Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Význam nosenia pracovnej obuvi počas renovácie vašej nehnuteľnosti

Datum: 01.03.2023

Raz za čas sa môže stať, že sa dostanete do situácie, keď budete musieť byť súčasťou rekonštrukčného tímu, aj keď nie ste profesionálny odborný pracovník v stavebníctve.

odolná pracovná obuv

Či už chcete pomôcť priateľovi, alebo ste zdedili dom po rodičoch či starých rodičoch. Bez ohľadu na to, či sa renovuje záhrada alebo dom, vždy najlepšie urobiť si čo najviac práce sám, aby ste ušetrili čo najviac peňazí. Samozrejme, inštalatérstvo alebo elektrinu, je lepšie prenechať odborníkom, no vonkajšie a drobné premeny v domácnosti možno vykonať bez nich. Navyše práca na dome či záhrade vám pomôže nadobudnúť nové zručnosti, ktoré isto okúzlia vašu svokru. 

Bezpečnosť pri práci 

Bezpečnosť musí byť prioritou pri každej renovácii, bez ohľadu na to, kde a čo robíte. Ochrana zdravia je prvoradá a preto nevyhnutne potrebujete ochranné rukavice, okuliare a rúško, ak by ste na stavenisku používali nástroj, ktorý produkuje veľa prachu. V neposlednom rade, vám nesmie chýbať kvalitná obuv. Aká je najlepšia značka pracovnej obuvi? Na prácu sa výborne hodí odolná pracovná obuv od Engelberta Strauss. V niektorých prípadoch sa dokonca odporúča používať aj prilbu. Inšpirujte sa povinnou výbavou, ktorú používajú profesionálni pracovníci na stavbe.

Bezpečnosť na stavenisku - povinná výbava:

  • Ochranné rukavice
  • Okuliare a rúško na ústa a nos
  • Odolná pracovná obuv
  • Prilba
  • Reflexná vesta 
  • Pracovný odev (montérky)

Topánky sú alfa-omega bezpečnosti

Ako si vybrať perfektnú pracovnú obuv? Určite nie tak, že si vyberiete zo skrine pár starých zimných topánok, či tenisiek! To je pravdepodobne to najhoršie, čo môžete urobiť, pretože staré a roztrhané topánky vám neposkytnú bezpečnosť a komfort.. Preto je ochranná obuv absolútnou nevyhnutnosťou. Nielenže vás ochráni pred ťažkými predmetmi, ktoré by vám mohli spadnúť na nohy, ale predovšetkým pred klincami a inými ostrými predmetmi na podlahe, ktoré sú na stavenisku bežné. Okrem toho budete mať lepšiu stabilitu a práca vás bude oveľa viacej baviť. Moderné pracovné topánky sú dnes naozaj pekné a môžete v nich, medzi kamarátmi, dokonca zažiariť. 

Na čo ďalšie netreba zabudnúť

Ďalšou nevyhnutnosťou je pár kvalitných rukavíc. Váš úchop musí byť pevný a jemný zároveň a to môže byť bez rukavíc naozaj ťažké. Najmä ak by ste potrebovali obsluhovať profesionálny nástroj, ako je karbobrúska, vŕtačka či motorová píla. Nepodceňujte ani možné riziko poranenia tváre. Vaše oči, nos a ústa sú najzraniteľnejšími časťami vášho tela, preto dbajte na bezpečnosť a vždy noste ochranné okuliare, bez ohľadu na to, čo robíte. Záhrada, či stavenisko - kdekoľvek sa môže zo sekundy na sekundu stať čokoľvek, bez ohľadu na to, či je vaša rekonštrukcia len drobná záležitosť alebo veľká stavba.

Záverom

K začatiu prerábky potrebujete v podstate iba čas, motiváciu a peniaze. Keď je plán rekonštrukcie premyslený a všetok materiál už zakúpený, zostáva už len nahlásiť rekonštrukciu na miestnom úrade alebo u starostu a samozrejme, oznámiť svojim susedom, že sa ospravedlňujete za zvýšenú hlučnosť a prašnosť spojenú s rekonštrukciou.

 

Čítané: 3684 x