Rozšírené hľadanie
Streda 17. Apríl 2024 |
meniny má Rudolf

Poznáte výhody rozťahovacej pohovky?

Datum: 12.05.2021

Najlepšia pohovka je taká, ktorá sa nám kedykoľvek prispôsobí. Či práve relaxujeme pri televízii, čítame dobrú knihu, alebo hostíme väčší počet ľudí.

Rozťahovacia pohovka

Rozťahovacia pohovka má pre nás navyše ešte ďalší bonus – dá sa využiť na každodenné alebo príležitostné spanie a šetrí nám miesto.

Rozťahovacia pohovka do obývačky i študentskej izby

Nie je pohovka ako pohovka. Sú imidžovejšie typy, ktoré sú vhodné skôr na vyplnenie prázdneho miesta pri stene alebo príležitostné sedenie, a potom sú tu pohovky, ktoré nás zakaždým zlákajú na krátku chvíľku relaxu. Má pohovka vašich snov mäkkú opierku chrbta alebo sa opierate o veľké vankúše? A čo bočné opierky pre ruky? Niekomu vyhovujú, iný dokáže relaxovať aj bez nich.

Dôležitým rozhodnutím pri výbere pohovky je tiež zváženie, či má byť pohovka rozkladacia. Ak áno, aký systém rozťahovania bude vyhovovať vám? Klik-klak, ktorý pohovke sklopí opierku chrbta a zvyčajne neobsahuje úložný priestor, či zvolíte klasické rozťahovacie pohovky s úložným priestorom? Všetko záleží od dispozičných možností miestnosti.

Rozťahovacia pohovka môže vo väčších obývačkách dopĺňať sedaciu zostavu alebo sa môže stať súčasťou hosťovských izieb či pracovní. Kedykoľvek u vás potrebuje niekto prenocovať, dokážete mu na úrovni ustlať.

Nezabúdajme však, že na rozťahovacej pohovke nemusíme iba spať. Veď aj také leňošenie počas víkendov či dlhých zimných večerov má väčšie čaro, keď si vieme pohodlne vyložiť nohy a nezneužívame na tento účel stolíky či taburetky.

Kúpou rozťahovacej pohovky zabijete dve muchy jednou ranou

Tak ako si vyberáme na mieru oblečenie či autá, myslíme aj na náš komfort pri bývaní. Máme mať jednoducho radosť z vecí okolo nás, či ide o nábytok, dekorácie, alebo textílie. Zároveň platí, že okrem estetickej stránky by nás mali tešiť aj svojou funkciou. Na tvrdom diváne si predsa neoddýchneme lepšie ako na pohodlnej rozťahovacej pohovke s opierkami.

K výhodám rozťahovacej sedačky na mieru patrí zaiste aj to, že sa správa elegantne počas dňa, no večer ju jednoduchým pohybom premeníte na pohodlnú posteľ. Podľa toho, ako často ju na tento účel budete využívať, by ste mali hľadať pohovky na každodenné alebo príležitostné spanie. Tie na každodenné spanie sú mimoriadne vhodné do menších bytov, kde sa obývačka využíva ako spálňa, ale aj do študentských izieb.

Tam môžu alebo dopĺňať klasickú posteľ a poskytovať extra miesto na spanie pre kamarátov, alebo posteľ úplne nahrádzať. Praktický úložný priestor umožní počas dňa ukryť periny do svojich útrob, a tak sa aj zo študentskej izby stane malá obývačka.

 

Zdroj obrázka: pixabay.com

Čítané: 2990 x