Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Vymieňate staré okná za nové? Takto sa ušetríte zbytočného trápenia

Datum: 22.04.2016

Možno ste si práve vybrali alebo vyberáte nové plastové okná či eurookná kvôli skrášleniu exteriéru, zníženiu hluku či zvýšeniu ceny nehnuteľnosti. Lenže po svojom výbere vás bude čakať montáž. Presnejšie povedané, okná vám príde namontovať firma, ktorú ste si najali. Premysleli ste ako na montáž pripravíte svoj dom či byt? Možno sa zdá, že prídu odborníci, odmontujú staré okná, namontujú nové a hotovo. To je síce pravda, ale ak nechcete aby sa okná pri nesení oškreli alebo aby ste nemuseli dlhé hodiny upratovať neporiadok po odchode odborníkov, máme pre vás niekoľko tipov, ako tomu predísť.

Urobte priestor

 

Pri výmene sú okná, samozrejme, vymenené za nové. Aby sa nové pri prenášaní nepoškodili, urobte dostatok miesta na prenášanie a takisto majstrov, ktorí budú okná vymieňať.

 

Dajte dole veci na oknách

 

Okrem uvoľnenia miesta a presúvania nábytku budete tiež musieť odstrániť veci, ktoré máte zavesené na oknách, vrátane záclon a závesov.

 

Odstráňte alebo dajte na bok dekorácie, obrazy a fotky na stenách v blízkosti starých okien. Majstri budú pracovať aj pri týchto miestach a mohli by nedopatrením niečo zhodiť. Najlepšie urobíte, ak pred príchodom inštalatérov okien zoberiete všetky drobností v okolí a uložíte ich niekam, kde sa nebude nič robiť.

 

Prikryte svoj nábytok a podlahu

 

Výmena okien niekedy býva špinavá práca. Inštalatéri síce môžu urobiť všetko, čo je v ich silách, no pri maltovaní a novej omietke môže vzniknúť špina, ktorá sa ťažko odstraňuje z podlahy, najmä z drevených parkiet.

 

Svoj nábytok prikryte fóliou, aby nebol po výmene zaprášený. Takisto odporúčame ochrániť podlahu v blízkosti okien. Vďaka tomu ju nielen ochránite pred poškodením, ale sa aj ušetríte zdĺhavého upratovania.

 

Pre viac informácií navštívte http://www.cedera-okna.sk/

 

Autorské právo: kadmy / 123RF Reklamní fotografie

Čítané: 6304 x