Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Kuny – ako sa ich zbaviť bezpečne a humánne?

Datum: 12.12.2022

Vedeli ste o tom, že kuna je malý dravec, ktorý patrí do čeľade lasicovitých? Za zmienku stojí fakt, že svojou veľkosťou sa podobá malej mačke, avšak má kratšie nohy, štíhlejšie telo, huňatejší chvost a typicky špicatú tvár.

ako sa zbaviť kuny

Počas zimy má kuna krásny tmavohnedý kožúšok a žiarivo oranžový krk, ktorý neostane bez povšimnutia. Letná srsť je však svetlejšej farby a nie je ani zďaleka taká hrubá ako práve počas zimného obdobia. Samce sú samozrejme väčšie a vážia okolo 1000 gramov, zatiaľ čo samice vážia len niečo okolo 650 gramov. Kuny však patria medzi škodcov, ktoré môžu spôsobiť mnohé problémy.

Kuny patria medzi samotárov

Kuna je samotárske zviera, pričom samce a samice spolu trávia čas iba v období párenia. Veľkosť domovov sa líši v závislosti od zmien populácie kuny a množstva potravy. Počas zimných mesiacov lovia predovšetkým pod snehom, a to v tuneloch, prípadne pod okolitými kameňmi. Čo stojí za zmienku je fakt, že kuny sú mimoriadne zvedavé a majú obdivuhodné reflexy. Avšak sú nežiadúcimi živočíchmi pre všetkých záhradkárov či majiteľov domov, pričom sa častokrát zdržujú na povalách či pivničných priestoroch.

Pomocníci do domácnosti, ktorí by vám nemali chýbať

Deramax Profi je ultrazvukový odpudzovač - plašič kún a hlodavcov, ktorý je určený do obytných i neobytných priestorov rodinných domov, chát, chalúp, komerčných priestorov a pod. Výhodou je, že prístroj využíva vysokú citlivosť sluchu škodcov a vysiela pre ne nepríjemné ultrazvukové signály. Pre každého záhradkára či majiteľa domu by mal byť plašič škodcov alfou a omegou, no veľmi užitočným pomocníkom je tiež inteligentná meteostanica, ktorá meria teplotu, zobrazuje čas, ale taktiež poskytuje informácie o vlhkosti vzduchu, rýchlosti a smere vetra či znečistení ovzdušia. Je vhodná nielen do domov, ale tiež bytov či prevádzok.

 

 

Čítané: 2531 x