Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Klimatizácie do bytu – akým mýtom neveriť?

Datum: 26.02.2019

Povedali ste si, že toto leto už nebudete trpieť horúčavami? Plánujete si zaobstarať klimatizáciu do bytu, ale odrádzajú vás mnohé mýty a legendy? Pozrite sa, ktorým veriť nemusíte!


Bolo to pomerne nedávno, keď bola v súkromných domoch a bytoch považovaná za veľký luxus. Na klimatizované obchodné centrá a hotely sme zvyknutí už asi všetci, klimatizácie do bytu však boli veľmi dlho pre mnohých ľudí doslova tabu. Možno aj preto, že neboli tak technicky dokonalé ako sú dnes a práve kvôli tomu o nich kolovalo mnoho mýtov a legiend, ktoré dodnes pretrvávajú.

Napríklad, staršie boli veľké a hlučné. Vo vnútri mali veľké ventilátory, ktorých hluk síce vo veľkom nákupnom centre zanikne, vo vnútri bytu však bol otravný. Zároveň spotrebovali veľmi veľa energie, po určitom čase začali zapáchať, ukladali sa v nich rôzne nečistoty, z ktorých sa následne do priestoru šírili vírusy a baktérie. Starý sposob chladenia zapríčinili to, že mnoho ľudí neverí ani tým dnešným. V čom je ale moderná klimatizácia do bytu iná, ako tá staršieho dáta?

Moderné pohony a rady filtrov

Doba zásadným spôsobom pokročila a s ňou aj technológie pohonu klimatizačných jednotiek. Moderné  jednotky už využívajú mimoriadne tiché pohony, ktoré nijako neotravujú hlukom, ani v úplne tichých priestoroch. Takéto pohony sú navyše veľmi úsporné, ale výkonné zároveň. Dokážu tak miestnosť vychladiť rýchlo, bez zbytočného zvukového prejavu.

Rady rôznych filtrov sa zas starajú o to, že vzduch je ešte čistejší ako ten, ktorý dnu pustíte cez otvorené okno. Očistený vzduch navyše nezapácha, čo je tiež pomerne dôležitý aspekt. A v neposlednom rade treba spomenúť skutočnosť, že klimatizácie do bytu už dnes viete zohnať za pomerne výhodné ceny, aj napriek ich technológiám. Mýtov a legiend sa tak netreba obávať a klimatizáciu si smelo môžete dopriať aj vy. Pri výbere môžeme odporučiť Samsung, ktoré síce nepatria medzi najlacnejšie, majú však super invertorové pohony a mnoho technológií, ktoré nájdete na webe www.samsungklima.sk. Tak vyberte si svoju modernú klimatizáciu do bytu aj vy!

Čítané: 3057 x