Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Ako vylepšiť vašu štvorkolku?

Datum: 19.12.2023

Pre nadšencov štvoriek nie je nič vzrušujúcejšie ako vytvárať vlastné úpravy a tuningovať svoje vozidlá, aby sa stali jedinečnými. DIY (do-it-yourself) projekty umožňujú prejaviť kreativitu a zlepšiť výkon štvorkolky podľa aj tých najšialenejších predstáv.

Ako vylepšiť vašu štvorkolku?

Iste vám zopár nápadov a tipov pre vylepšenie vášho stroja príde vhod.

Výfuk a pneumatiky

Úprava výfukového systému môže výrazne zvýšiť výkon štvorkolky a vytvoriť unikátny zvuk. Inštalácia výkonnejšieho výfuku alebo systému s regulovateľným zvukom môže prispieť k celkovému zážitku z jazdy. Zmena pneumatík na špeciálne terénne modely výrazne zlepší trakciu a ovládateľnosť na rôznych povrchoch. Experimentujte s variabilnými vzormi a druhmi pneumatík podľa konkrétnych požiadaviek obľúbeného terénnu. V zime sa nesmie štvrokolka ocitnúť v garáži! Dokúpte k nej rámy a kryty spolu so snežnými reťazami, ktoré nahradia kolesá. Zábava na snehu je ešte lepšia ako jazda v bahne.

Zvýšenie výkonu motora a posilnenie podvozku

Pre tých, ktorí hľadajú maximálny výkon, existujú tuningové balíčky, ktoré môžu zvýšiť výkon motora. Všetko od zvýšenia výkonu až po optimalizáciu palivovej spotreby je možné dosiahnuť pomocou špeciálnych komponentov.

Úpravy podvozku ako je inštalácia krytu na podvozok alebo zosilnenie tlmičov i pružín sú len malým výpočtom možností tuningu podvozku. Tieto vylepšenia zlepšia riadenia, stabilitu a odolnosť štvorkolky voči rôznym nástrahám lesného terénu. Vďaka krytu podvozku sa nemusíte obávať bahniť celé hodiny alebo prechádzať cez hlboký potok.

Osvetlenie a exteriérové príslušenstvo

Chcete štvorkolke dodať osobitný štýl? Dosiahnete ho tak, že nainštalujte do stroja LED panely a LED svetlomety. LED svetlá v prednej alebo zadnej časti, farebné svetelné pásy a ďalšie dekoračné prvky dodajú vášmu vozidlu originálny vzhľad. Výrazné zmeny z hľadiska vzhľadu štvorkolky can am dosiahnete tak, že vymeníte nárazníky. Výmena štandardných nárazníkov za odolnejšie a esteticky príťažlivé možnosti štvorkolku chránia a pridávajú viac športový nádych. K dispozícii máte v obchodoch rôzne dizajny a materiály nárazníkov.

Ostatné možnosti tuningu štvorkoliek

Inštalácia výkonnejších vzduchových alebo olejových filtrov zvýši prietok vzduchu a zlepší efektívnosť spaľovania. Reakcie motora budú oveľa rýchlejšie. Pridanie elektronických prvkov ako sú navigačné systémy, kamerové systémy alebo bezdrôtové komunikačné zariadenia sú veľmi funkčné pomôcky. A čo karoséria? Pustite sa do lakovania alebo grafity. Štvorkolku zmeníte na nepoznanie.

Nechce sa vám štvorkolka prerábať? Kúpte štvorkolku s rôznymi vylepšeniami priamo od výrobcu. Možné je to vďaka tomuto konfigurátoru: https://www.brp-world.com/sk/sk/nakupne-nastroje/customise-your-own-off-road.html.

Autor: Gabriela Kudláčová – senior copywriter

 

 

 

Čítané: 906 x