Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Nová Corsa-e. Najlepšia zo všetkých

Datum: 30.10.2020

Nová Corsa -e razí modernú cestu príjemného vzhľadu a moderného vybavenia. Má elektrický pohon a v nemalej miere tak šetrí životné prostredie.

Žijeme v dobe, kedy ochrana životného prostredia je viac než dôležitá a svoje o tom vedia aj výrobcovia áut. Rad radom môžeme vidieť ako jednotlivé koncerny vyvíjajú novú elektrickú radu vozidiel. Opel v trende nezaostáva, práve naopak. V minulosti predstavil Opel Amera, ktorý využíval okrem elektriny aj spaľovací motor, neskôr ju plne elektrifikovali. Dnes tu máme novú, modernú a trendovú Opel Corsa -e.

Výrobcovia v automobilke Opel už od začiatku razili veľkorysú a praktickú cestu. Okrem áut vsadili na vtedy populárne motocykle či poľnohospodárske stroje, nebránili sa ani výrobe úzkoprofilových vozidiel typu Doktorwagen, ktoré si našli obľubu u lekárov. Hoci prešlo viac ako sto rokov od slávnych začiatkov známeho koncernu, stále je to automobilka, v ktorej si príde na svoje každý. Okrem populárnych Opel Astra či Opel Crossland, môžeme vidieť aj Opel Zafira pre priestorovo náročných, Opel Insignia ako stále inovovanú klasiku, či už spomínanú Corsu - e alebo Mokka Electric na elektrický pohon.

Nová Corsa -e je predstavovaná ako brána k cenovo dostupným automobilom na elektrický pohon. Jej cena sa však v základnej verzii pohybuje trochu nad úroveň 30 000 EUR, čo v konečnom dôsledku logicky nesedí, keďže je to stále výrazne drahé vozidlo - oproti súrodencom z Opel rodiny ako Opel Grandland či Opel Astra.

Corsa -e má kapacitu batérie až 50kWh a dojazd úctyhodných 320 km, pričom sľubuje, že 80% batérie sa nabije za lákavých 30 minút. Za spomenutie stojí aj digitálny združený displej, bezdrôtové nabíjanie, maticové IntelliLux LED svetlomety, adaptívny tempomat, podpora pre Apple CarPlay a Android Auto, cúvacia kamera a aj parkovací asistent. Zrýchlenie na prvých 100 km jej  podľa údajov trvá niečo cez 8 sekúnd. Spolu s príťažlivým vzhľadom, ktorý kombinuje pôvodnú Opel Corsa s moderným dizajnom tak skutočne môžeme povedať, že ide o Corsu, doteraz najlepšiu zo všetkých!

 

 

 

 

 

 

Čítané: 3010 x