Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Hľadáte úsporné, vysoko efektívne a zdravé kúrenie? Predstavujeme vám infra kúrenie.

Datum: 05.12.2021

V posledných rokoch sa cena plynu neustále zvyšuje, a preto je kúrenie plynom čoraz menej ekonomickým spôsobom vyhrievania domov alebo bytov. Zároveň sa zvyšujú ceny ostatných energií. Z uvedených dôvodov sa veľa ľudí snaží riešiť vykurovanie ich domácností novými, inovatívnymi technológiami. c

infra kúrenie

Ak hľadáte kúrenie, ktoré vám pomôže ušetriť na výdavkoch za energie, bude efektívne a navyše pre zdravie úplne prospešné, vsaďte na infra kúrenie.

Na akom princípe funguje infra kúrenie

Iste poznáte ten skvelý pocit počas jesennej grilovačky, kedy oheň pomaly dohára, ale v okolí ohniska je ešte niekoľko hodín príjemné teplo. Je to vďaka sálajúcim kameňom okolo ohniska. Technologický princíp infra kúrenia môžeme prirovnať k týmto kameňom. Infrapanely nevytvárajú suché prostredie, pretože vyhrievajú okolité predmety a nie vzduch. Pôsobením infračerveného žiarenia sa vyhrejú hlavne strop, steny a podlaha, ale aj osoby. Vďaka tomu sa priestor rovnomerne zahreje bez rizika teplotných spádov a v priestore sa udrží teplo oveľa dlhšie ako pri bežnom kúrení pomocou radiátorov. Vyhriate predmety v miestnosti udržia teplo ešte niekoľko hodín po vypnutí infra kúrenia. Je preto zrejmé, že kúrenie pomocou infrapanelov je pre človeka najviac prirodzeným, ekonomickým a najzdravším spôsobom akumulácie tepla v každom priestore. Najlacnejšie infrapanely sa dajú zakúpiť od 150 €.

Infra kúrenie je trefa do čierneho !

Úspora energií

Investícia do infra kúrenia sa vyplatí, pretože sa vám rýchlo vráti v podobe úspory na energiách. Vďaka vyžarovaniu tepla predmetmi v okolí, pocítite príjemnú tepelnú pohodu ešte niekoľko hodín po vypnutí kúrenia. V miestnosti, kde je inštalované infra kúrenie je možné teplotu vykurovania znížiť oproti klasickému kúreniu radiátormi až o štyri stupne. Lyžiari tento pocit poznajú, ak je vonku -10 stupňov a vonku je krásne slnečné počasie, tak pocitová teplota je veľmi príjemná. Navyše infra panely vyžarujú teplo okamžite, a preto úspora na kúrení dosahuje až 30 %. Infra kúrenie môžete ovládať pomocou mobilných aplikácií, čím sa zmaximalizuje efektivita vykurovania.

Minimálne náklady

Na infra kúrenie sa nevyužívajú len infrapanely, ale tiež fólie. Tie sa dajú umiestniť prakticky kamkoľvek. Na výber máte podlahové kúrenie, vykurovanie umiestnené v strope alebo v stene. Najviac je využívaný spôsob podlahového vykurovania.Vhodný spôsob infra kúrenia si vyberte v závislosti od rozlohy, polohy a zateplenia domu.

Zdravé a bezúdržbové a najlacnejšie na vstupných nákladoch

Už sme spomínali, že infra kúrenie je nielen úsporné, ale aj zdravé. Tento spôsob vykurovania je vhodný pre alergikov alebo ľudí trpiacich častými respiračnými ochoreniami. Poteší vás iste informácia, že infra kúrenie je prakticky bezúdržbové a vydrží vám celý život. Nespornou výhodou je aj vstupná investícia, ktorá sa pohybuje cca 40 € / m2. A nielen to, na tento typ vykurovania nepotrebujete žiadny kotol a jeho následný servis, žiadnu prípojku plynu a pod. Sú to tisíce €, ktoré sú ušetrené na vstupe. Samozrejme infra kúrenie sa Vám odvďačí aj lacnou prevádzkou. V štandartne zateplenom dome sa zmestíte do 400 - 500 € / rok. Ak je dom pasívny, tam sú náklady okolo 150 € / rok. Ako bolo spomenuté – tento typ kúrenia si nevyžaduje žiadnu údržbu a je bezporuchový – preto je ponúkaná aj nadštandartná 15 ročná záruka. Jedinou vecou, ktorá sa Vám môže pokaziť je termostat – ale to je pri každom type kúrenia. Výmena termostatu je finančne zanedbateľná a nikomu nenaruší rozpočet ako napríklad pri kúpe nového kondezačného kotla. Ohrev teplej vody sa v dnešnej dobe dá vyriešiť cenovo dostupným a veľmi efektívnymi zariadeniami.

Kde všade infra kúrenie využijete

Infra kúrenie je vhodné do novostavieb, rekonštruovaných alebo pasívnych domov. Infrapanely skvele využijete tiež v bytových domoch alebo aj firemných priestoroch. Sú dokonca dizajnovým doplnkom, pretože sa dajú zakúpiť s rôznou úpravou. Ide napríklad o prémiové, sklené alebo zrkadlové infrapanely. Posledné menované je možné využiť na vykurovanie kúpeľne, kedy plnia funkciu zrkadla a tiež vykurovacieho telesa. Ich ďalšou skvelou vlastnosťou je prenosnosť. Panely je možné využívať nielen doma, ale aj na chate. Vďaka prenosnosti sa infrapanely osvedčili ako zdroj kúrenia na výstavách. Sú vhodnou alternatívou dokurovania napr. pri rôznych výstavných stánkoch a pod.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Čítané: 2718 x