Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Ideálne mestské auto? Všímajte si tieto veci

Datum: 27.10.2021

Preplietať sa preplneným mestom je najlepšie v kompaktnom aute, ktorým je napríklad nový Opel Astra. Ako si vybrať ideálne mestské auto? Všímajte si tieto veci.

Na autá, vhodné do mesta, sa v rôznych kútoch sveta kladú rozličné nároky. V takom Dubaji je nesmierne dôležité mať v aute funkčnú klimatizáciu, na rozmery auta kupujúci tak nehľadia. Pre nich by boli ideálny náš nový Opel Crossland či Opel Grandland. Preplietať sa európskymi mestami je ale väčšinou úplne najlepšie v čo najmenšom aute. Ešte si môžete vybrať nejakú alternatívu, napríklad motocykel, rikšu či bicykel. No to by ste na tom museli byť asi veľmi zle.

V niektorých prípadoch sa vám vyplatí využiť aj služby mestskej hromadnej dopravy, no auto vždy zostane najpohodlnejšou formou dopravy z bodu A do bodu B. Z našej ponuky vyberáme nový kompaktný hatchback Opel Astra. Čo si však všímať pri kúpe ideálneho mestského auta? Všímajte si nasledujúce veci.

Výhľad z miesta vodiča

Mať malé auto neznamená, že z neho zle uvidíte na dianie na ceste. Využite pri návšteve autosalónu možnosť testovacej jazdy, aby ste sa presvedčili o výhľade a jazdných vlastnostiach daného auta. Mali by ste dobre vidieť na dianie na ceste, aby ste sa mohli voziť bezpečne po meste.

Rozmery, aby sa všade vošiel

Pri parkovaní na preplnenom sídliskovom parkovisku či v podzemnej garáži nákupného centra rozhoduje každý milimeter. Mali by ste teda vyberať kompaktné auto, no nemali sa obmedzovať v priestore pre vás a vašich spolucestujúcich.

Litre v zavazadlovom priestore

Aj mestské auto vám má ponúknuť patričné litre, keby ste si išli odviezť objemnejší nákup, či už oblečenia, alebo nábytku. Pri sklopení zadných sedadiel by vás mestské auto nemalo sklamať ani pri prevoze objemnejšej batožiny.

Dostatočná bezpečnosť

Bezpečnostné štandardy ponúka každé auto. Už dávno neplatí mýtus, že menšie autá sú nebezpečné, pretože nemajú žiadne airbagy. Každé auto musí mať dostatočnú bezpečnostnú výbavu. Presvedčte sa o tom na obhliadke auta. Každé mestské auto by vám malo spoľahlivo poslúžiť a nemalo by vás v žiadnom prípade sklamať.

 

Čítané: 2899 x