Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Ako vybrať dobrú pec na pizzu?

Datum: 27.07.2022

Cesto, paradajkový pretlak, syr a bazalka. 4 ingrediencie, ktoré stačia na jedno z najobľúbenejších jedál na celom svete. Tušíte správne, reč je o pizze.

Ako vybrať dobrú pec na pizzu

Ešte pred pár rokmi nebolo jednoduché nájsť skutočne dobrú pizzeriu. Dnes sa aj vďaka dostupným informáciám o receptúrach (ďakujeme internetu) a jednoduchej kúpe profesionálnych múk dostanete k výbornej pizze stále častejšie. Dokonca aj amatérska výroba pizze v domácom prostredí vie dosahovať skutočne vysokú kvalitu, záleží to však od jednej dôležitej veci, a tou je práve pizza pec.

Nielen vtedy, keď sa chcete stať majstrom amatérskej pizze a vyrábať také dobroty, za ktoré by sa nehanbili ani v tej najluxusnejšej pizzérii, v takej, kde sú pravidelné slávnostné udalosti spojené s promóciami, narodeninami alebo v nich hrajú hlavnú rolu zásnubné prstene samozrejmosťou, budú pre vás nasledujúce riadky prínosom.

Poradíme vám totiž na čo si dať pozor pri kúpe peci na pizzu V podstate pri akomkoľvek výbere potrebujete dostatok informácií, aby ste si mohli vybrať. Či už je to turistická obuv alebo práve spomínaná pec na pizzu. Potrebné informácie sme našli za vás:

Akú pec si vybrať na upečenie dokonalej pizze v domácom prostredí? Toto sú naše najobľúbenejšie možnosti:

1. Klasická elektrická či plynová pec

Klasická vstavaná pec, ktorú doma používate dokáže pripraviť celkom chutnú pizzu. Musíte si však dať záležať na tom, aby ste dodržali určité postupy.

V prvom rade je dôležité predhriať rúru na maximálnu možnú teplotu (býva to spravidla 250 - 300 °C). Ďalej si k dokonalému výsledku môžete napomôcť tým, že položíte pekáč s pizzou priamo na dno rúry. Teplota je tam totiž najvyššia a kov dna rúry prenáša teplo priamo na pekáč

2. Prenosná elektrická pec na pizzu

Malá elektrická pec na pizzu okrúhleho tvaru, ktorá dokáže zázraky. Kombinácia hliníkového plášťa a žiaruvzdorného kameňa umožňuje skutočne vysokú teplotu – až 400 stupňov, čo je pre prípravu pizze ideálne. Okrem toho sú neuveriteľne ľahké, takže sa jednoducho prenáša a môžete ich umiestniť jednoducho všade

3. Plynové pece na pizzu

Narozdiel od tradičnej vstavenej pece je táto pec, špeciálne prispôsobená na pečenie pizze, poháňaná plynovými horákmi. Tie sú špecifické tým, že kopírujú teplo ohňa, ktoré vzniká pri spaľovaní dreva. Pizze z tejto peci sú tak chutné, že je veľmi ťažké rozlíšiť ich od pizze pripravenej v peci na drevo.

 

Čítané: 2429 x