Rozšírené hľadanie
Pondelok 20. Máj 2024 |
meniny má Bernard
Podozrivé prevody majetkov nebohých. Dom seniorov čelí obvineniam

31.10.2019 22:05 Zariadenie pre seniorov v bratislavskom Prievoze čelí v posledných dňoch vážnym obvineniam. V jeho priestoroch mali byť podľa zistení úradov zlé hygienické podmienky, ale opoziční poslanci upozornili aj na podozrivé prevody majetkov nebohých dôchodcov. Majiteľka kritiku odmieta a tvrdí, že v mnohých veciach urobili nápravu. Poslankyňa Natália Blahová ale hovorí o ďalších zisteniach.

Fico definitívne opúšťa Bonaparte, správkyňa nájomnú zmluvu ukončila

31.10.2019 20:34 Konkurzná správkyňa Bašternákovho prepadnutého majetku Lenka Ivanová potvrdila, že k 31. októbru ukončila s Robertom Ficom nájomnú zmluvu na byt v Bonaparte. Luxusnú nehnuteľnosť tak po siedmich rokoch bývalý premiér definitívne opustil.

Most-Híd už nebude rokovať s Maďarmi, spomína nekorektnosť

31.10.2019 20:34 Most-Híd už nebude pokračovať v rokovaní o prípadnej predvolebnej spolupráci strán zastupujúcich voličov maďarskej národnosti. Hovorkyňa Mosta-Híd Klára Magdeme rozhodnutie vysvetlila nekorektným postojom partnerov pri rokovaní. Poukázala pritom na to, že strany Maďarské fórum, SMK a Spolupatričnosť o spoločnej kandidátke informovali krátko po tom, ako prerušili rokovanie s delegáciou Mosta-Híd.

Cintoríny v Bratislave budú cez sviatky otvorené dlhšie, ako sa plánovalo

31.10.2019 19:03 Bratislavské cintoríny ostanú počas tohtoročného Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých otvorené ešte dlhšie, ako bolo pôvodne avizované. "Všetky mestské cintoríny budú v piatok a sobotu otvorené až do 22.00 h," informoval nový riaditeľ organizácie Marianum – Pohrebníctvo mesta Bratislavy Boris Šramko.

Dom seniorov obviňujú z podozrivých prevodov majetkov nebohých

31.10.2019 19:03 Zariadenie pre seniorov v bratislavskom Prievoze čelí v posledných dňoch vážnym obvineniam. V jeho priestoroch mali byť podľa zistení úradov zlé hygienické podmienky, ale opoziční poslanci upozornili aj na podozrivé prevody majetkov nebohých dôchodcov. Majiteľka kritiku odmieta a tvrdí, že v mnohých veciach urobili nápravu. Poslankyňa Natália Blahová ale hovorí o ďalších zisteniach.

Sviatok všetkých svätých sa blíži, polícia posilňuje svoje hliadky

31.10.2019 17:36 Na Sviatok všetkých svätých sa pripravujú aj policajti, ktorí posilňujú hliadky. Riadiť a usmerňovať premávku budú na príjazdových cestách k cintorínom, kostolom aj k parkoviskám v ich okolí. Viac povedala hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová.

SaS hlási po hromadnom odchode členov dve nové posily

31.10.2019 16:05 Podpredseda parlamentu Martin Klus je už členom strany SaS, rovnako aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Potvrdila to hovorkyňa strany Katarína Svrčeková. Do strany vstúpili po tom, ako z nej vystúpili niekoľkí poslanci aj členovia predsedníctva.

Maďari sa dohodli na spoločnej kandidátke, ale bez Mosta-Híd

31.10.2019 16:05 Maďarské mimoparlamentné strany Maďarské fórum, SMK a Spolupatričnosť majú vytvoriť spoločnú kandidačnú listinu do budúcoročných parlamentných volieb. Informoval o tom predseda MF Zsolt Simon. Dodal, že ďalšie rokovanie má byť budúci týždeň.

Bývalá šéfka NS vyzýva podpredsedníčku súdu, aby skončila

31.10.2019 16:05 Bývalá predsedníčka Najvyššieho súdu Daniela Švecová vyzýva súčasnú podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú, aby odstúpila z funkcie. Informovala o tom Daniela Švecová.

Na Spiši zatvorili predposlednú baňu, obec z nej chce mať múzeum

31.10.2019 14:33 Na Spiši zatvorili predposlednú funkčnú baňu. V obci Poráč baníci ešte nedávno ťažili baryt. Jeho zásoby sa však minuli a prevádzkovateľ baňu zatvoril. Dlhoročných zamestnancov tak poslal preč bez akejkoľvek pocty.

Maďari prerušili rokovania o spájaní. Rozdeľuje ich kľúčová vec

31.10.2019 14:33 Rokovanie piatich maďarských strán sa prerušilo. Informoval o tom tlačový tajomník mimoparlamentnej SMK Róbert Králik. Strany sa nedokázali dohodnúť na vylúčení prípadnej povolebnej spolupráce so Smerom-SD.

Matovičovci boli dlho len štyria. Počet členov hnutia sa mení

31.10.2019 14:33 Hnutie OĽANO podáva návrh nových stanov na ministerstvo vnútra. Povedal to predseda hnutia Igor Matovič. Podľa jeho slov naďalej ostávajú neštandardným hnutím.

Mazurek zaplatil peňažný trest, hrozilo mu polročné väzenie

31.10.2019 12:37 Bývalý poslanec národnej rady za Ľudovú stranu Naše Slovensko uhradil vo výške desaťtisíc eur. Milan Mazurek čelil obžalobe z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. V septembri ho právoplatne odsúdil trojčlenný senát Najvyššieho súdu.

Agentúra predstavila nové štandardy pre VŠ, majú zvýšiť ich kvalitu

31.10.2019 12:37 Slovenská akreditačná agentúra predstavila nové štandardy pre vysoké školy. Ide o vyše päťdesiatstranový dokument, ktorý upravuje podmienky na zabezpečenie kvality vzdelávania, študijné programy a habilitačné konanie. Odborníci tieto novinky vítajú.

Preverili majetky sudcov. Súdna rada hovorí o vážnych zisteniach

31.10.2019 12:37 Súdna rada objavila nezrovnalosti v majetkových pomeroch sudcov. Medzi nimi sú aj tí, ktorí údajne komunikovali s Marianom Kočnerom. Rada o tom informovala na svojej oficiálnej webovej stránke s tým, že sudcovia majú podať k nezrovnalostiam vysvetlenie. Ak nebude dostatočné, môže nasledovať podnet na disciplinárne konanie.