Rozšírené hľadanie
Nedeľa 2. Jún 2024 |
meniny má Xénia
Suma životného minima by sa mala od júla 2022 navýšiť: Ministerstvo zverejnilo novú výšku

31.05.2022 21:15 BRATISLAVA - Sumy životného minima by sa mali od júla 2022 zvýšiť o 7,5 %, presne o takúto hodnotu medziročne vzrástli príjmy slovenských domácností na osobu v prvom štvrťroku 2022. Informoval o tom Štatistický úrad SR, ktorý poskytol Ministerstvu práce sociálnych vecí a rodiny SR zákonom určené dva ukazovatele. Tie rozhodujú o zvýšení životného minima vždy k 1. júlu.

Rodí sa nám nová koalícia? Kollár si buduje jednu kandidátnu listinu s Hlasom, politológ z toho nie je prekvapený

31.05.2022 21:15 BRATISLAVA - Dianie v parlamente a vo vláde v týchto dňoch rozhodne nepatrí k tým optimistickejším, a dokonca sme už počuli aj Igora Matoviča, ktorý na jeseň predpovedá jej predčasný koniec. Ako by to celé ešte nestačilo, do tejto celej situácie vkráčal predseda Sme rodina Boris Kollár, ktorý už úplne otvorene hovorí o blížiacich sa komunálnych voľbách v kontexte s Hlasom. S nimi totiž mieni na tejto úrovni volieb spolupracovať a my sme sa pýtali politológa, čo na to hovorí.

Repliku bunkra z 2. svetovej vojny pri Petrovciach niekto podpálil: Škoda viac ako 7-tisíc eur

31.05.2022 21:15 PETROVCE – Polícia vyšetruje prípad zničenia drevenej repliky bunkra z obdobia druhej svetovej vojny nachádzajúcej sa na pri náučnom chodníku v lese na Lysej hore v katastrálnom území obce Petrovce vo Vranovskom okrese. Ako informoval vedúci oddelenia komunikácie a prevencie prešovského krajského policajného riaditeľstva Daniel Džobanik, na mieste, kde stála, vznikol požiar, ktorý ju zničil do tla.

Rudné bane a MH odmietajú obvinenia Budaja z nečinnosti pri znečistení Slanej

31.05.2022 21:15 BRATISLAVA - Štátny podnik Rudné bane a Ministerstvo hospodárstva SR odmietajú obvinenia šéfa envirorezortu Jána Budaja z nečinnosti pri ekologickej katastrofe na rieke Slaná. Obe inštitúcie tvrdia, že sú od začiatku situácie nápomocné pri hľadaní riešení. Informovala o tom hovorkyňa MH Mária Pavlusík Némethová s tým, že Rudné bane nie sú pôvodcom a nenesú zodpovednosť za znečistenie rieky. Budaj v pondelok skritizoval, že sa problém začal riešiť až po troch mesiacoch.

Za ľudí bude presadzovať zvyšovanie platov učiteľov: Navrhuje platový automat

31.05.2022 21:15 BRATISLAVA – Strana Za ľudí chce presadiť vyššie platy pre učiteľov a tento bod chce presadzovať aj na koaličnej rade. V utorok počas tlačovej konferencie to uviedla vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Navrhuje platový automat, ktorý bude ukotvený v zákone.

Na Slovensku by sa malo v druhom polroku konať 26 vojenských cvičení

31.05.2022 21:15 BRATISLAVA - Na Slovensku by sa malo v druhom polroku 2022 konať 26 vojenských cvičení. Slovenskí vojaci by sa zároveň mali zúčastniť na 47 výcvikových aktivitách v zahraničí. Vyplýva to z návrhu Ministerstva obrany SR, ktorý je v medzirezortnom pripomienkovom konaní. Odsúhlasiť ho ešte musí vláda.

Vojna v OĽaNO? Zákon o dúhových vlajkách rozdelil hnutie: Poslanci hovoria o zrade, Gyimesi ustúpiť nemieni

31.05.2022 21:15 BRATISLAVA – V najsilnejšej politickej strane to aktuálne vrie. Dôvodom je návrh zákona, ktorý do parlamentu predložil koaličný poslanec György Gyimesi spolu s opozičným poslancom Tomášom Tarabom. Viacerí členovia hnutia OĽaNO sa vyjadrili, že ide o porušenie pravidiel a koaličnej zmluvy. Naopak, iná skupina poslancov sa zastala Gyimesiho a postavila sa na jeho stranu, medzi nimi aj minister financií Igor Matovič.

