Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina

Tipy na praktické príslušenstvo k štvorkolke

Datum: 12.09.2023

Kúpiť štvorkolku je len prvým krokom života s týmto strojom. Všetci majitelia štvorkoliek vám potvrdia, že postupne svoj stroj vylepšovali a dokupovali k nemu rôzne doplnky a príslušenstvo.

Tipy na praktické príslušenstvo k štvorkolke

Vďaka doplnkom si spríjemníte jazdu, spravíte štvorkolku ešte viac funkčnou a využijete jej potenciál naplno. Ktoré doplnky sú pre štvorkolky najviac praktické?

Úložné priestory

Športová štvorkolka nemá veľa odkladacích priestorov či možnosti prevážania nákladu. Podobne sú na tom štvorkolky side by side. Aby ste so sebou mohli voziť batožinu, budete musieť dokúpiť úložné boxy. Ich objem dokáže byť bohatý, ale predpokladom pre umiestnenie veľkého boxu na štvorkolku je inštalácia nosiča boxov.

Nákladné vozíky a rampy

Niektoré štvorkoky can am a iných značiek majú nákladný vozík resp. korbu zabudovanú v zadnej časti. Ide o štvorkolky označované ako UTV nákladné štvorkolky. S ostatnými modelmi štvorkoliek je možné náklad prevážať jedine pomocou vozíkov. Ak potrebujete vozík či celú štvorkolku previesť na iné miesto, dokúpte do vašej výbavy nájazdové rampy.

Snežné pásy

Snežné pásy sú náhradou za kolesá. Vyrábajú sa v rôznych veľkostiach, čím je umožnená ich inštalácia na všetky typy štvorkoliek. Snežné pásy premenia štvorkolku na vozidlo, s ktorým prejdete aj zasnežené kopce v horách. Pre majiteľov horských chát sú snežné pásy nevyhnutným príslušenstvom.

Ochranný kryt podvozku a rám

Štvokolky sa nekupujú len na úžitkové účely. Majitelia športovej verzie časom zistia, že im jazda po rovine či poliach nestačí a začnú uvažovať nad extrémnejších terénom. Vďaka ochrannému krytu podvozku sa nemusíte báť prejsť cez bahno a potok alebo skaly. Kryty je možné kúpiť z rôznych materiálov, ale hliníkové sú najviac odolné. Ak sa vydáte so štvorkolkou do hustejšieho lesa, zíde sa vám aj predný ochranný rám.

Náradie pre úžitkové modely

K úžitkovým štvorkolkám existuje toľko doplnkov a príslušenstva, že by vám na ich uskladnenie nestačila ani veľká stodola. Avšak medzi najviac využívané poľnohospodárske príslušenstvo k štvorkolke patria: radlica na sneh, kosačka, posýpací vozík, mulčovač, zametač, rozmetač a pluh.

Predpokladom kúpy praktického príslušenstva je kompatibilná štvorkolka. Počas výberu štvorkolky je možné prispôsobiť rôzne detaily vašim požiadavkám. Využite konfigurátor na zostavenie štvorkolky na tomto odkaze https://www.brp-world.com/sk/sk/nakupne-nastroje/customise-your-own-off-road.html.

 

 

 

 

 

 

Čítané: 2214 x