Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Metamorfóza interiéru – stavte na štýlové doplnky

Datum: 07.10.2020

Nadchádzajúca jeseň je vhodná doba na štýlovú metamorfózu interiéru, ktorá nemusí byť drahá alebo časovo náročná.

Často sa totiž ukazuje, že ak chceme dosiahnuť „wow“ efekt, stačí zmeniť malý detail alebo usporiadanie nábytku v interiéri.

Štýlové a originálne doplnky sú polovicou úspechu

Myslíte si, že módny znamená tiež originálny? Niekedy to, čo presadzujú súčasné dekoratérske trendy, nezapadá do každej výzdoby interiéru, ale často sa týmito trendmi nechávame uniesť. Pri hľadaní originálneho príslušenstva a doplnkov sa oplatí vyskúšať blšie trhy, weby s vintage výrobkami alebo skryté oddelenia známych a obľúbených značiek, nielen tie najviac predávané. Ak si vyberiete niečo, čo sa hodí do celej výzdoby, váš interiér získa jedinečný charakter. Pri výbere doplnkov na výzdobu kuchyne alebo obývačky sa riaďte intuíciou, venujte pozornosť tým prvkom, ktoré sú v súlade s vaším estetickým cítením. Našťastie súčasné trendy vám umožňujú vybrať si módne a univerzálne doplnky, ako sú sklenené nástenné obrazy, obrazy na plátne alebo fototapety.

Úspešná metamorfóza interiéru nemusí nutne znamenať úplnú zmenu jeho usporiadania

Ak chcete interiér úspešne premeniť, nemusíte hneď trhať tapety, pokladať novú plávajúcu podlahu alebo meniť nábytok. Dôležitý je nápad a úspora času – často postačí zmeniť malý detail a získate veľkolepý efekt. Ak máte v úmysle zmeniť usporiadanie z letného na jesenné, hľadajte obrazy na plátne s motívom jesenných lesov alebo farebných listov. Nazbierajte niekoľko gaštanov a žaluďov, vysušte jarabinu, vdýchnite do interiéru farby zlatej jesene: slnečnú žltú, intenzívnu oranžovú, teplú hnedú a mätovozelenú. Nezabudnite, že novembrová šeď za oknom vedie k prudkému poklesu energie, takže sa oplatí usporiadať si interiér práve s ohľadom na ranné novembrové vstávanie. Už len pri samotnej myšlienke túžite po teplej tekvicovej káve, ktorá vonia korením, nie je to pravda? Tento jesenný motív je zaujímavou výzdobou kuchyne a obývacích izieb.

Jesenné kuchynské panely – drahšia, ale prínosná investícia

Jesenné doplnky do kuchyne sú skvelým spôsobom, ako si spríjemniť ranné vstávanie alebo dlhé, tmavé večery s aromatickým čajom a dobrým čítaním. Z vecí, ktoré nám spríjemnia rána a večery, sa osvedčia sklenené kuchynské panely s motívom jesenných listov, kávy so škoricovou penou alebo lyžica s babičkiným džemom. Zahrejú vás tiež motívy horúcej čokolády a červených chilli papričiek. Prečo investovať do doplnkov, ktoré otepľujú výzdobu interiéru práve na jeseň? Po prvé – tmavé rána a popoludnia sú monotónne, je ťažšie sa nútiť do každodenných činností. Zaujímavý a originálny doplnok do výzdoby kuchyne alebo obývacej izby v podobe jesenných kulinárskych lahôdok vám spríjemní ranné vstávanie a večer pre vás bude inšpiráciou na kuchynské experimenty. Kuchynské panely na skle sú skvelým riešením na ochranu steny, ktorá je odolná proti tepelnému poškodeniu a poškriabaniu. Nechajte sa inšpirovať a vyberte si svoj obľúbený jesenný doplnok do vašej interiérovej výzdoby!

Čítané: 2775 x