Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Využite strechu auta ako druhý kufor

Datum: 13.10.2020

Tento rok sezóna zahraničným dovolenkovým destináciám nepraje, no dovolenka na Slovensku nie je tak isto na zahodenie. Či sa už vyberiete oddychovať alebo aktívne športovať, je len na vás, no dopredu myslite na to, kam všetko zbalíte.

Naložte tam čo sa dá

Niekedy klasický kufor auta na všetku batožinu a športové pomôcky nestačí, preto sú k dispozícii rôzne iné možnosti. Aj z bežného alebo menšieho auta dokážete vykúzliť kombi, do ktorého umiestnite celú rodinu aj s kuframi. Ísť na dovolenku len tak naprázdno sa už nenosí a väčšina Slovákov so sebou berie aj kolieskové korčule, bicykle, či cyklovozíky. Vďaka krásnej prírode a cyklotrasám si aj u nás môžeme užiť nezabudnuteľnú dovolenku plnú zábavy a zážitkov, na ktorú je jeseň ako stvorená.

Pohodlie počas jazdy autom zabezpečí nosič na bicykle, ktorý je možné umiestniť nielen na strechu auta, ale aj na ťažné zariadenie. Ak si nebudete vedieť medzi dvomi možnosťami vybrať, tak jednoznačne odporúčame nosič na ťažné. Bicykle do neho dokáže umiestniť aj žena, vplyv na spotrebu paliva je viac než priaznivý a výhodou je, že s ním môžete zaparkovať aj v garáži. Okrem toho, priestor na streche sa vám môže zísť na strešný box, kde sa vojdú iné športové pomôcky alebo batožina. Za týchto podmienok nebudete musieť interiér auta nijako zapratať a aj dlhšiu cestu prežijete v totálnom pohodlí, za čo vám poďakujú hlavne deti.

Nie je box ako box

Výber úložného priestoru pre auto môže byť pre niekoho náročný a my sa vám s tým pokúsime pomôcť. V prvom rade je dobré vedieť, čo budete do boxu ukladať. Na trhu sú k dispozícii rôzne veľkosti a to nielen krátke a dlhé, ale aj vysoké. Úplne iný model sa hodí na lyže a úplne iný na kufre. Pre tých, ktorí chcú prihliadať aj na spotrebu auta, tak v rámci meraní vyšli lepšie dlhé boxy. Treba počítať, že strešný box je väčšia investícia, no využijete ju niekoľko rokov. Do väčších rozmerov dokážete uložiť nielen lyže, ale aj lyžiarky, boby či prilby, čo neskôr určite oceníte.

Ak by sme porovnali väčší a malý box z pohľadu ceny, tak tu hovoríme o zanedbateľných číslach. V praxi sa stretávame s tým, že čím je box drahší, tým sa s ním ľahšie manipuluje, je odolnejší a má jednoduchšiu montáž. Najlacnejšie výrobky bude treba upevniť niekoľkými skrutkami, no cenovo náročnejšie modely majú rýchloupínací systém. Rovnako tak nezabudnite ani na bezpečnosť, pretože každý jeden predmet na streche auta musí mať návod na bezpečnú prevádzku. Len pre zaujímavosť, najvyhľadávanejším produktom tohto druhu je Thule 926.

Čítané: 2632 x