Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Akú funkčnosť môže mať kuchynský digestor

Datum: 23.06.2023

Moderné nástenné digestory nie sú len pohodlnými zariadeniami na odstraňovanie prebytočných pachov z kuchyne, ale aj skutočnými nástrojmi interiérového dizajnu s rôznymi funkciami a schopnosťami.

Akú funkčnosť môže mať kuchynský digestor

V prvom rade je hlavnou funkciou nástenného odsávača pár odstrániť pachy a paru počas varenia. Na tento účel je vybavený ventilátorom, ktorý odsáva vzduch z kuchyne a odvádza ho vzduchovodom von.

Moderné modely digestorov to však vďaka použitiu špeciálnych filtrov a technológií, ktoré umožňujú nielen odstraňovať pachy, ale aj mastnotu a dym, dokážu naozaj efektívne.

Mnohé z nich majú doplnkové funkcie, ktoré poskytujú zvýšený komfort pri používaní. Niektoré modely majú napríklad osvetlenie, ktoré osvetľuje pracovnú plochu a robí varenie ešte pohodlnejšie. Ostatné odsávače môžu byť vybavené časovačom, ktorý vám umožní nastaviť dobu prevádzky zariadenia a nemusíte sa obávať, že ho budete manuálne vypínať. Táto užitočná funkcia je úplne bezpečná a umožňuje po určitom čase digestor vypnúť, ak napríklad potrebujete opustiť kuchyňu.

Niektoré modely sú vybavené dotykovou obrazovkou, ktorá vám umožňuje zvoliť si plne automatický režim prevádzky: v tomto režime digestor určí, kedy je potrebné zvýšiť rýchlosť, aby sa odstránila prebytočná vlhkosť alebo pachy. Digestor sa dá tiež zapnúť a vypnúť bez dotyku, čo je veľmi výhodné, ak máte špinavé ruky alebo ste mimo kuchyne. Ak to chcete urobiť, jednoducho zdvihnite ruku k senzoru.

Väčšina digestorov má niekoľko úrovní výkonu ventilátora. Čím vyššia rýchlosť, tým silnejší odvod znečisteného vzduchu a rovnako zaujímavým doplnkom moderných nástenných digestorov je režim Turbo. Umožňuje zvýšiť intenzitu odsávania v krátkych obdobiach, kedy je potrebné čo najrýchlejšie odstrániť pachy alebo dym. Napríklad pri vyprážaní rýb.

Okrem toho je možné všetky nástenné digestory rozdeliť do dvoch veľkých skupín - s a bez vzduchového potrubia. Modely so vzduchovým potrubím majú kanál od digestora k výstupu cez stenu. To umožňuje odstraňovať znečistený vzduch von a prijímať nový, čistý vzduch z iných kanálov - napríklad cez systém prívodného vetrania.

Airless digestory neodstraňujú zachytený vzduch z miestnosti, ale jednoducho ho vyčistia cez filtračný systém, po ktorom sa vráti späť do miestnosti. Takéto modely nie sú príliš efektívne v porovnaní s prvými, ale sú lacnejšie a pomerne rozšírené.

Moderný nástenný digestor môže byť skutočne multifunkčným zariadením v kuchyni. Vyberte si to pravé pre vás a využite všetky výhody moderných technológií!

Čítané: 2699 x