Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Čo je potrebné zohľadniť pri výbere stolíka na záhradu alebo balkón?

Datum: 07.03.2022

Vlastný balkón, terasa či záhrada sú skutočným privilégiom. Využívame ich predovšetkým počas letného obdobia. Avšak aby bol tento čas skutočne príjemný, oplatí sa investovať do kvalitného oddychového nábytku.

Čo je potrebné zohľadniť pri výbere stolíka na záhradu alebo balkón?

Základom je stôl do záhrady alebo na balkón, a pri jeho nákupe je potrebné zohľadniť niekoľko skutočne dôležitých faktorov. Aké? Dozviete sa to už o chvíľku.

Materiál, z ktorého je stôl do záhrady vyrobený

Absolútne podstatným kritériom je základný materiál, z ktorého je nábytok vyrobený. Je to dôležité predovšetkým preto, keďže väčšinou sa počas zimy neuschováva, a preto je vystavený na ničiace UV žiarenie, výkyvy teploty a vplyv vody. Balkónový alebo záhradný stôl preto musí byť vyrobený z takého materiálu, ktorý zaručí, že aj po mnohých rokoch bude stále bezchybne vyzerať. Ktoré materiály sa tu hodia najlepšie? Vynikajúci je predovšetkým práškovo lakovaný kov, ktorý je vďaka tomu vysoko odolný voči korózii. Dodatočne vyzerá skutočne moderne a je stabilný, preto taký kovový záhradný stôl sa radšej nepoškodí, dokonca ani pri veľmi silnom vetre.

Dobru voľbou sú tiež stoly vyrobené z ratanu. Vyzerajú ľahko, moderne a vkusne, a vďaka ich neveľkej hmotnosti sa dajú jednoducho prenášať, čo je obzvlášť neoceniteľné pri ich používaní na balkóne.

Pohodlnosť používania

Balkónové a záhradné stolíky sa tiež musia rovnako pohodlne používať. Podstatná je preto optimálna výška stolíka, ktorá sa musí zvoliť tak, aby bolo používanie súpravy stoličiek naozaj pohodlné. Pohodlnosť používania ovplyvňuje tiež veľkosť takého nábytku. Preto ak často organizujete rôzne záhradné párty, jednoducho investujte do nábytku s dostatočnou veľkosťou. Taký nábytok umožňuje pohodlne prijať aj väčší počet osôb, a to v čo najkomfortnejších podmienkach.

Pri plánovaní nákupu nábytku na terasu alebo terasu je potrebné zvážiť niekoľko vecí. V prvom rade musíte zvážiť funkčnosť nábytku, ktorý vás zaujíma. Záhradné vybavenie by malo súvisieť s vaším životným štýlom. Ak ste spoločenský človek a radi trávite čas vonku v kruhu svojich najbližších, zvoľte veľký stôl a súpravu stabilných stoličiek či kresiel.

V tomto prípade sa oplatí investovať aj do záhradných kútov, ktoré úspešne pojmú celú rodinu a navodia intímnu atmosféru. Ak ste individualista, ktorý rád relaxuje v súkromí vašej záhrady s knihou alebo slúchadlami, mali by ste porozmýšľať nad záhradnými lavičkami či ležadlami. Ľudia, ktorí oceňujú blažené leňošenie, ocenia aj hojdacie siete a záhradné hojdačky. Súčasťou záhrady by mal byť aj dáždnik, ktorý ochráni pred dažďom a slnkom. Najdôležitejšie je však zamerať sa pri hodnotení jednotlivých zostáv záhradného nábytku predovšetkým na ich pohodlie. Hneď potom by cena mala ísť. Čo ak teda investujete do drahých a dizajnových kresiel či stolíkov, ak nebudú vôbec pohodlné?

Avšak štýl, ako vidíte, nie je jediný faktor, ktorý sa oplatí zohľadniť pri výbere stolíka na balkón alebo záhradného stolíka. Pretože je dôležitá aj pevnosť nábytku, ako aj to, aby bol pri používaní čo najpohodlnejší.

Čítané: 2674 x