Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Nové podlahy do Vášho domu

Datum: 07.06.2011

Dokončujete Váš vysnívaný rodinný dom? Renovujete a hľadáte nové a kvalitné podlahy? Rozhodujete sa, aký materiál použijete na podlahovú krytinu? Potom Vám poskytneme zopár informácií, ktoré by ste si mali pred nákupom podlahovej krytiny uvedomiť.

V súčasnosti sa v našich domácnostiach najčastejšie objavujú plávajúce podlahy. Ich veľkou výhodou je dostupná cena a pomerne ľahká inštalácia, bez problémov ju zvládne aj trochu zručný kutil. Životnosť plávajúcej podlahy ale nie je nekonečná.

Ak nestojíte o žiadne imitácie a uprednostňujete prírodné materiály, potom určite siahnite po drevenej podlahe. Drevo má veľa skvelých vlastností, ktoré žiadnym umelým materiálom nenahradíte. Je skvelou tepelnou izoláciou a perfektne tlmí zvuk. Naopak tomuto materiálu neprospieva zvýšená vlhkosť ani prílišné pôsobenie slnečných lúčov.

Hitom posledných rokov sa stali vinylové podlahy. Ich životnosť sa odhaduje až na 50 rokov! Vďaka svojej vysokej odolnosti sú predurčené do veľmi zaťažovaných priestorov. Majú protišmykové vlastnosti a veľmi ľahko sa udržujú. Vyrábajú sa v mnohých farebných modifikáciách a predávajú sa za veľmi prijateľné ceny.

Ani klasické PVC podlahy nestrácajú na atraktivite. Nemajú tak veľkú životnosť ako vinylové podlahy, ale sú dobre odolné proti vlhku a nárazom. To ocenia najmä rodiny s malými deťmi. Pre alergikov sú určené korkové podlahy. Majú dlhoročnú životnosť a sú odolné voči tlakom. Tomuto materiálu nevadia ani výrazné výkyvy teplôt.

Čítané: 1157 x