Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Kde všade využijete úžitkovú štvorkolku

Datum: 09.09.2021

Štvorkolka nepatrí medzi najlacnejšie vozidlá, ale napriek tomu sa do nej oplatí investovať. Predovšetkým v prípade, že ju nebudete využívať len na zábavu.

Kde všade využijete úžitkovú štvorkolku

Úžitkové t.j. pracovné štvorkolky využijete pri práci okolo domu alebo na poli. Ich možnosti využitia sú však oveľa širšie.

Najobľúbenejšie sú práve úžitkové štvorkolky

Keď vidíte na diaľnici a v lese motoristu riadiaceho štvorkolku, iste si neviete predstaviť, že by tento stroj slúžil na iné účely ako na zábavu alebo na pretekanie. Športové štvorkolky sú podobne ako obľúbené snežné skútre Lynx naozaj vyrábané hlavne na zábavu. Naopak úžitkové štvorkolky boli skonštruované tak, aby ľuďom pomáhali a robili za nich namáhavú prácu. V niektorých prípadoch aj zachraňovali život.  Pre koho sú úžitkové štvorkolky určené? Napríklad pre poľovníkov, ktorí sa vďaka tomuto stroju dostanú do oblastí, kde sa nedá vojsť ani s terénnym vozidlom. V horách ešte zostaňme. Úžitkové štvorkolky môžete vidieť v horách ako pomáhajú záchranárom pri prevoze zranených ľudí alebo pri vyhľadávaní stratených turistov. Dokonca tiež polícia má vo svojom vozovom parku štvorkolky. Najviac práce však spravia úžitkové štvorkolky na poli, na farme, v záhrade alebo v parku. Ako vyzerá pracovná štvorkolka? Je veľmi robustná, má pohon na všetkých štyroch kolesách, objem motora minimálne 500 cm3, v prednej a tiež zadnej časti disponuje nosičmi a nechýba jej ani navijak. Podľa typu modelu sa dá úžitková štvorkolka ovládať volantom alebo riadidlami.

Kde využiť úžitkovú štvorkolku

Už sme spomínali, že úžitková štvorkolka slúži na rozmanité práce v teréne. Je to vďaka tomu, že sa k nej dá napojiť napríklad snežná fréza, radlica alebo sekačka. Nákladné typy úžitkovej štvorkolky majú zabudovanú sklápaciu korbu, ktorá prevezie ťažký náklad. Vyššia váha a robustnosť je zárukou, že pomocou navijaka vytiahnete z bahnistého terénu nielen drevo, ale tiež zapadnuté náradie alebo iné vozidlo. Štvorkolka sa dostane naozaj do každého terénu, a preto sa prakticky iným vozidlom v horách nedá nahradiť. Úžitková štvorkolka vám tiež pomôže na poli alebo v záhrade. Dokáže pokosiť, poorať alebo poslúži pri zbere úrody. Štvorkolku môžete využiť taktiež na prepravu osôb. V uzavretej kabíne sa bez problémov usadia dvaja ľudia. Úžitkovú štvorkolku využijete v lete i v zime. Stačí, aby ste si k nej dokúpili snežné pásy.

 

 

 

 

Čítané: 3231 x