Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Hliníkové okná a dvere sú stále viac obľúbenými

Datum: 23.11.2018

Kúpa vchodových dverí a okien je veľkou investíciou, ktorú si vždy treba poriadne zvážiť. Vchodové dvere sú bránou do nášho obydlia, ktoré nás majú nielen chrániť, ale aj navodiť príjemný dojem pri vstupe. 

Investovať do kvality sa v tomto prípade oplatí, nakoľko si dvere a okná nekupujeme len na pár mesiacov, ale v niektorých prípadoch aj na celý život.

Pri výbere treba myslieť nielen na vzhľad, ale aj na materiál a celkové vlastnosti okien a dverí. Keďže doma chceme byť chránení pred zimou a zlým počasím, okná a dvere by mali mať výborné teplo-izolačné vlastnosti, ktoré zabránia úniku tepla. Na škodu nie je ani izolácia od okolitého zvuku a to najmä v prípade, ak bývate blízko frekventovanej cesty alebo neprispôsobivých susedov. Materiál by ste mali zvažovať aj podľa toho, či dokáže odolávať vplyvom počasia, ktoré je pre naše zemepisné šírky typické. Okná a dvere nás majú aj v tomto prípade chrániť a preto nie je prípustné zatekanie alebo prefukovanie, ktoré nám môže výrazne skomplikovať život.

Takéto problémy vám vedia zaťažiť najmä váš rodinný rozpočet, pretože teplo by vám unikalo von a vysoké účty by sa skôr či neskôr dostavili. Pri výbere materiálu treba brať do úvahy aj jeho životnosť, ktorá sa v niektorých prípadoch líši. Asi nikto z nás neplánuje okná alebo dvere meniť po pár rokoch a preto si treba naštudovať aj to, koľko nám daný materiál vydrží. S týmto kritériom je však úzko spojená aj kvalita dodávateľov, ktorá je garanciou nielen spokojnosti, ale aj spomínanej životnosti. V prípade, že si zakúpite veľmi lacné okná a dvere od nekvalitného dodávateľa, vaše okná toho pravdepodobne moc nevydržia. Pre mnohých je rozhodujúcim faktorom pri výbere aj údržba, pretože príliš veľa starostlivosti berie nielen čas, ale aj financie.

Ak ste z náročnejších zákazníkov, ktorí chcú poriadnu kvalitu, odporúčame uprednostniť hliník. Hliníkové dvere sú nielen moderné a štýlové, ale pochváliť sa môžu aj výbornou odolnosťou voči poveternostným podmienkami.  Pre hliníkové vchodové dvere je typická pevná konštrukcia, vysoká ochrana a a dlhá životnosť, na ktorú sa môžete spoľahnúť počas niekoľkých desaťročí. Keďže je tento materiál recyklovateľný, jeho kúpou budete taktiež šetriť životné prostredie. Hliník je vhodný nielen pre rodinné domy, ale aj byty a rôzne obchodné priestory. Hoci sú hliníkové okná a dvere o niečo drahšie ako plastové, ich kvalita je priamoúmerná týmto nákladom. Dôsledkom je napríklad aj nízka opotrebovanosť pri častom používaní, čo je pri plaste presne naopak. Na tento materiál sa teda môžete spoľahnúť aj v prípade, že okná a dvere používate omnoho častejšie, ako je bežné.

Čítané: 2778 x