Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

So starými oknami musíte kúriť viac, ako s novými

Datum: 13.01.2020

Rozmýšľate, ako by ste vaše výdavky ohľadom bývania znížili na minimum? Jednou z možností je výmena starých okien, pri ktorých musíte kúriť až o štvrtinu viac, ako s novými modernými oknami.

Ušetrite peniaze dlhodobo

Ak sa už dlhodobo zamýšľate nad tým, že vaše faktúry za energie, či teplo sú príliš vysoké a chceli by ste ich znížiť, existuje niekoľko tipov. Overeným krokom pri minimalizovaní výdavkov za domácnosť je výmena okien, ktoré už majú čo to za sebou a nedokážu plniť požadované vlastnosti. Práve staré plastové dvere a okná majú za následok nežiaduci únik tepla. Reálne sa môže stať, že kvôli nim musíte počas zimy kúriť raz toľko, ako by to bolo potrebné s novými. Hoci za únikom tepla môže byť aj zlá strecha alebo izolácia, štatisticky je dokázané, že staré okná dokážu prepustiť až 40% z celkového tepla. Výmena okien za nové sa pre niekoho môže zdať ako obrovská investícia, no ak sa na to pozrieme z dlhodobého hľadiska, tak ide v rámci financií o tej najlepší krok, aký môžete pre váš rodinný rozpočet urobiť. Ak sa pozrieme na kritérium plastové okná cena tak zistíme, že sa dajú kúpiť veľmi výhodne a už o pár mesiacov sa nám investícia vráti v podobe nižších mesačných platieb.

Ktoré okná sú najviac predávane?

Dlhé roky sú na Slovensku najviac predávaným typom okien práve plastové. Tie majú nielen dobré tepelno-izolačné vlastnosti, ale ľudí presvedčí aj pomer ceny a kvality. Plastové okná sú obľúbené po celej Európe a používajú sa už desiatky rokov. Pri dobrom výbere výrobcu a kvalitnej montáži sa nemusíte obávať, že by ste ich po pár rokoch menili, pretože vydržať by mali desiatky rokov. Najmä ženy ocenia jednoduchú údržbu, pretože plastové okná stačí raz za rok pretrieť mokrou handričkou a nevyžadujú nijakú špeciálnu starostlivosť. Tieto okná majú niekoľko výhod, no samozrejme ako všetko, majú aj menšie nevýhody. Jednou z nich je zaťaženie životného prostredia, pretože plast sa veľmi ťažko recykluje. Na druhej strane sa nemusíte obávať, že by ste mali na výber len biely rám, ktorý v dnešnej dobe už nie je moderný. Tieto profily sú variabilné a môžete ich mať v rôznych farebných prevedeniach. Nie je ničím výnimočným, že vaše plastové okná môžu vyzerať rovnako, ako tie z dreva alebo hliníka. Ak už nechcete púšťať teplo do vzduchu a chcete čo najviac ušetriť, pozrite si plastové okná Bratislava. Nájdete tam množstvo okien, z ktorých si určite vyberiete.

Čítané: 3900 x