Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Nástenná vs. mobilná klimatizácia do bytu: ktorá je lepšia?

Datum: 05.10.2023

Keď stúpa teplota vonku, stúpa aj teplota v byte. Vymeňte bezsenné letné noci a hlučný ventilátor za kvalitnú tichú klimatizáciu.

klimatizácia do bytu

Klimatizácia zvýši kvalitu bývania. Pozreli sme sa na rozdiely 2 základných typov klimatizačných jednotiek – nástennej a mobilnej. V článku sa dozviete aj ich výhody a nevýhody.

Hlavný rozdiel medzi mobilnou a nástennou klimatizáciou do bytu spočíva v inštalácii a mobilite.

Nástenná klimatizácia do bytu

Nástenná klimatizácia vyžaduje pri inštalácii stavebné úpravy a jej umiestnenie v byte je fixné. Tento typ klimatizácie tvoria primárne dve jednotky – vonkajšia a vnútorná. Vďaka vyššiemu výkonu spoľahlivo vychladí interiér.

Zároveň dokáže udržiavať stabilnú teplotu v miestnosti. Nevýhodou môže byť v porovnaní s mobilnou klimatizáciu do bytu vyššia počiatočná investícia a nutnosť stavebných úprav.

Výhody nástennej klimatizácie

  • možnosť celoročného využitia
  • vyššia chladivá kapacita
  • energeticky úspornejšie chladenie celého bytu
  • filtračný systém
  • tichá prevádzka
  • elegantný dizajn

Ak klimatizácie Nitra, tak Smartsystems – nerobte kompromisy, stavte na profesionálny prístup, kvalitné klimatizačné jednotky a odbornú montáž.

Mobilná klimatizácia do bytu

Mobilná klimatizácia do bytu je prenosné zariadenie, ktoré môžete ľahko presunúť do miestnosti, ktorú práve potrebujete schladiť. Jej inštalácia je v porovnaní s nástennou klimatizáciou jednoduchá. Celý chladiaci systém sa nachádza v jednej jednotke. Keďže sa v tejto jednotke nachádza aj kompresor, treba počítať s vyššou hlučnosťou.

Mobilné klimatizačné jednotky s jednohadicovým systémom využívajú na chladenie vzduch z miestnosti, dvojhadicové systémy využívajú vzduch z vonku. V tomto prípade je potrebné mať pootvorené okno, s čím súvisí aj vyššia spotreba energie.

Mobilná klimatizácia je umiestnená na podlahe, čo môže byť nevýhodou najmä v menších bytoch. Informujte sa o riešení na mieru u odborného predajcu.

Výhody mobilnej klimatizácie

  • možnosť presunu medzi miestnosťami
  • nenáročná a rýchla inštalácia bez stavebných úprav
  • nižšia vstupná investícia

Hľadajte to najlepšie riešenie klimatizácie pre váš byt

Nástenná alebo mobilná? Každá z týchto technológií prináša množstvo výhod, ktoré môžu mať významný vplyv na pohodlie a kvalitu bývania najmä v letnom období. Pri výbere odborníci vo všeobecnosti odporúčajú zvážiť orientáciu bytu z pohľadu svetových strán, veľkosť a typ miestnosti, ktorú chcete vychladiť či frekvenciu používania.

Návrh optimálneho riešenia pre váš byt, cenovú ponuku aj profesionálnu montáž klimatizácií v Nitre a okolí pre vás zabezpečia profesionáli zo spoločnosti Smartsystems.

Čítané: 1932 x