Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Terasové dosky – na čo slúžia?

Datum: 09.09.2022

Terasové dosky sú vynikajúcim riešením práve na terasu. Niekedy sa nazývajú aj terasová podlaha a vyrábajú sa najčastejšie z kvalitného a vysušeného dreva, najčastejšie z červeného smreku.

Terasové dosky

Práve tento materiál je jeden z najvhodnejších na výrobu terasových dosiek. Ďalšou alternatívou je potom obyčajný smrek. Drevo z červeného smreku má však výhodu v tom, že vydrží aj v daždi, snehu či vo vlhkom prostredí oveľa dlhšie a bez poškodenia.

Pri výbere terasových dosiek sa riaďte intuíciou a vaším vkusom a snažte sa, aby vám podlaha radila so zvyšných štýlom domu. Ak uprednostňujete predovšetkým drevo, uvítate fakt, že terasové dosky môžu byť vyrobené z rôznych druhov tuzemských, ale aj exotických drevín, nielen spomínaného červeného smreku.

Prírodné terasové dosky v praxi využijete na rôzne účely, pričom to nemusí byť iba terasa. Môžete ich umiestniť napríklad ku bazénu, altánku alebo tiež záhradnému chodníku. Ak sa drevo nachádza práve pri bazéne, vytvára zaujímavý vzhľad a zároveň mäkký povrch, po ktorom chodíte. Terasová podlaha bude veľmi príjemná aj vtedy, keď sa budete opaľovať. Vzhľadom na to, že drevo je prírodný materiál, je takmer ideálne do záhrady. Ak umiestnite terasové dosky ku altánku, budú vytvárať krásny štýlový doplnok, rovnako, ako to bude aj v prípade chodníka.

Medzi výhody drevených terasových dosiek teda patrí ich prirodzený vzhľad a vôňa, vďaka drážkovaniu majú tiež protišmykové vlastnosti a v neposlednom rade sú tiež mäkké. Terasovka má nízku tepelnú vodivosť. Životnosť je pri dobrom zaobchádzaní až do 30 rokov.

Terasová doska však môžu byť vyrobené aj z WPC, čo je takzvaný „wood plastic composite“. Ide o materiál, ktorý si zachováva prírodný vzhľad, ale má veľmi dobrú trvanlivosť a jednoduchú údržbu práve vďaka tomu, že je v ňom obsiahnutý PVC. Je tiež odolný voči slnku a vlhkosti. Terasové dosky sú vynikajúcim riešením a môžete si vybrať podľa vašich predstáv.

Kontakt na predajcu tatranského profilu: info@tatranskyprofil.sk

Čítané: 2153 x