Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Strom života na stenu

Datum: 25.10.2022

Metafory a symbolika sú prítomné v živote každého človeka – nielen v staroveku, ale aj v modernom svete. Jedným z najbežnejších talizmanov, ktoré ľudia používajú od staroveku, je strom života.

Strom života na stenu

Pomerne často bol svieži, neuveriteľný strom zobrazený na veľkonočných vajíčkach a uterákoch. Dnes sa z neho stala štýlová dekorácia, ktorá dokáže doplniť interiér.

Strom života predstavuje štruktúru života v hierarchii, večné spojenie rodín, vekov a sveta. Dnes je takýto symbol zobrazený na šperkoch, používa sa na zdobenie domov a verí sa, že strom života ochráni rodinu a dom pred zlým okom.

Pomerne často vo folklóre a literatúre nájdete opis stromu života. Každý prvok tohto majestátneho a mocného symbolu má svoj vlastný význam a samotný strom symbolizuje nesmrteľnosť a sebareprodukciu. V starých knihách je strom života symbolizovaný modelom, ktorý harmonicky spája vesmír a človeka a predstavuje tri základy sveta:

  • Prvý: Yav – predstavuje všetko viditeľné, všetko, čo je možné vidieť v skutočnosti;
  • Po druhé: Nav – symbolizuje všetko duchovné a spája nás s mocným duchom našich predkov;
  • Po tretie: Zákony sú zákony a pravidlá, tradície a zvyky, ktoré k nám prišli zo vzdialených generácií a ktorými sa riadime v modernom živote.

Kmeň sa rovná pozemskému životu ľudí a bujná koruna životu bohov.

Strom života je univerzálnym symbolom rôznych archetypov, ktorý ukazuje realitu ľudskej existencie a našiel svoje miesto v náboženstve a mystike. V súčasnosti existujú rôzne názory na tento posvätný symbol. Napríklad, ak si strom života nainštalujete do svojho domu, napríklad ho zavesíte na stenu, ochráni rodinu a poskytne jej šťastný a prosperujúci rodinný život.

Symbol talizmanu má osobitný význam pre tehotnú ženu a novorodenca, pretože ak ho nainštalujete do domu, pôrod bude ľahký a dieťa sa narodí silné a zdravé. Okrem toho sa strom života používa ako prvok dekorácie, ktorý zdobí steny domov a kancelárií. Symbol plní dve funkcie súčasne: chráni domov a krásne ho zdobí.

Takýto stenový panel je vyrobený zo širokej škály materiálov, rôznych farieb a spôsobov upevnenia, ale najčastejšie sú takéto dekoratívne prvky vyrobené z prírodného dreva s použitím farieb na vodnej báze, ktoré spĺňajú požiadavky európskej normy. Tento produkt je šetrný k životnému prostrediu a bezpečný, nespôsobuje alergie, takže je skvelou voľbou ako darček k narodeninám, kolaudácii alebo výročiu!

Čítané: 1567 x