Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

3 tipy, ako sa zabaviť počas tuhej zimy

Datum: 02.10.2022

Každé ročné obdobie má svoje čaro, ale zima dokáže byť niekedy poriadne ťažká z hľadiska toho, ako sa zabaviť. Jednou z možností sú športové aktivity, ktoré by ste nemali zanedbávať ani počas chladnejších mesiacov.

3 tipy, ako sa zabaviť počas tuhej zimy

Vďaka športovaniu sa udržíte v kondícii, a ak si zvolíte vhodný druh športu, tak sa zabavíte. Pri niektorých aktivitách je zábava zaručená pre celú rodinu.

1. Klzisko vás vytiahne z nudy

Korčuľovať sa na ľade môžu deti od útleho veku. Pre najmenšie deti sú určené špeciálne korčule tzv. kačenky, ktoré sú na ľade stabilnejšie. Samozrejme, že korčule sa dajú kúpiť v rôznom prevedení ako dámske korčule na ľad, pánske a detské varianty. Skoro v každom väčšom meste nájdete verejné klziská a niektoré dokonca pod šírim nebom, čo ešte viac umocňuje zážitok z tohto športu. Možnosťou sú samozrejme aj zamrznuté vodné plochy, ale v tomto prípade buďte opatrní, aby išlo naozaj o tuhý ľad. Korčuľovanie zabaví každého. Dievčatká sa radi hrajú na pravé krasokorčuliarky, robia piruety a tancujú. Chlapci skúšajú zápolenie v hokeji. Na skutočný hokej sú však určené špeciálne korčule na ľad. No a vy dospeláci môžete pretekať, kto je rýchlejší. Vďaka korčuľovaniu vyformujte postavu a vybudujete výdrž.

2. Na prechádzku do zasneženého kráľovstva

Dokonca aj turistika je pohybom, ktorý sa dá realizovať počas zimy. Pozor však na výber terénu. Ak sa vyberiete do hôr s celou rodinou, nikdy nevybočte z označených trás a sledujte výstrahy horskej služby. Základom horskej turistiky v zime je termo oblečenie, ktoré poriadne navrstvite a turistické topánky. Čo s najmenšími deťmi? Tie by asi chôdzu v snehu nezvládli, a preto si kúpte šikovné pomôcky. Prvou z nich je cyklovozík, ktorý sa dá vďaka prídavným lyžiam zmeniť na sánky. Druhou pomôckou je detský turistický nosič. Nosič je pohodlné a veľmi praktické príslušenstvo pre každú dlhšiu prechádzku.

3. Bežkovanie alebo adrenalínový snowboard

S väčšími deťmi je možné sa vybrať na zasnežené kopce a vyskúšať bežkovanie alebo snowboarding. Druhý šport je o niečo náročnejší a vhodnejší pre staršie deti. Naopak bežkovanie je príjemné kardio cvičenie, ktoré je veľkým pôžitkom v malebne zasneženej krajine. Pri bežkovaní sa do pohybu zapája kompletne celé telo, takže večer deti priam padnú od vyčerpania do postele. Kompletné lyžiarske vybavenie i vybavenie pre všetky zimné športy za rozumné ceny kúpite v internetovom obchode inSPORTline.

 

 

Čítané: 2742 x