Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Výhody bazénového zastrešenia: S týmto všetkým vám pomôže!

Datum: 03.05.2018

Ak ste doteraz premýšľali nad tým, ako zabrániť zanášaniu bazéna nečistotami a pritom udržať vodu v bazéne teplú, či v neposlednom rade ako ochrániť deti pred pádom do bazéna, východiskom je jeho zastrešenie.

Prečo je zastrešenie bazéna tým najlepším ťahom? Nielen, že udržuje vodu vo vašom bazéne teplú, čistú a kvalitnú, spĺňa aj oveľa dôležitejšiu – bezpečnostnú funkciu. Deti milujú šantenie v bazéne, o tom niet pochýb. Avšak, ak je bazén nezakrytý, stále je tu riziko pádu, ktoré nedá spávať mnohým rodičom. Neželaným úrazom sa môžete vyhnúť zastrešením bazéna, s ktorým vám viac žiadne riziko nehrozí. A to je pocit na nezaplatenie! Dbajte tiež na to, že v okolí bazéna by mali byť povrchy, ktoré zabraňujú pošmyknutiu. Za zmienku stojí aj bezpečnostné zábradlie alebo ohrádka. V mnohých prípadoch stačí vybaviť svoj bazén ochrannou fóliou alebo lamelovým prekrytím hladiny.

Zastrešenie predĺži kúpaciu sezónu

Bývate na chladnom mieste? Voda sa vám obvykle nevyhreje tak, ako by ste si priali. Výsledkom je studená voda a nutnosť jej ohrevu. Výrazne ušetriť na energiách môžete zastrešením bazénu, ktoré dokáže udržať naakumulované teplo vo vode a ona tak ostane dlhšie teplá. Zastrešenie predlžuje kúpaciu sezónu od jari do jesene, môžete sa kúpať od apríla do októbra. Ohrievate vodu v bazéne? Vďaka zastrešeniu sa môžete kúpať celoročne aj vonku. Nehovoriac o tom, že šetrí čas, ktorý by ste inak vynaložili na manuálne čistenie bazénu a odstraňovanie špiny. Úspora prichádza aj v podobe šetrenia financií za chemické čistenie vody.

Aké zastrešenie zvoliť pre svoj bazén?

Výhody zastrešenia už poznáte, na rade je zamyslieť sa, aký typ zvoliť pre svoj bazén. Možností je niekoľko. Bazén môžete prekryť gumotextilnou fóliou alebo PVC fóliou, solárnymi bublinkovými fóliami, polystyrénovými doskami obalenými fóliami alebo dutými komorovými profilmi z plastu. Lamely môžu byť ako nepriehľadné, tak aj priehľadné a po kúpaní ich dokážete šikovne zrolovať tak, aby chránili váš bazén. Ak si potrpíte na originalitu, stavte na mobilné zastrešenie, ktoré ponúka rozmanitosť tvarov a môžete ho odsunúť úplne alebo len čiastočne. Jeho úprava tiež bráni prenikaniu UV žiarenia a môže byť v rôznych farbách, záleží od vášho vkusu. Hitom sú tiež nafukovacie haly, ktoré kryjú bazén pomocou kompresora.

Prečo staviť na zastrešenie od ALBIXON?

Ponuka spoločnosti ALBIXON je naozaj pestrá, takže si kvalitné zastrešenie od najväčšieho výrobcu bazénov vyberie každý. Ak potrebujete viac informácií, navštívte internetovú stránku renomovaného odborníka na bazény -  www.albixon.sk. Na želanie ALBIXON vyrobí aj atypické zastrešenie presne pre váš bazén.

Čítané: 3549 x