Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Chcete vymeniť vchodové dvere? Vyberte si hliník

Datum: 05.07.2019

Plánujete výmenu vchodových dverí, no stále nie ste rozhodnutí, z čoho by mali byť vyrobené? Hoci máme k dispozícii niekoľko materiálov a každý jeden má pre aj proti, momentálnou je jednotkou v obľúbenosti hliník. 

Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste mali vaše staré dvere alebo okná vymeniť za nové hliníkové, no tým hlavným je odolnosť a dlhá životnosť. Ak túžite po vstupe do domu, ktorý vás dokonale ochrániť pred zlým počasím ale aj zlodejom, hliníkové dvere sú tou správnou voľbou.

Nad novým výrobkom by ste mali uvažovať najmä vtedy, ak máte doma dvere spred dvadsiatich alebo viac rokov. Je veľmi pravdepodobné, že už neplnia potrebnú funkciu a z pohľadu bezpečnosti vás už nedokážu ochrániť tak ako potrebujete. Pokročila nielen doba, ale zvýšili sa aj požiadavky na bezpečnosť, ktoré sú každým dňom prísnejšie a dokonalejšie.

Na to, aby ste sa mohli cítiť bezpečne je potrebné mať poriadne zabezpečené dvere, čo hliník ponúka v plnom prevedení. Hoci z pohľadu hliníkové vchodové dvere cena ide o náročnejšiu investíciu, no tá sa vám vráti v podobe spokojnosti, nižších nákladov na vykurovanie a dlhodobej odolnosti materiálu. Hliník je však výnimočný aj svojimi vlastnosťami a to nielen tepelno-izolačnými, ale aj zvukovo-izolačnými.

Hliníkové okná a dvere vám zaručia teplo domova a oddych pred vonkajším svetom, ktorý potrebujte každý majiteľ rodinného domu. Ochrániť vás dokážu aj v prípade požiaru, pretože hliník je nehorľavý a tým pádom k vám neprepustí žiadny plameň. Nemusíte sa tak báť nielen o svoje zdravie, ale ani majetok, čo ocení takmer každý zákazník.

Buďte moderný vďaka dizajnu

Hliník sa stáva jednotkou v predajnosti nielen kvôli svojej odolnosti a spoľahlivosti, ale aj modernému dizajnu. Ak si chcete skrášliť bývanie tento materiál je výborným riešením, ktoré nikdy neoľutujete. Dokonalý vzhľad dosiahnete vďaka úzkym rámom a rôznym farebným prevedeniam, ktoré môžete prispôsobiť farbe fasády alebo plotu. Ľudia ktorí chcú byť ,,IN“ a chcú ísť s dobou by si mali zvoliť hliník, ktorý splní ich požiadavky. Stavby, ktoré majú veľké presklenia nemajú na výber a jedinou voľbou môže byť práve tento materiál.

Dôvodom je, že len hliník dokáže udržať ťažké sklo, čo plast alebo drevo v žiadnom prípade nezvládne. Ak máte v projekte naplánované veľké okná alebo terasové dvere, nad iným materiálom ani neuvažujte. Obávať sa netreba ani špeciálnej údržby, pretože hliníkové okná a dvere ju nepotrebujú. Stačí ich raz alebo dvakrát za rok umyť, postarať sa o kovanie a hliníkové dvere sa dožijú 80 až 100 rokov. Vo všeobecnosti ide o dobrú investíciu, ktorá sa vám vráti už po pár rokoch používania.

Čítané: 2888 x