Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Posteľový rošt nie je len doplnok, ale nevyhnutná súčasť

Datum: 20.12.2020

S kvalitou spánku priamo súvisí nielen výber matraca, ale aj roštu do postele. Kým niektorí ľudia mu význam moc nepripisujú, iní už z vlastných skúseností zistili, že aj pri kúpe roštu treba byť obozretný. Čo o ňom treba vedieť?

Posteľový rošt je nevyhnutná súčasť postele

Rozdiely sú aj v samotnom delení výrobkov

Ak si v tomto období zariaďujete novú spálňu, neobíde sa to ani bez nového roštu. Veľká časť ľudí ani len netuší, ako sa rošty do postele rozdeľujú a aké sú medzi nimi rozdiely. V prvom rade treba vedieť, že máme dve základné skupiny a to lamelové a segmentové. Samotný výber je dobré podriadiť nielen cene a veľkosti, ale aj požiadavkám každého človeka podľa individuálnych vlastností. Niekto totiž potrebuje rošt pre vyššiu váhu, ktorý dokáže reagovať a záťaž rozložiť, niekto sa pre zdravotné problémy z postele nedokáže sám postaviť a zvyšku populácie je v konečnom dôsledku jedno, na akom rošte bude spať.

Vo všeobecnosti, by mal každý pri kúpe vedieť, aké sú medzi nimi rozdiely. Ak chcete vyššiu kategóriu nielen matraca, ale aj roštu, zvoľte segmentový. Práve tento výrobok si dokáže lepšie poradiť aj s vyššou telesnou váhou, čím reaguje na zaťaženie individuálne. Človek tak pri spánku dostane lepšiu oporu a nebude sa budiť ,,dolámaný“. Dobrou voľbou je aj lamelový rošt, kde sa výrobky líšia uložením, počtom a šírkou samotných lamiel.  Výhodou je, že sa pri nich dá nastavovať tuhosť, čo značná časť ľudí naozaj ocení. Na trhu sú k dispozícii tri varianty oboch typov a to manuálne polohovateľné, polohovateľné motorom a nepolohovateľné. V dnešnej dobe teda nie je problém vybrať matrac a rošt, ktoré budú nielen súčasťou postele, ale poskytnú všetko, čo človek pri spánku potrebuje.

Keď je dôležité nielen pohodlie, ale aj zdravie

Samozrejme, pri spánku je dôležité nielen pohodlie, ale je nevyhnutné prihliadať aj na zdravotný význam. Pri dlhodobo zdraviu poškodzujúcom spánku môže dôjsť k viacerým zdravotným komplikáciám, ktoré nikto nechce. Preto je dobré výber roštu prispôsobiť zdravotným problémom človeka a k rôznym častiam jeho tela. Každý jeden výrobok je iný a kým jeden poskytuje telu zmäkčenie, iný má zas funkciu spevňovaciu.  Je dobré mať na zreteli, že posteľ by nikdy nemala byť príliš tvrdá, ale ani mäkká, čo má na zdravie negatívny vplyv. Práve vysoká tvrdosť počas spánku pôsobí na kĺby a chrbticu negatívne, čím dochádza k neprirodzenému tlaku. Naopak, ak je matrac a rošt mäkký, telo sa do neho viac zaborí, čím sa neprirodzene prehýba. Človek sa tak budí so stuhnutými svalmi, čo ho sprevádza nielen ráno, ale počas celého dňa. Najlepším riešením, sú preto pružné rošty, ktoré sa dokážu telu prispôsobiť a kým jednu časť spevnia, inú zas zmäkčia. Tieto výrobky dokonale rešpektujú ľudské telo a pozitívne vplývajú na celkové zdravie. Samozrejme, so zdravím súvisí aj starostlivosť o rošt, ktorá by nikdy nemala byť podceňovaná.

Čítané: 2760 x