Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund

Aj betónová podlaha môže vyzerať trendovo

Datum: 20.06.2020

Poznáte ten nepríjemný studený pocit pri pohľade na betón? Jeho sivá farba nie je veru príťažlivá a moderná. Do betónových podláh v garáži alebo na balkóne sa napriek tomu chce len málokomu investovať.

Pomerne lacným a hlavne efektným riešením sú farby na betón. Ich aplikácia nie je zložitá a vďaka nim si sami poradíte s nepríjemnou šeďou betónu.

Preč so šedou farbou betónu

Niekedy stačia aj malé úpravy a váš dom alebo byt získa úplne novú tvár. Relax na terase alebo balkóne, práca vo vašej dielni alebo v garáži môžu prebiehať v príjemnom prostredí. Najväčším problémom vymenovaných priestorov býva betónová podlaha, ktorá nepôsobí veľmi esteticky. Nie je vhodná ani z bezpečnostného hľadiska. Jednoduchým, nenáročným a lacným riešením ja farba na betón, ktorá sa dá zakúpiť v mnohých odtieňoch. Bez väčšej námahy získate vzhľadovo novú, protišmykovú podlahu, ktorá sa jednoducho udržuje a nezmení svoju farbu ani po rokoch.

Hra s kameňom

Podobným problémom môže byť taktiež úprava fasádnych obkladov z kameňa. Aj vaše múry alebo iné prvky v záhrade a na dome si zaslúžia primeranú farebnú úpravu. Nebojte sa zmeniť dizajn celého domu pomocou farby na kameň. Farba na kameň vás prekvapí jednoduchou aplikáciou a skvelým výsledným efektom.

Postup pri natieraní betónovej podlahy

Natieranie betónovej podlahy vám zaberie približne dva dni kvôli zasychaniu jednotlivých vrstiev náteru. V prvom rade dôkladne očistite celý priestor, ktorý plánujete natierať. Pri čistení využite kefu so silnými štetinami a následne vysávač. Dbajte na to, aby ste odstránili z povrchu všetky kamienky a nečistoty, ktoré by mohli pri natieraní prekážať. Vhodné je podlahu odmastiť napríklad acetónom, farba na betón bude vďaka tomu lepšie držať. Do pripravenej nádoby rozmiešajte farbu s rozpúšťadlom podľa návodu, ktorý je na farbe uvedený. Zmes napúšťadla nanášajte hrubým štetcom alebo valčekom. Nezabudnite okraje stien ochrániť pomocou nalepovacích pásov. Po približne hodine zvyšnú časť farby natierajte postupne na pripravený povrch. Ďalšie vrstvy farby je možné naniesť na plochu približne po 12 hodinách. Teraz vám už nič nebráni vychutnávať si pocit z dobre odvedenej práce a novej podlahy. Veľký výber farieb na betóny i kameň nájdete na stránkach internetového obchodu bugy.sk. Na webových stránkach bugy.sk okrem farieb a lakov nájdete širokú ponuku kozmetiky, drogérie alebo krmív pre domáce zvieratá.

Čítané: 4383 x