Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Prečo sú peniaze minuté na matrac dobrou investíciou

Datum: 27.01.2023

Niektorým ľuďom sa zdajú ceny matracov premrštené. Títo ľudia si neuvedomujú, že matrace využívajú každý deň a v posteli trávia väčšiu časť života.

Prečo sú peniaze minuté na matrac dobrou investíciou

Šetriť na matracoch sa veru neoplatí. Prinajmenšom sa zle vyspíte, ale privodiť si môžete aj väčšie zdravotné problémy. Prinášame vám prehľad najdôležitejších dôvodov, prečo sú peniaze minuté na matrac dobrou investíciou.

Anatomické hľadisko

Kvalitný a hlavne vhodne vybraný matrac je veľmi dôležitý z anatomického hľadiska. Počas spánku sa vrtíte, meníte polohy alebo naopak spíte celú noc v jednej polohe. V spánku necítite, že vás niekde niečo tlačí, ale časom sa môžu dostaviť zdravotné problémy. Z anatomického hľadiska sú matrace potrebné z dôvodu držania tela v správnej polohe. Ako spoznáte matrac, ktorý dokonale skopíruje krivky tela a podoprie ho tam, kde treba? Hľadajte matrac s označením zónový. Takýto matrac je rozdelený do niekoľkých anatomických zón. Niekde je tuhší (oblasti hlava, boky) a v iných zónach je mäkší (ramená, kolená).

Zdravotné hľadisko

Matrace nielen podopierajú telo, ale dokážu tiež brániť prejavom alergických reakcií. Anatomické alebo ortopedické matrace pomáhajú predchádzať bolestiam chrbtice. Hypoalergénne matrace pomáhajú eliminovať prejavy alergií. Takéto matrace nevsakujú vlhkosť a sú vyrobené z materiálov, v ktorých sa neusádza prach, netvorí sa v nich pleseň a nedokážu sa v nich množiť roztoče. Z hľadiska hygieny a vhodnosti pre alergikom sú najlepšou voľbou matrace vyrobené z antibakteriálnej peny alebo latexu. Alergici nesmú zabúdať ani na ostatné časti postele ako lôžkoviny či poťahy, ktoré je možné vyprať.

Hľadisko komfortu

Dostávame sa do bodu, ktorý je pre zdravie človeka nesmierne dôležitý. Nielen boľavý chrbát alebo červené oči sú to, na čo si pri výbere matraca musíte dávať pozor. Ak kúpite matrac, ktorý je nepohodlný, kvalita vášho spánku utrpí. Z dlhodobého hľadiska je kvalitný spánok veľmi dôležitý pre duševné zdravie. Zlý spánok vedie k depresiám, prejedaniu a dokonca k problémom so srdcom. Myslite na svoje srdce a matrac kupujte od srdca. Investujte do matraca, ktorý bude mať dostatočnú veľkosť, primeranú tuhosť a bude vyrobený z materiálov, ktoré zodpovedajú vášmu zdravotnému stavu. O matrac sa starajte, dokúpte k nemu chránič, pravidelne ho vetrajte a prevracajte. Odvďačí sa vám dlhou životnosťou s plnou mierou funkčnosti.

 

 

 

Čítané: 2473 x