Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Vymaľovať alebo tapetovať? Každá stena je originálom

Datum: 19.10.2020

Neviete sa rozhodnúť medzi vymaľovaním alebo tapetovaním vášho bytu? Úprava stien si vyžaduje individuálny prístup a nedá sa jednotne postupovať v každom priestore bytu. Pred maľovaním či tapetovaním zvážte účelovosť miestností. Báť sa nemusíte ani originálneho spojenia tapiet alebo fototapiet s farbou.

Zvážte všetky pre a proti

Maľovanie i tapetovanie majú svoje výhody, ale i nevýhody. Na vymaľovanie miestností slúžia interiérové farby, ktoré môžete kombinovať alebo si vytvoriť svoj vlastný odtieň. Maľovanie stien je vlastne ich základnou úpravou. Priam klasikou je biela farba na stenu, ktorá je stálicou v mnohých domácnostiach. Dá sa povedať, že vymaľovanie stien dáva viacero možností pre váš interiér. Ošetrenie stien farbením sa dá robiť aj niekoľkokrát do roka. Vďaka tomu viete účinnejšie bojovať proti plesniam alebo odstrániť zatečenie stien. Napriek tomu dáva veľa ľudí prednosť tapetám. Niektoré z nich sú priam dizajnérskymi skvostami a vedia ozvláštniť každú miestnosť. V kombinácii s kobercami vyvolávajú tapety pocit útulnosti. Existuje dokonca typ tapiet, ktoré čiastočne tlmia hluk. Tapety sú vhodnou voľbou pre steny, na ktorých sú nerovnosti a defekty. Veľmi dobre vám poslúžia dokonca aj v kuchyni. Stačí, aby ste vytapetovali okolie kuchynskej linky umývateľnou tapetou a o čistotu budete mať postarané jediným ťahom mokrej utierky.

Maľovanie i tapetovanie je hrou

Maľovanie izieb

Pred maľovaním budete potrebovať nielen interiérové farby, ale aj fóliu. Pomocou nej pozakrývate nábytok, okná a podlahy. Správne zvolené farby vedia miestnosť opticky zväčšiť alebo dokonca priaznivo pôsobiť na vaše zdravie. Potvrdené boli účinky farieb na ľudskú psychiku a sústredenie. Chcete náter niečím doplniť? Použitie valčekov s rôznymi vzormi nie je old school záležitosťou, ale trendovým spôsobom dekorácie stien. Nezabúdajte však na celkovú vizuálnu stránku miestnosti a zlaďte steny s nábytkom, doplnkami a kobercami. Interiérové farby v desiatkach odtieňov nájdete na internetových stránkach e-shopu bugy.sk. Online drogéria bugy.sk je zárukou veľkého výberu a skvelých cien.

Tapetovanie izieb

Oproti maľovaniu má tapetovanie jednu veľkú výhodu – ide o čistú prácu bez rizika veľkého znečistenia izby. Aplikácia tapiet, hlavne samolepiacich, nie je zložitou záležitosťou. Problémy vám môžu robiť len výrezy okolo vypínačov alebo rohy miestností. Nebojte sa kombinácie tapiet a farieb. Stačí na jednu stenu nalepiť fototapetu a miestnosť získa úplne nový nádych. Veľmi moderné sú koláže malých fotografií z dovoleniek alebo rodinných udalostí. Fotografie sa lepia na stenu pomocou špeciálnej hmoty, ktorá na nej nezanechá fľaky. Interiérový dizajn je zábavou, a preto sa pri zariaďovaní miestností, tapetovaní alebo maľovaní riaďte hlavne svojimi pocitmi a individuálnym vkusom. 

Čítané: 2860 x