Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Typy záhradného nábytku - výber medzi drevom, hliníkom a ratanom

Datum: 11.08.2023

Výber medzi rôznymi typmi záhradného nábytku by nebol ťažkou úlohou, keby ste sa mohli rozhodnúť len na základe jednej veci. Ale nie je to také jednoduché, však? Skôr ako si kúpite určitý typ záhradného nábytku, musíte sa uistiť, že sa bude dobre hodiť na vašu záhradu. Mal by sa tiež ľahko udržiavať, byť dostatočne pevný a tiež odolný voči poveternostným vplyvom.

Drevený záhradný nábytok

Drevený záhradný nábytok je klasickou voľbou pre vonkajšie priestory. Používa sa už stáročia a je obľúbený aj dnes. Hlavnou výhodou dreveného nábytku je, že môže byť vyrobený z rôznych druhov dreva a jeho farbu možno meniť použitím prírodných alebo umelých moridiel. Farebná škála dreveného záhradného nábytku je veľká a zahŕňa drevo s odtieňom zelenej alebo hnedej farby.

Hlavnou nevýhodou dreveného záhradného nábytku je, že si vyžaduje pravidelnú starostlivosť a údržbu. Ak žijete v suchom podnebí, možno budete musieť približne každý rok naniesť moridlo, aby nábytok nezošedol. V daždivom podnebí by ste mali pred používaním nábytku vonku naniesť na drevené časti lak alebo vodeodolnú farbu, aby ich nepoškodila dažďová voda.

Hliníkový záhradný nábytok

Hliník je v súčasnosti jedným z najobľúbenejších materiálov na výrobu záhradného nábytku, pretože je ľahký a odolný. Je tiež dostupný v mnohých rôznych farbách a dizajnoch, takže si môžete nájsť niečo, čo zodpovedá vášmu vkusu.

Záhradný nábytok vyrobený z hliníka je zvyčajne drahší ako záhradné súpravy z iných materiálov, ale má dlhšiu životnosť. Ak vám nevadí minúť viac peňazí na vonkajší nábytok, potom to môže byť pre vás najlepšia voľba.

Ratanový záhradný nábytok

Záhradný nábytok z polyratanu je vyrobený z plastových vlákien, ktoré sú navzájom spletené a tvoria základňu pre sedenie. Je veľmi odolný, ľahko sa čistí a má dlhú životnosť. Ratanový záhradný nábytok sa dodáva v mnohých rôznych štýloch, ako sú stoly, stoličky, ležadlá a lavičky. Sedenie môže byť v rôznych farbách, aby sa hodilo k vášmu domu alebo záhrade.

Záhradný nábytok z polyratanu je skvelý na použitie vo vnútorných aj vonkajších priestoroch. Sú odolné voči poveternostným vplyvom a neabsorbujú vodu. Ich konštrukcia tiež znamená, že sú ľahké, takže ich môžete v prípade potreby ľahko premiestňovať.

Predtým, ako sa rozhodnete pre určitý typ záhradného nábytku, uistite sa, že je vhodný pre vašu záhradu a že ho dokážete správne udržiavať a ošetrovať, aby vám nábytok dlho vydržal.

Čítané: 2735 x