Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Chcete si zaobstarať pergolu? Toto sú najväčšie benefity, ktoré vás presvedčia!

Datum: 09.07.2019

Každá záhrada potrebuje miesto, kde sa človek ukryje pred dažďom alebo pred slnkom. Vďaka pergole bude vaša záhrada vyzerať útulnejšie.

Pergola je exteriérový architektonický prvok, ktorý je na záhradách takmer nevyhnutnosťou. Ak ste s obstaraním prístrešku váhali, máte najvyšší čas všetko napraviť. Spoznajte spôsoby využitia pergoly a jej najväčšie výhody. 

S čím všetkým vám pergola pomôže? 

Nedáte na ňu dopustiť vždy, keď sa spoločne s priateľmi zídete pri grilovaní. Poskytne vám perfektné zázemie a ochráni pred nepriaznivým počasím. Poslúži tiež ako slnečná clona a dáždnik v jednom. Budete môcť tráviť vonku oveľa viac času bez toho, aby vás vyrušil nečakaný letný dážď alebo ostré slnečné lúče počas horúceho dňa.

Ľudia si zaobstarávajú pergoly z mnohých dôvodov, najväčšiemu záujmu sa tešia typy s konštrukciou z hliníka. Výber materiálu je otázkou priorít a estetického vnímania, no hliník pôsobí moderne a nemusí sa nijako udržiavať, je tiež mimoriadne trvácny. Výsuvná plachtová stena pripevnená na stabilnej konštrukcii zabráni slnečným lúčom, perfektne sa udržiava, je nepremokavá, UV stabilná a odolná voči plesniam.

Strechu môžete mať z plachty, ktorá neprepúšťa svetlo v bielej, béžovej a sivej farbe. Ak si vyberiete typ strechy, ktorá svetlo prepúšťa, k spomínaným trom farbám sa ešte pridá aj antracitový odtieň. Túžite pergolu aktívne využívať aj v zime? Žiaden problém, stačí, ak ju necháte zaskliť bezpečnostným sklom.

Už viete, ako budete pergolu využívať?

Pergola môže byť namontovaná priamo na dom, alebo môže stáť na štyroch nohách kdekoľvek na voľnom priestranstve. Môže mať čisto estetický charakter, zastávať funkciu zastrešenia terasy či verandy, v neposlednom rade môže slúžiť ako neuzavretá garáž. Ide o finančne nenáročný a esteticky príťažlivý variant prístrešku pre auto.

Niektorí ľudia používajú pergoly ako alternatívne zastrešenie pre bazén. To síce nepredĺži kúpaciu sezónu, ani neumožňuje kúpanie za nepriaznivého počasia, no ochráni vodu pred nečistotami z ovzdušia.

 

Zdroj obrázka: pixabay.com

Čítané: 3428 x