Fico o bruselskom samite: Víťazom je maďarský premiér Orbán, vybavil výnimku aj pre Slovensko

31.05.2022 21:15 BRATISLAVA – Víťazom bruselského samitu v otázke rokovaní o sankciách voči Ruskej federácii je maďarský premiér Viktor Orbán, ktorý vybavil výnimku na dovoz ruskej ropy cez ropovod Družba. V TASR TV to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico.

Situácia je stabilná, no VOJNA na Ukrajine trvá: Bezplatná doprava nebude pre všetkých! Systém sa zneužíval

31.05.2022 21:15 BRATISLAVA - Členovia Ústredného krízového štábu sa dnes stretli, aby prehodnotili aktuálnu situáciu v súvislosti s vojnou na Ukrajine. Situácia na hraniciach je zatiaľ stabilná. Minister vnútra Roman Mikulec však uviedol, že nie je vylúčená ďalšia migračná vlna, keďže vojna stále trvá. Bezplatná doprava už bude platiť len pre výnimky.

Opitá vodička narazila do návesu, v dychu mala takmer tri promile

31.05.2022 21:15 TRENČIANSKE BOHUSLAVICE – Obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky čelí 39-ročná vodička. V katastri obce Trenčianske Bohuslavice narazila do návesu traktora. V dychu mala takmer tri promile alkoholu.

POZOR Bez výmenného lístka vás špecialista nevyšetrí: Zdravotné poisťovne ohlásili zmeny! Platiť budú už o pár hodín

31.05.2022 21:15 BRATISLAVA – Pandémii koronavírusu je v súčasnosti koniec, situácia je stabilná a život sa vrátil ako-tak do normálu. Lekári sa konečne venujú pacientom, ktorí ich akútne potrebujú, neodkladajú sa operácie a celá „biela medicína“ sa vrátila do starých koľají. S tým súvisí aj návrat starých zvyklostí. Najväčšia zdravotná poisťovňa totiž upozorňuje na zmeny, ktoré budú platiť už od stredy.

Prezidentka Zuzana Čaputová sa nečakane objavila na Ukrajine: Zverejnili FOTO, smútok v bojovej zóne

31.05.2022 21:15 BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok ráno pricestovala na návštevu Ukrajiny. Stretla sa s prezidentom Volodymyrom Zelenským a vystúpila s príhovorom pred poslancami ukrajinského parlamentu. Po stretnutí s poslancami bude rokovať aj s predsedom ukrajinskej vlády Denysom Šmyhalom. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

Na Slovensko sa valí pohroma: Zasiahnu nás silné búrky! Prinesú nárazový vietor, dážď a blesky, TU udrú ako prvé

31.05.2022 21:15 BRATISLAVA – Po víkendovom ochladení sa počasie znova začína podobať tomu, aké od prelomu mája a júna očakávame. Vonku hreje slnko, na oblohe je minimum oblakov. To sa má však už o pár hodín opäť zmeniť. Dôvodom je teraz búrkový systém, ktorý sa preženie cez naše územie.

Silvia Grúberová bude kandidovať: Primátorka Handlovej chce vo voľbách obhájiť svoj post

31.05.2022 21:15 HANDLOVÁ - Primátorka Handlovej Silvia Grúberová sa v jesenných komunálnych voľbách bude znovu uchádzať o svoj post. Informovala o tom v utorok na svojej stránke na sociálnej sieti.

MIMORIADNE NAKA vyšetruje nákup ruského plynu ako financovanie vojny a terorizmu: Kontaktovala už najväčšie firmy

31.05.2022 21:15 BRATISLAVA - Neuveriteľné odhalenie! NAKA začala vyšetrovať najväčšie slovenské firmy, ktoré nakupujú na svoju činnosť v Rusku plyn a ropu z terorizmu. Topky majú k dispozícii žiadosť, ktorú adresovala Klubu 500. Teda spoločnostiam, ktoré zamestnávajú tisíce Slovákov. Ohrozí to ich podnikanie?