Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Zdevastované vozidlo. Keď útočia krúpy

Datum: 21.05.2021

Pre každého majiteľa motorového vozidla, ktorý nevlastní garáž, je krupobitie nočnou morou. Nikdy neviete kedy príde a aké škody napácha.

oprava preliačin Rfix

V niektorých oblastiach je krupobitie častým javom a ľudia sú na krúpy pripravení. V iných lokalitách sú búrky s krúpami zriedkavé, ale vedia veľmi nepríjemne prekvapiť. Čo robiť, keď vám krúpy poškodia vozidlo?

Poškodená karoséria vás môže vyjsť draho

Ak sa spoliehate na to, že prípadné škody na vozidle vám preplatí poisťovňa, nebuďte si až tak istí. Preverte si, čo všetko poistenie pokrýva. Klasické povinné zmluvné poistenie poškodenie vozidla pri živelných pohromách nepokrýva. K takémuto poisteniu by ste museli mať doplatené pripoistenie, ktorého pravidlá si pri uzatvorení zmluvy dobre preverte. Jediné obavy nemusia mať majitelia vozidiel, ktorí si platia havarijné poistenie pokrývajúce i živelné pohromy či krádeže.

Ako postupovať pri odstraňovaní škôd na vozidle

V prípade, že vaše poistenie pokrýva aj škody spôsobené živelnými pohromami, nezabudnite si ihneď po incidente všetky škody odfotiť. Následne kontaktujte poisťovňu, ktorá vám poradí ako postupovať ďalej. Rozbité čelné alebo zadné sklo budete musieť asi kompletne vymeniť. Iné je to s preliačinami na karosérii. Jednoduché riešenie ich opravy umožňuje firma oprava preliačin Košice Rfix, ktorá má k dispozícii mobilný tím pre oblasti zasiahnuté krupobitím. Vďaka mobilnému tímu dokáže Rfix promptne reagovať a prísť na postihnuté miesta na území celého Slovenska. Poisťovne plne hradia a dokonca odporúčajú inovatívnu technológiu, pomocou ktorej je oprava preliačin hračkou. Táto technológia sa nazýva PDR (z anglických slov paintless dent repair).

V čom spočívajú výhody PDR metódy

Oprava preliačin na aute klasicky gitovaním a lakovaním je nákladná. Navyše zaberie veľa času a výsledok je niekedy neistý. Pri oprave PDR technológiu sa absolútne nezasahuje do karosérie alebo laku. Ako je teda možné, že preliačiny zmiznú? Pomocou špeciálnych nástrojov sa jemne vytláčajú preliačiny zospodu karosérie. Ak ide o neprístupné miesta, ťahá sa preliačina smerom zhora. Možno to znie veľmi nereálne, ale vyškolení pracovníci veľmi rýchlo odstránia akékoľvek preliačiny na vašom vozidle. Po oprave nedokážete rozoznať rozdiel medzi stavom pred a po aplikovaní PDR techniky. Iste vás poteší taktiež informácia, že oprava pomocou PDR metódy sa dá realizovať behom jedného dňa.

 

 

Čítané: 3969 x