Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Trápia vás mravce v interiéri? Rázne s nimi zatočte!

Datum: 02.01.2023

Náš byt sa nachádza v prízemí. Takmer po celý rok bojujeme s rôznym hmyzom. Najviac nás trápia mravce, ktoré do prízemného bytu vlezú veľmi nebadane. Pohybujú sa takmer po celom byte a vždy sa zjavia na inom mieste.

Trápia vás mravce v interiéri

Práve v tieto dni začal náš opätovný boj. Našťastie už mám vyskúšané, čo na mravcov do týždňa zaberie.

Čierne mravce a mravce faraóny

V každom ročnom období nás pravidelne navštevujú iné mravce.

Čierne mravce

Od jari do jesene sa chcú s nami kamarátiť klasické čierne mravce, ktoré majú svoje mraveniská postavené okolo nášho prízemného bytu. Z týchto hniezd je to k nám len na skok. Čierne mravce si asi myslia, že sú vítanou návštevou ako naši susedia, ale my ich tak veru neberieme. Nájsť mravca v potravinách nie je príjemný pocit. Ja osobne všetky potraviny oblezené od mravcov vždy zlikvidujem, pretože sa obávam chorôb, ktoré môžu mravce prenášať.

Mravce faraóny

V zime bojujem s mravcami červenými, ktoré sa odborne nazývajú mravce faraónske. Mravec faraón si v zime stavia hniezda v bytoch, pretože neznáša zimu. Týchto exotických nepriateľov odhalím vždy komplikovanejšie, pretože sú veľmi malí a ich piesková farba im poskytuje chameleónske krytie. Napriek tomu je možné mravce faraóny spozorovať a odhaliť miesto ich výskytu.

Takto sme s mravcami zatočili v našej domácnosti

Bojovať s mravcami je možné dvomi spôsobmi. Kto nemá chémiu rád, môže vyskúšať domáce recepty. Domáce recepty nie sú na zahodenie, ale ich účinok sa prejaví až po nejakom čase a niektoré zaberajú veľmi slabo. Zo začiatku som sa snažila s mravcami bojovať domácimi receptami i ja. Sypala som kade-tade sódu bikarbónu, striekala kyselinu citrónovú a pripravovala pasce v podobe droždia s medom, ktoré mravce zabíjajú. Nič sa mi však neosvedčilo viac ako kupované chemické prípravky. Čo najrýchlejšie účinkuje na naše mravce? Ide o lapače, pasce a aerosóly proti mravcom. Najskôr identifikujem miesto, z ktorého mravce vyliezajú. Zväčša ide o malé škáry medzi kachličkami. Na toto miesto nastriekam sprej proti mravcom. Následne v smere ich cestičky pripravím nástrahu. Nástraha na mravce vo forme domčeka je skvelá v tom, že pre mravce toxickú látku zanesie jeden mravec do mraveniska a zlikviduje tak celú kolóniu. Perfektné sú tiež lapače na lezúci hmyz, ktoré účinkujú na mravce i na šváby.

 

 

Čítané: 3424 x