale, ako by slepotu, hluchotu a nemotu asi hodnotil Boh, pokiaľ by na ne odkiaľsi hľadel, hodnotil ich a súdil. Z ľudského pohľadu je pokrytectvo smutné.

Aktivisti si želajú darček: Ďurkovského rezignáciu

01.04.2020 00:06 Primátor Bratislavy spolu s väčšinou poslancov a poslankýň mestského zastupiteľstva „darovali“ bratislavčanom jeden z najhorších darov aký si mohli vymyslieť – likvidáciu Parku kultúry a oddychu.