Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Aká je cena za dovoz auta z Nemecka?

Datum: 01.02.2024

Prezeráte inzeráty autobazárov na internete a zrazu objavíte vysnené vozidlo. Háčik je v tom, že sa nachádza za hranicami. Veľmi často ide o autá, ktoré ponúkajú na predaj nemeckí motoristi. Trh s ojazdenými vozidlami v Nemecku je totiž veľmi široký.

Aká je cena za dovoz auta z Nemecka?

Vidina špičkového vozidla v perfektnom technickom stave vám nedá spať. Nemusíte o takomto vozidle len snívať. Môžete si ho dať doviezť priamo z Nemecka. Ako pri dovoze postupovať a koľko dovoz stojí sa dozviete v našom článku.

Prečo je dovoz auta z Nemecka obľúbenou voľbou

Na slovenských cestách sa pohybuje čoraz viac automobilov, ktoré boli dovezené z Nemecka. Ojazdené vozidlá z tejto krajiny sú prvou voľbou pre všetkých priaznivcov špičkových vozidiel. Nielen stav vozidla je to, čo našinca láka ku kúpe. Veľmi jednoduché je sa k autu dostať vďaka spoločnostiam, ktoré sprostredkujú dovoz auta nielen z Nemecka. Prečo kúpiť ojazdené auto zo zahraničia?

  • Autá dovezené z Nemecka sú v lepšom technickom stave. Predchádzajúci majitelia im dopriali pravidelnú údržbu v autorizovaných servisoch a dôležité je, že vozidlá jazdili po kvalitnejších cestách.
  • Ojazdené vozidlá dovezené z Nemecka sú lacnejšie. Nemecký trh ponúka veľký výber modelov a značiek, ktoré sú na Slovensku drahšie alebo dokonca nedostupné.
  • Nemecké automobily sú kvalitnejšie. Majú lepšiu alebo nadštandardnú výbavu, ktorá zvyšuje komfort a bezpečnosť jazdy.

Samozrejme, že dovoz auta z Nemecka má aj svoje nevýhody, napríklad administratívne poplatky, riziko podvodu alebo preverenie histórie vozidla. Preto je dôležité, aby dovoz vozidla sprostredkovala spoločnosť, ktorá poskytuje spoľahlivé a hlavne overené služby. Pred dovozom auta si overte tiež všetky poplatky s tým súvisiace.

Poplatky za dovoz auta z Nemecka

Práve samotný dovoz auta z Nemecka a cena dovozu je pre mnohých neskúsených motoristov nočnou morou. Nerozumejú procesu dovozu, nevedia sa zorientovať v zákonoch, a preto sa môžu veľmi rýchlo stať obeťou podvodu. Odporúčame vám sa spoľahnúť na overenú a transparentnú firmu, ktorá vám pomôže automobil preveriť a doviesť na Slovensko.

Transparentnosť spoločnosti zaoberajúcej sa dovozom vozidiel z Nemecka rozoznáte jednoducho. Pred dovozom vám poskytne prehľad všetkých poplatkov a oboznámi vás otvorene o celom procese dovozu. Kľúčovou otázkou býva to, koľko stojí dovoz auta z Nemecka. Spoločnosť PONX doviezla zo zahraničia už stovky vozidiel a odovzdala ich do rúk nových majiteľov spolu s kompletnou dokumentáciou, technickou a emisnou kontrolou. Automobily nielen dováža, ale tiež nájde vozidlo presne podľa vašich predstáv.

Čo zahŕňa cena dovozu auta zo zahraničia

Presná suma za dovoz auta z Nemecka závisí od mnohých faktorov. Po vyplnení krátkeho formulára sa vám spoločnosť PONX ozve spolu s podrobnou kalkuláciou. Vo všeobecnosti môžete rátať s nasledujúcimi položkami:

  • Proces dovozu auta z Nemecka trvá približne jeden týždeň, ak ide o dovoz prostredníctvom dvoch šoférov. V tomto prípade sa suma za dovoz vyšplhá do výšky 900 €. Lacnejší, ale zdĺhavejší je dovoz vozidla kamiónom za cca. 550 €.
  • Poplatky za kompletné administratívne záležitosti, ktoré sú potrebné pre zápis vozidla do evidencie bývajú vo výške 470 – 850 €. Vybehať tieto náležitosti je pre laika nereálne, a preto spoločnosť PONX dokáže všetky formality vybaviť za vás za sumu pohybujúcu sa od 500 €.
  • Z uvedených informácií vyplýva, že kompletná suma za dovoz auta z Nemecka je približne 1400 €.

 

Zdroj informácií: ponx.sk

Autor: Gabriela Kudláčová

 

 

 

Čítané: 841 x