Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Run flat pneumatiky a ich bezprostredné výhody

Datum: 05.07.2019

Run flat pneumatika je pneumatika, vďaka ktorej môžete pokračovať v jazde aj po jej prepichnutí, čo znamená, že sa môžete bezpečne dostaviť do cieľa. 

Pneumatiky run flat sa objavili už v 80. rokoch a dnes patria medzi bežne používané pneumatiky, po ktorých siahajú najmä tí, ktorým záleží na prvotriednej bezpečnosti. 

Pýtate sa, aké sú bezprostredné výhody run flat pneumatík? Aká je ich stabilita? A sú skutočne bezpečné?

Zabudnite na výmenu pneumatík v nepríjemnej situácii

Jednou z hlavných výhod pneumatík run flat je to, že nemusíte meniť pneumatiku v nepríjemnej alebo nebezpečnej situácii. Najlacnejšie pneumatiky vám umožnia prejsť až 50 km, a teda sa spoľahlivo dopraviť do najbližšieho autoservisu. Bežné pneumatiky bohužiaľ nie sú konštruované tak, aby ste na nich mohli jazdiť aj po prípadnom defekte či inej komplikácii.

Stabilnejšie ako bežné pneumatiky

Ak sa nachádzate v situácii, kedy dôjde k defektu, pneumatiky run flat sú stabilnejšie ako bežné pneumatiky. Sú totiž vyrobené tak, že podporujú vaše vozidlo, a to aj vtedy, keď pneumatika neobsahuje žiadny vzduch. Testy pneumatík sú určené pre všetkých tých, ktorí sa chcú dozvedieť bližšie informácie o jednotlivých typoch pneumatík, a to najmä o letných a zimných, ktoré by mali byť súčasťou výbavy každého poctivého šoféra.  Vedeli ste, že run flat pneumatiky nevyžadujú náhradnú pneumatiku? Pneumatika s rovinným chodom dokonca eliminuje zvýšenú hmotnosť vozidla.

Prvotriedna bezpečnosť, ktorú ocení nejeden vodič

Pýtate sa, prečo je teda vhodné siahnuť po týchto bezkonkurenčných pneumatikách, ktoré čoraz viac uprednostňujú nielen zahraniční, ale aj slovenskí vodiči? Eliminujú nepríjemné situácie, umožňujú pokračovať v jazde s ohľadom na bezpečnosť a žiadnym spôsobom nezaťažujú vaše vozidlo. A to už stojí za to, no nie?

Čítané: 3357 x