Rozšírené hľadanie
Sobota 1. Jún 2024 |
meniny má Žaneta
Rusi chcú vytvoriť vlastnú Wikipédiu. Sľubujú dôveryhodný a preverený obsah

30.11.2019 10:11 Ruská vláda rozhodla o vytvorení národnej verzie encyklopedického portálu, ktorý má súperiť s populárnou internetovou Wikipédiou. Základom má byť digitalizovaná Veľká ruská encyklopédia, ktorá podľa vládneho dekrétu obsahuje hodnoverné informácie preverené ruskými vedeckými autoritami. Jej najnovšia verzia, ktorá má 35 zväzkov, pochádza z roku 2017.

Pozrite si najnovšie reklamy: Chuť našich Vianoc/Orion, Kdekoľvek budete/Visa

29.11.2019 18:39 

„Vitajte v kraji korupcie a klientelizmu.“ Spor pre bilbord RegioJetu pokračuje

29.11.2019 15:40 Pred takmer piatimi rokmi prišiel dopravca RegioJet s bilbordmi s nápisom, ktorý vítal ľudí v „kraji korupcie a klientelizmu“. Pod slogan napísal, že v Nitrianskom kraji je za jeho stav zodpovedný vtedajší župan Milan Belica a v krajskom meste exprimátor Jozef Dvonč. Ten sa voči vizuálu bránil žalobou. Prvé pojednávanie vo veci prebehlo v novembri, ďalšie budu v budúcom roku.

Podnikateľ podozrivý z objednávky vraždy novinárky nedostane milosť

29.11.2019 12:32 Podnikateľovi Yorgenovi Fenechovi, ktorý je hlavným podozrivým v prípade vraždy maltskej novinárky Daphne Caruanovej-Galiziovej, neudelia prezidentskú milosť výmenou za ďalšie informácie o prípade. Oznámil to v piatok nadránom maltský premiér Joseph Muscat po skončení schôdzky vládneho kabinetu, ktorá sa začala vo štvrtok večer a trvala vyše šesť hodín.

Markíza oznámila zmeny v porote Superstar. Zostal iba Habera

29.11.2019 12:32 Televízie Markíza a Nova prinesú začiatkom roka 2020 ďalší spoločný ročník speváckej súťaže Superstar. Kým súťažiacich začali hľadať v lete, koncom novembra oznámili aj zloženie poroty. Prvýkrát bude päťčlenná, objavia sa v nej známe tváre z oboch krajín. Spomedzi dlhoročných porotcov si účasť zopakuje iba spevák Paľo Habera.

Najsexistickejšie reklamy roka sú známe. Anticena patrí aj kotlebovcom

28.11.2019 21:36 Vo štvrtok spoznal svojich víťazov v poradí štvrtý ročník anticeny Sexistický kix. Verejnosť si opäť vyberala najsexistickejšie reklamy roka, favoritov tradične určovala aj odborná porota. Z celkom 86 nominovaných reklám si prvenstvo v hlasovaní ľudí odniesla ĽSNS s predsedom Marianom Kotlebom za vizuál o slovenských ženách.

Pozrite si najnovšie reklamy:Nechajte si pomôcť aj vy/EÚ, Sviatky plné pozitívnych ...

28.11.2019 18:40 

Orange čakajú ďalšie organizačné zmeny, odchádza šéf komunikácie

28.11.2019 15:35 Spoločnosť Orange Slovensko vo štvrtok oznámila, že od Nového roka ju čakajú zmeny. Uvádza, že ich cieľom je pokračovať v zbližovaní komerčných aktivít a marketingovej komunikácie značky. V tejto súvislosti bude Úsek komunikácie a značky rozdelený a jeho jednotlivé útvary budú preradené pod existujúce úseky v rámci štruktúry spoločnosti.

Zima hrá s ľuďmi bez domova krutú schovávačku, upozorňuje v kampani Vagus

28.11.2019 15:35 Detská hra na schovávačku sa v novej kampani občianskeho združenia Vagus mení na krutú hru o život. Združenie kampaňou vyzýva ľudí, aby sa stali podporovateľmi združenia. Kampaň aj tento rok vytvorila agentúra Seesame v spolupráci s videoprodukciou Toxpro.

Victoria Beckhamová je opäť v strate. Biznis s luxusom známej speváčky stagnuje

28.11.2019 14:11 Módna značka Victorie Beckhamovej vykázala v minulom roku opäť stratu, keď dopyt po luxusnom oblečení bývalej speváčky dievčenskej skupiny Spice Girls stagnuje. Spoločnosť Victoria Beckham Limited nevykázala zisk od svojho založenia v roku 2008 a vlani jej strata predstavovala 12,3 milióna libier, píše server BBC.

Ďalší Burger King v Bratislave. Reťazec si vybral vychytené adresy

28.11.2019 11:06 Americký reťazec Burger King bude budúci rok expandovať. Otvorí prevádzky na Kamennom námestí, aj v rámci stanice Nivy. Zároveň pridá prvú pobočku typu Drive Thru.

Nová doba: Netflix v stredu uviedol adepta na Oscara, v kinách takmer nebol

27.11.2019 21:34 Po vlaňajšom ošiali okolo filmu Roma od Netflixu pokračuje služba v nasadzovaní potenciálnych kandidátov na filmové ceny v predstihu oproti iným. V stredu zaradila do knižnice snímku The Irishman amerického režiséra Martina Scorseseho. Znamená to, že diváci si ho môžu pozrieť o deň skôr ako porota Oscarov.

Ministerstvo neodporúča žiakom sledovať film Kto je ďalší? o vydieraní na internete

27.11.2019 16:39 Ministerstvo školstva neodporúča školám, aby sa žiaci zúčastnili na premietaní filmu Kto je ďalší?, ktorý zobrazuje sexuálne vydieranie na internete. V tejto súvislosti odoslal rezort riaditeľom základných a stredných škôl usmernenie. Na spracovanie filmu poukázala aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová .

Refresher pridáva podcasty a zaviazal sa k vlastnému etickému kódexu

27.11.2019 16:39 Lifestylový portál Refresher orientovaný na mladšieho čitateľa oznámil niekoľko noviniek. Pre svoje redakcie na Slovensku aj v Česku zaviedol Etický kódex, ktorého sa majú držať redaktori pri tvorbe obsahu. Okrem toho doplní svoju ponuku o vlastné podcasty a svoje redakcie plánuje personálne posilniť.

Facebook kúpil herné štúdio slovenských programátorov

27.11.2019 12:05 Spoločnosť Facebook ohlásila akvizíciu herného štúdia Beat Games, ktoré vlastnia slovenskí programátori Ján Ilavský a Vladimír Hrinčár spolu s českým hudobníkom Jaroslavom Beckom. Cieľom Facebooku je získať pre svoju hernú divíziu Oculus Studios tvorcov doposiaľ najväčšieho herného hitu vo svete virtuálnej reality – Beat Saber.