Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Pri kúpe traktora treba byť ostražitý. Na čo sa zamerať?

Datum: 29.07.2021

Kúpa traktora je veľká vec. Jeho výberu predchádza široký prieskum trhu, množstvo času stráveného na internetových stránkach a čítanie referencií spokojných či menej spokojných užívateľov. Na čo je teda potrebné sa zamerať pri jeho kúpe?

Pri kúpe traktora treba byť ostražitý

Parametre, výkon traktora či cena vždy nestačia

Je to ako s novým autom – vždy chcete, aby bol ten váš model lepší ako ten predošlý a mal aspoň niečo navyše, čo iné nemajú. Nie vždy je to však jednoduché a treba zvážiť veľa pre a proti, aby ste sa dopracovali k tomu, čo skutočne hľadáte. Traktory síce nie sú ako autá, ale aj tu chce každý za svoje peniaze poriadny, nadupaný a silný stroj. Čo teda odlišuje kvalitný traktor od bežného traktora? V prvom rade je potrebné si ujasniť, na čo ho budete využívať. Ak hľadáte traktor len na pár sezónnych činností či na občasné spracovanie pôdy, nemusíte siahať hneď po najsilnejšom modeli. Ak je však predpoklad, že váš traktor nebude po zvyšok roka nečinne postávať, výkon či množstvo funkcií a príslušenstva sú parametre, ktoré by ste mali určite sledovať.

Za každým kvalitným traktorom stojí zvučné meno výrobcu

Aj značka traktora môže byť tým ukazovateľom, pomocou ktorého sa vám bude hľadať ľahšie. Snahou každého výrobcu či importéra je vytvoriť a zachovať si čo najlepšie meno v kruhu svojich zákazníkov. To ich zároveň aj motivuje, aby k svojim produktom pridali vždy niečo navyše. Či už je to príslušenstvo v cene traktora, možnosti výhodného financovania, alebo predĺžená záruka.Pri kúpe traktora treba byť ostražitý

Kvalitný záručný a pozáručný servis nie sú samozrejmosťou

Počas užívania traktora nie je vôbec výnimočné, že sa niečo pokazí či nepracuje tak, ako by malo. Pokiaľ je traktor ešte v záruke, zákon vždy stojí na strane zákazníka. Ale čo v prípade, že zákonná záruka skončila a vám sa niečo pokazilo práve v tom najnevhodnejšom čase? Toto je jedna z tých vecí, na ktoré je dobré myslieť ešte pred samotnou kúpou traktora. Pretože kvalitný pozáručný servis u mnohých predajcov nie sú takou samozrejmosťou. A ak je váš predajca ochotný dokonca vycestovať za vami a opravu vykonať priamo u vás doma, je to ten najlepší dôvod na to, aby ste obchod uzavreli práve s niekým takým.

Možno sa vám bude zdať, že vybrať si skutočne správne môže dať dosť zabrať. Aby ste však časom svoj výber neoľutovali, držte sa vždy toho, čo všetko je pre vás predajca ochotný urobiť, a nie toho, čo vám za vaše peniaze vie ponúknuť.

 

Čítané: 3675 x