Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef
Ministerstvo životného prostredia sa pre situáciu s medveďmi dohodne s niektorými užívateľmi poľovných revírov

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia SR v krátkom čase podpíše dohody s vytypovanými užívateľmi poľovných revírov. Uviedol to odbor komunikácie rezortu v reakcii na opozičné KDH, ktoré vyzvalo ministra životného prostredia Tomáša Tarabu , aby príslušným poľovným združeniam umožnil zasiahnuť proti medveďom aj v intraviláne samospráv.

V Česku spôsobili nákupný ošiaľ: Veľký európsky hráč vstupuje už aj na slovenský trh!

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - E-commerce platforma Allegro spustila na Slovensku nové lokalizované trhovisko. Táto expanzia nasleduje spustenie platformy v Česku, kde sa s viac ako 1,6 milióna nakupujúcimi stala druhou najnavštevovanejšou platformou za menej ako rok. Spoločnosť o tom informovala v pondelok.

Opozícia podporuje protest malých farmárov, zvolá parlamentný agrovýbor

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - Opozícia podporuje pondelkový protest malých farmárov. Namiesto adekvátnej reakcie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR sa však farmári dočkali nepochopenia a trestného oznámenia. Aj preto poslanci opozície vo Výbore Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie spoločne pripravujú návrh na zvolanie mimoriadneho rokovania výboru. Informovala o tom opozičná strana SaS.

Návrh závažných zmien v RTVS by mal najskôr prejsť odbornou diskusiou, tvrdí Igor Gallo

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - Je nepochybné, že sú potrebné legislatívne zmeny, ktoré umožnia lepšie a efektívnejšie fungovanie RTVS, nemali by sa však predkladať bez predchádzajúcej odbornej diskusie. Na pondelkovom mimoriadnom rokovaní Rady RTVS, ktorá sa zaoberala aktuálnou situáciou v súvislosti s telerozhlasom, to zdôraznil jej predseda Igor Gallo.

AKTUÁLNE Doprava v Bratislave kolabuje! Vážnu hromadnú nehodu odstraňujú už niekoľko hodín

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - Dopravní policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave už niekoľko hodín vykonávajú potrebné úkony spojené s dokumentovaním dopravnej nehody, ku ktorej došlo na diaľnici D2 z Bratislavy smer Lozorno km 43 dnes doobeda. Diaľnica je aktuálne uzavretá v jedno jazdnom pruhu.

Veľká prezidentská debata: Matovič "diskutoval" sám, Harabin neprišiel! Vieme, aký problém má s Markízou

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA – Duel medzi trojkou a štvorkou predvolebných prieskumov je tu. Dvaja kandidáti, ktorí chcú zabojovať o priazeň voličov sa proti sebe postavia tvárou v tvár. Zatiaľ čo jeden tvrdí, že svoju kandidatúru neberie až tak vážne a v skutočnosti nekandiduje, druhý si myslí, že práve on je jediným a skutočným víťazom prezidentských volieb. V priamom prenose TV Markíza sa z oči v oči mali pozrieť Igor Matovič a Štefan Harabin, jeden z duelantov však nedorazil.

Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po mojom trestnom oznámení, zastavili, tvrdí Špirko

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - Vyšetrovanie, ktoré sa začalo po trestnom oznámení prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka pre sabotáž, je právoplatne zastavené. Týkalo sa vtedajšieho ministra vnútra Roberta Kaliňáka a vysokopostavených policajných funkcionárov. Špirko o tom informoval na pondelkovej tlačovej konferencii. Napriek tomu je naďalej presvedčený o tom, že bola nariadená jeho diskreditácia.

Na väčšine územia treba v noci a ráno rátať s prízemným mrazom, upozorňuje SHMÚ

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - Na väčšine územia sa môže v noci na utorok vyskytnúť prízemný mráz. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahu prvého stupňa. Platí od polnoci pre celý Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj a pre väčšinu okresov Trenčianskeho, Banskobystrického a Košického kraja. SHMÚ o tom informuje na svojom webe.

Žilinka zaradil prokurátorov ÚŠP do zložiek tak, ako mu to káže zákon

18.03.2024 23:00 Bratislava 18. marca - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka zaradil k 20. marcu všetkých prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry do organizačných zložiek Generálnej prokuratúry SR tak, ako mu to ukladá zákon. Informovala o tom hovorkyňa GP Zuzana Drobová. Dodala, že Žilinka postupoval tak, aby bolo zabezpečené riadne plnenie úloh prokuratúry.

Čaputová položila v Prahe veniec obetiam streľby: Rozumie aj krokom českej vlády

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondelok neformálne navštívila Prahu. Položením venca si uctila obete decembrovej streľby na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej , pri ktorej zahynulo 14 ľudí a tiež strelec. Pri pamätníku Jana Palacha vo vystúpení pre médiá uviedla, že rozumie rozhodnutiu českej vlády zrušiť plánované spoločné zasadnutie so slovenskou vládou v dôsledku odlišných postojov ku konfliktu na Ukrajine.

Igor Matovič v predvolebnej diskusii: TOTO má podľa neho byť prioritou prezidenta!

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - Prezident by mal podľa kandidáta na hlavu štátu Igora Matoviča robiť všetko pre to, aby spravodlivosť v štáte fungovala, a nie následne opravovať chyby spravodlivosti rozdávaním amnestií. Uviedol to v diskusnej relácii v TV Markíza. S Matovičom mal diskutovať aj kandidát Štefan Harabin, ten sa však diskusie nezúčastnil.

Ministerstvo zdravotníctva avizuje ďalšie rokovania k úprave siete detských ambulantných pohotovostí: Opozícia reaguje

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková chce o rušení detských ambulantných pohotovostí naďalej rokovať aj so samosprávou. Pripustila i možné zriadenie doplnkových bodov. Rokovať by sa malo aj o skrátení ordinačných hodín pohotovostí. Ako deklarovala po pondelkovom stretnutí so zástupcami pediatrov a Združenia miest a obcí Slovenska , cieľom rezortu je zachovať dostupnú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť i pri poskytovaní ambulantnej pohotovostnej služby.

Predvolebný PRIESKUM odhaľuje nálady v spoločnosti: Ako by sa mal zachovať ideálny prezident?

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - Už túto sobotu, 23. marca, si budú Slováci v prvom kole vyberať novú hlavú štátu. V ďalšom z predvolebných prieskumov tentokrát respondenti odpovedali, ako by sa podľa nich mal zachovať ideálny prezident pri desiatich otázkach, ktorými by sa mohol zaoberať.

ONLINE Veľká prezidentská debata: Medzi Korčokom a Pellegrinim to vrelo! V ich dueli nechýbali tvrdé slová

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - Duel, na ktorý sme už všetci nedočkavo čakali. Dvaja najväčší favoriti prezidentských volieb - Peter Pellegrini a Ivan Korčok - sa vôbec po prvýkrát stretávajú v predvolebnej debate. V priamom prenose TV Markíza predstavia svoje vízie a plány s úradom prezidenta a odpovedia na pálčivé otázky.

Slovensko na humanitárnom fóre v Bruseli prisľúbilo pomoc Pásmu Gazy, infromuje Juraj Blanár

18.03.2024 23:00 BRATISLAVA - Slovensko sa pridalo k záväzkom EÚ na poskytovanie humanitárnej pomoci v Pásme Gazy. V pondelok to uviedol šéf slovenskej diplomacie Juraj Blanár po zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci v Bruseli.

Následujúci mesiac