Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Vosk na ošetrenie dreva

Datum: 21.10.2019

Vosk určený na drevo poskytuje väčšiu ochranu ako väčšina ostatných náterov na drevo, vďaka čomu je voľbou číslo jeden väčšiny zákazníkov, ktorí si zakladajú na prvotriednej starostlivosti o drevo. Pri ľahkom nátere dreveného vosku je celý povrch dreva chránený pred vlhkosťou a farba dreva drží počas dlhej doby. 

 Výhodou je, že vosk vytvára hlboký lesk, ba dokonca je možné ho použiť na natierané alebo nenatierané drevo. Nielen, že sa môže použiť na ošetrenie a tesnenie dreva, ale niekedy sa používa aj ako ľahký mazací prostriedok. Aké sú ďalšie dôvody, prečo dať prednosť vosku na drevo? Čo je osmo olej a kedy sa používa?

Prečo používať vosk určený na drevo?

Drevený vosk je zvyčajne špeciálne namiešaná zmes vosku, parafínu a včelieho vosku zmiešaná s farbami a inými prostriedkami na vylepšenie dreva. Táto zmes vosku je najúčinnejšia, pokiaľ ide o utesnenie a odolnosť proti vlhkosti a škodlivým chemikáliám, ktoré by inak mohli trvalo poškodiť drevo. Drevený vosk je ponúkaný vo veľkom množstve farieb, takže je možné prispôsobiť drevo, ktoré ošetrujete a vytvoriť tak svoj vlastný vzhľad. Tento druh vosku v žiadnom prípade neškodí žiadnemu drevu, takže ho milovníci starožitností a reštaurátori používajú veľmi radi. Osmo olej, ako bolo spomenuté v úvode, je špeciálna kombinácia  oleja a vosku, ktorá sa využíva na úpravu povrchu nábytku, pracovných dosiek z dreva či rôznych drevených dekorácií. Aké sú ďalšie prednosti osmo oleja?

  • Nepraská,
  • Nelúpe sa,
  • Poskytuje vysokú odolnosť voči mechanickému poškodeniu,
  • Oživuje drevo a zlepšuje jeho vzhľad.

Farby na drevo, ktoré ponúka internetová drogéria Bugy.sk, by mali byť v prvom rade odolné voči vlhkosti i mechanickému vplyvu. Okrem toho musia disponovať výbornou priľnavosťou a konzistenciou, ktorá sa bude ľahko rozotierať. Lazúra vyniká stálymi farebnými odtieňmi a saténovým vzhľadom, vďaka čomu bude drevo dýchať akousi „noblesou“.

Čítané: 2736 x