Rozšírené hľadanie
Nedeľa 28. Apríl 2024 |
meniny má Jarmila

Ako zvýšiť ochranu stavby pred požiarom

Datum: 14.08.2023

Na ochranu stavieb polyfunkčných budov, ale tiež obytných a rodinných domov existujte niekoľko ochranných prvkov.

Ako zvýšiť ochranu stavby pred požiarom

Chrániť domácnosť by malo byť prioritou každého, kto chce bývať bezpečne a pohodlne. Je možné zabrániť prieniku ohňa do interiéru?

Prevencia a rýchla detekcia hroziaceho požiaru

Máte doma hasiaci prístroj? Väčšina ľudí odpovie, že nie. Hasiaci prístroj nepatrí len do nebytových priestorov. V rodinnom dome je jedným z prvých prvkov ochrany bezpečnosti domu pred požiarom. Okrem hasiaceho prístroja vám odporúčame investovať do hlásiča požiaru, ktorý oheň či dym rýchlo deteguje. Šetriť by ste nemali ani na protipožiarnych dverách a kvalitných oknách.

Veľká časť požiarov v domácnostiach vzniká kvôli nedbanlivosti a neopatrnosti. Pri narábaní s ohňom musíte byť vždy v strehu. Aj obyčajná sviečka, ktorú si zapálite počas chvíľ relaxu, môže spôsobiť katastrofu. Dbajte na to, aby ste mali v poriadku elektrické rozvody. Pravidelne si dávajte skontrolovať elektrické spotrebiče a zásuvky. Čo keď sa začne oheň šíriť zvonku? V tomto prípade pomôže kvalitná izolácia domu.

Nehorľavé kamenné izolačné dosky

Na zateplenie domov je možné použiť rôzne druhy izolačných dosiek. Ak vám záleží na bezpečnosti, zvoľte kamenné dosky. Táto nehorľavá izolácia fasády sa vyrába z čadičových vlákien. Čadičová vlna použitá na výrobu izolácie chráni budovu pred prienikom ohňa do interiéru. Vďaka izolácii sa predlžuje čas, kedy obyvatelia domu môžu pre ohňom uniknúť. Kamenná čadičová vlna patrí medzi najbezpečnejšie izolačné materiály, ktoré sa radia do kategórie A1. Znamená to, že ide o materiál nehorľavý. Nehorľavá izolácia nielenže zabráni prieniku ohňa do interiéru, ale tiež bráni ďalšiemu šíreniu požiaru. Kamenné izolačné dosky sa dajú použiť na izoláciu fasády, strechy, stropov, komínov alebo podlahy.

Bezpečné, komfortné a zdravé bývanie

Je nehorľavá izolácia aj tepelnou izoláciou? Samozrejme, že zatepľovanie domu sa realizuje hlavne z dôvodu snahy o zníženie tepelných strát. Nehorľavá izolácia fasády je v tomto ohľade rovnako účinná ako iné tepelné izolačné materiály. Po zateplení získate požadovaný teplotný komfort, ušetríte na energiách a budete zdravšie žiť. Vysoké hygienické požiadavky na bývanie sú vďaka nehorľavej izolácii dosiahnuté dobrou paropriepustnosťou použitého materiálu. Zároveň ide o izoláciu s výbornou schopnosťou izolovať zvuky z vonkajšieho prostredia. Na záver je nutné dodať, že s nehorľavou izoláciou sa dobre manipuluje a rýchlo sa opracováva.

 

 

 

Čítané: 2540 x