Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

TRÁPIA VÁS HLODAVCE? VIEME AKO NA NE!

Datum: 07.08.2019

Ak bývate v dome, tak tento problém ste už riešili. Ak ste mali šťastie a teda ste sa s tým nestretli, tak verte, že to príde. A čoskoro. Je to problém každej domácnosti, no niektoré domy už vedia ako na to. 

A my vám to dnes prezradíme tiež. Nemusíte sa za tento problém vôbec hanbiť. Je to úplne normálne. Ak žijete na prízemí, tak sa to často týka aj priamo bytov. A aké je teda riešenie? Tak to sa dozviete nižšie v článku...

AKÉ ODPUDZOVAČE POZNÁME?

Ak teda sa zameriame priamo a hlodavce a podobné zvieratá, tak určite tým myslíme odpudzovač krtkov. Poznáme viaceré odpudzovače či plašiče. Záleží na tom, o aké zviera sa jedná a s kým máte teda problém. Plašič krtkov je už pomerne známy a aj keď sa pozriete na internete, tak na vás vybehne niekoľko článkov. V ponuke sú plašiče na mačky, psy, krtky, no aj na myši alebo vtáky. Všetky fungujú na základe zvuku, ktorý človek nepočuje, takže sa nemusíte báť, že by to rušilo vás. Aj toto si zabezpečila príroda.

AKO TO FUNGUJE?

Funguje to na princípe, že tento odpudzovač hlodavcov produkuje nízko frekventované zvuky, ktoré sú nepríjemné pre dané zvieratá. Rovnako tak sa dobre šíria pôdou, takže zviera odíde dobrovoľne a v podstate mu to ani neublíži. Nie je to žiadne drastické vyhynutie. To zviera ani neumrie. Je mu to nepríjemné, tak odíde. Rovnako ako človek, ktorému je niečo nepríjemné, tak odchádza. Rozsah často býva do 1000 m2. Je to na batérie, ktoré si môžete dokúpiť kedykoľvek a mali by vydržať jeden rok. A na podobnom princípe funguje aj pasca na myš.

Určite je dôležite si všimnúť a dať si pozor o to, ktorú aj značku kupujete. Rovnako tak zameranie – na aké zviera je to určené. Osobne by sme to neplietli s veľkým množstvom týchto produktov, aby to stále fungovalo pre dané zviera. Avšak, je možné kombinovať.

Čítané: 4494 x